keep on dreaming guys!

Bra ord från otrolig man nämligen Walt Disney:

"Kan du drömma det, kan du göra det!"



Hans imperium startade faktiskt med en dröm - och en tecknad mus. Och vars slutade det? Ja just det, fortsätt drömma!



Saturday night live

Jag har hittat mycket intressanta sidor på internet idag med lite tips från viola. Hihi.
Jag kan inte titta mig less, kanonkul att se! Även en annan bra sida jag funnit: agoodtshirt.com
Därifrån vill jag ha minst ett plagg, rätt hög status! Födelsedagspresent ngn? :)



att använda huvudet

Var omkring på olika bloggar och hamnade på Camillas där hon hade en funderare hon hittat i en bok (?) iallafall, fundera på detta en sekund eller två..

Tänk dig att du är en av ett fåtal utvalda som skall välja en världsledare, en president som skall styra över vår jords alla länder och frambringa fred och välmående bland såväl människor som djur. Du har tre kandidater att välja på. Men först skall du fundera på denna fråga:
Du känner en kvinna som är gravid och redan har åtta barn, varav tre är döva, två är blinda och en är förståndshandikappad och kvinnan själv har syfilis. Skulle du rekomendera henne att göra abort? 

Nu vidare till de tre kandidaterna till presidentsposten..
1. Den första kandidaten samarbetar med mutade politiker, konsulterar astrologer och har två älskarinnor på sidan om sitt vanliga förhållande. Dessutom kedjeröker han och dricker ett tiotal glas martini varje dag.
2. Den andra kandidaten har fått sparken från två arbetsplatser, sover alltid till klockan tolv på dagen, rökte opium under sin ungdomstid vid universitetet och dricker en flaska wiskey varje dag.
3. Den tredje kandidaten har fått en hjälteutmärkelse av sitt land, är vegitarian, röker inte, dricker inte och har inga skandaler bakom sig.

Så fundera nu, ta ingett förhastat. Tänk genom ditt svar grundligt, tjuvkika inte. Vem valde du?





Svaren till president valet, vilken kadidat valde du?

Kandidat 1 heter Franklin D Roosevelt
Kandidat 2 heter Winston Churchill
Kandidat 3 heter Adolf Hitler
Således kanske vi ska konstatera att vi inte skall döma folk efter deras vanor..

Angående den där gravida kvinnan då?
Svarade du ja? Grattis, då har du just tagit kol på Beethoven!



på en pytteliten bostadsyta.

Okej jag erkänner, jag är lite besviken. Fasiken att jag började hoppas itorsdags när Annabel sa att vi far o äter på fredag istället, johan sa att ni skulle på hinstshow på lördag. Då vågade jag börja hoppas att han inte hade glömt bort det. Så jag har jobbat på som en duracell hela förmiddagen men ack förgäves. Jag var så pepp, speciellt när chefen pratade om det på frukosten men vad ska man göra? Chefens möte som skulle ha ägt rum halv tolv ägde rum först kvart över ett så ingen show för den började runt två.. Fan! Så nu sitter jag här, aningens nere om jag får uttrycka mig så. Vill ni veta det värsta av allt, Annas blogg strör verkligen salt i såren, skrev en kommentar till henne och så har hon att man får upp en text för att kunna skicka iväg den liksom. Jo vad står det? "26 alone". Det är ju jättenajs! Här blir vi påmind från allas dess hörn, känns bra. Nääe jag e inte bitter..

Hade jag haft pengar hade jag garanterat farit och tröstshoppa!



hjärngympa!

Eftersom jag har så extremt mycket att göra just nu, väntar på att Annabel ska komma så vi kan fara to tha sushi place! Kan väl också berätta att hästar är otroligt söta när de drömmer. Gjorde iordning en häst i boxen idag (tog av bandage) och så hör jag att det gnäggar, konstant. Så jag ställer mig upp och kikar över till boxgrannen som ligger ner gnäggar, viftar på svansen (jag vet hundar viftar på svansen men hästen gjorde faktiskt det) samt hade ansiktsrörelser. Hur sött som helst och gott verkade han sova, undra vad han drömde? :)

Eftersom jag har så mycket att göra jusyt nu kan jag väl göra utmaningen jag blev utmanad på, pust! 


Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom.Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!. 


Vad heter du?: Ellinor
2. Ett ord på fyra bokstäver: ekot
3. Flicknamn: Elvira
4. Pojknamn: Emil
5. Yrke : Enhetschef
6. Färg: eldrött
7. Klädesplagg: Ett par sockar (vad finns egentligen på E?)
8. Mat: Enoki (en svaaaamp)
9. Sak i badrummet: Elaka bakterier
10. Plats/stad: Ecuador
11. En orsak att vara sen:  En sak i taget
12. Något man skriker: EEEEHH
13. Film: E.T (phone home!)
14. Något man dricker: espresso
15. Band: Electric Banana band!
16. Djur: Elefant
17. Gatunamn: Enbärsvägen
18. Bil: E-bil
19. Sång: Eleanor put your boots on
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Entertainment, yeah!


Eftersom jag vet att jag har trogna läsare så utmanar jag 
EMELIE
LIS
JONATHAN
ANNA T

Ha så kul! :P



kanelbullar mums!

Gårdagens eloge går till Viola som hade bakat "svenska" kanelbullar! Lite nostalgi fick man allt och visst inte lika goda som mammas men det var kanelbullar.



Annars så var det en annan wired sak som hände idag, gjorde iordning Clausi åt Johan och så  tittade jag upp -  för jag såg i ögonvrån folk på stallgången. Jag tittade upp och trodde (och jag verkligen trodde) att jag såg pappa komma gåendes, han hade liknande arbetsbyxor som pappsen, likande gångstil, brunthår lockigt hår som stack från under kepsen samt liknande glasögonen. Jag hann bli glad och paff men när insåg redan nästa sekund, vad tänker jag med? Han är ju inte här. Och mycket riktigt var det inte han och när personen kom närmare så var de inte alls speciellt lika förutom outfiten. Pappsen, ta detta som att jag saknar dig. 

Förra inlägget lät lite kul insåg jag, menade inte att jag är typ världsbäst på rida när jag skrev om Aci och min ridtur (jag hade ju såå stulit showen för egga....) Men det var snarare så att det var inte rikrigt läge enligt mig själv att börja träna dessa byten när folk red omkring som galningar så jag tränande på annat istället, till exempel bara lära mig att rida på ett mer korrekt sätt. Så, fast om ni vill så får ni gärna tro att jag är en "världsettasomtroratthonärbästivärldenniandrakanfisapåer"tjej får tro det men ack så fel det är. Är nog snarare "jagvilljagvilljagvilljagskakämpahäckenavmigjagskaläramigenvackerdagomjagsåmåsteätakött" tjej. haha.



idag är det onsdag?

Idag har jag gått hela dagen i tron att det var onsdag och jag har även jobbat på som attans. Det tar sig med mockningen i halm och jag har insett vikten med att packa rätt i skottkärran (det kan man inte lära sig med att mocka spån, halm ska de va!) Och har kommit underfund med att det är mysigt med halm, nästan så man själv vill lägga sig ner där och slumra en stund med hästarna. 

Annars så har jag och Aci fått vara lite rädda i ridhuset idag, Egga hade show med Dolce Vita för nå folk som tydligen ska vara svinigt rika, Johan skulle visa Ffynnon också. Egga var faktiskt överallt idag och när han kör ökad trav med den hästen, tja jag och aci var väldigt små och rädda om skinnet. Efteråt flinade Johan och jag uttryckte mig om attt det var verkligen showroom i ridhuset idag, Johan frågade på skoj (hoppas jag) om varför jag inte också showade med byten i varje. Mitt svar: vi var lite rädda Dolce Vita, Aci var faktiskt förskräckt samt att jag kände inte för att prova ens med byten upp till var tredje. Kände mig mest i vägen men Aci var ändå fin trots skräckupplevelser! ;) Aci fick en liten jogga dag vilket han är välförtjänt av som jag maler på och försöker lära mig rida, återigen tack fuxhingsten!
Idag har de även provridit hästen jag pratade om, jag kikade in i ridhuset snabbt ihopp om att få se den gå, vad skådar jag? Ett hinder och chefen utbrister "Jag har hoppat" tittar mot hindret och sen "kanske inte så högt men jag har hoppat!" Var tydligen flera år sen sist och han såg måttligt nöjd ut, haha nog får man dra på smilebanden ibland. Vet inte vad som blir av den men den hoppar tydligen, enligt chef J, riktigt bra! Anna, hoppas du nu?!

Fick mitt ahaa moment ikväll, AB sa att vi kan fara och äta sushi på fredag, alltså imorgon. Jag blev paff och fundersam, inte är det fredag imorgonen men ack så fel jag hade,det är det. Alltså är det även en dag närmare hingstshowen!! Wohoo, najs! AB var även en räddande ängel idag när hon körde mig till shell för att köpa kontantkort till tyska kortet, hon pratade med expediten och jag betalade. Hon fyllde sedan på den också, rätt härligt! Kände mig rätt handikappade utan pengar. Nu ska jag snart gå och natta Barci, och även ge Aci litet smakprov.




Lis elnerud,

Min bästa vän som jag kan dela allt med trots att vi inte umgåts som attans senaste tiden vilket jag ångrar och saknar.
Istället för "will you marry me" frågar jag "will you come and visit me in Germany?" Fick rejäll nostalgi känsla här ja tack!


Yeah, paint är sååååå bäst!





ten points for sweden!

Idag har tyskarna tävlat mot svensken, vem som kunde sopa stallgången söligast alltså motsattsen till snabbast. Jag förlorade stort. Två tyskar börjar innan med att sopa, jag sopar gången in till ridhuset efter de startat och sedan tar jag andra stallgången. Jag var klar innan dem, oddset? Jag är svensk. 

Annars så har jag lånat annas lägenhet för kvällen (känns odd att vara här utan henne..) men mitt internet har total lagt av hos mig och jag fick krupp att inte göra någonting. Stökade på i stallet till kvart över sju, pillade och petade på saker jag kom åt. Insåg sedan att jag kanske hade ett litet knorr i magen så jag gick till mig. Där möttes jag av att min inneboende höll på flytta ut, HURRA! Min lägenhet kommer snart lukta fräscht. Stolpskott som Johan säger, inte jag! Min middag: välförtjänad glass!
Förövrigt höll väl både jag och Johan på att glömma att det fanns en häst vid namn Clausi idag, men han blev iallafall riden för Johan har lite fler hjärnceller än jag som tur är. Har tydligen en ny häst istallet också, han heter "so wath" (Johan staving på tavlan på "so what" som är Janice häst som har stått här ett tag, som sagt Johan rockat fett på engelska!  ;D) 
Däremot så kom en nyhet att kvinnan som redan har fyra hästar (samtliga i beritt) ska få en ny på prov, han hon den det kommer imorgon. Hopp dressyr pferd till hennes son som älskar att rida sin ponny därför är han bara typ en gång i veckan och rider för Anna lektion. Thats nice, mommy so nice. Vill ni dela med er om pengarna? Jag tar gärna emot!

Nu ska jag smaska på mer glass tror jag. Tjing pling.



I gonna tell you some things, på svenska

Idag har det pratas framtid, Johan pratar så stort men Ellinor är ju så liten. Kommer detta hända? Jag blev iallafall svinnervös när de satt där och prata hur min framtid kanske skulle kunna se ut, hej fjärilar i magen. Och var fan är du Anna? JAG BEHÖVER DIG I TYSKLAND! Plus att Ellinor har haft sin första tyska ridlektion, på odemark, för egga. Kan lätt påstå att jag funderar på hur dålig jag är egentligen, 2,02 karln satt upp sen på hästen - tecken på att han kanske inte var riktigt nöjd över min insats på den fina hästen som svarar direkt för skänkeln, röst och tanke.. Nämen seriöst, långpisk efter och shoss iväg med ett luftsprång och Egga säger "goood". Ellinor rider sig blå och börjar skarpt fundera på om hon nåhonsin har ens kunnat rida en häst på tygeln? Förmodligen inte men jag har varit lyckligt ovetande tills nu. Samt så är det tur att jag kan tyska utantill både baklänges och framlänges, jag gissade lite hejvild och hoppades han menade det jag trodde, vilket det verkade vara 75% av gångerna.. Gaah, gratis hängning på ellinor. Inträde för åskådare 20 kr, barn under 18 gratis inträde. Lär dig rida flickunge! är mitt motto för tillfället.

Annars så har AB berättat för alla som gått förbi hur den nya praktikanten ställt DelaRosa framför hennes hingst, hon var verkligen helt ifrån sig. Och då menar jag inte att hon berättade för två, utan villigt berättade för alla som passaerade i 45minuter. Det kallar jag att vara uthållig. Verkar även som att det är något typ maskerad likande här i Tyskland, AB hade målat hjärtan på sin häst plus att jag har fått höra att folk klär ut sig denna vecka hejvilt. Vad är detta? Som sagt, var fan är du Anna? Det är ju du som ska svara  på min funderingar, även de knäppa och dumma och osammanhängande, smile.

Onsdag imorgon vilket innebär att min inneboende åker hem vilket innebär STOR städning med MASSOR av rengörningmedel och luktagott medel. Jag avskyr odören just nu, kräkvarning ja tack. Men nu ska jag inte klaga. Fick förövrigt rida Ernie igår, hejhå en fin häst i min smak, just för att det inte kändes som att jag knäckte höften i två när jag satt på honom. Kan ha den känslan på vissa, ni vet att man inte riktigt kommer ner i  sadel just för att höften inte är "bred" nog. Äsch skit i förklaringen men det kändes iallafall otroligt skönt om jag får uttrycka mig så. Så vad händer annars i Tyskland? Inte vet jag, fråga någon annan men saker händer hela tiden.
PS. Tack Aci att du står ut! Och Puss till J!
PS2. Simon, skicka mer lipsstick jungle, har sett alla avsnitt och har abstinens. Snälla? :)



sleepy sheep

Hej, jag skulle hemskt gärna vilja somna för att kunna känna mig utvilad till imorgon när en ny arbetsvecka börjar, men jag kan inte. Kan någon stänga av duracell knappen, jag vill ha den avslagen nu. Ska börja räkna får, ett får  två får tre får 








today is the day that Anna goes home, home to sweden

Här sitter jag, i Tyskland, utan min "flickvän" och greysberoende Anna. Hejhopp, Ellinor har hemlägntan så det sjunger om det! Anna bör väl vara på planet mot Luleå snart, hon ska hem. En hel vecka och det är underbart att jag kan så mycket tyska och har så många kontakter här, helt sjukt. Detta innebär att jag får massa mer tid att ha till tankar, som att jag behövde det. Jag gillar att slippa undan dem och det är därför Anna alltid har besökt av mig på kvällarna. 
Men jag kan trösta mig med att se lipstick jungle, more lipstick jungle to the people! Faktiskt över förväntan var denna serie, Simon, snälla skicka mera mera mera :) Fast serien gör så man saknar sin pojkvän rätt friskt, ganska extremt mycket faktiskt.

Tur som är gillar jag iallafall mitt jobb, dessa fantastiska varelser! Som sagt har ju alltid hästarna där ute jag kan mysa ner med och jag har lovat Anna att ta väl hand om dem - vilket jag gjort oavsett. Kommer bli en del mystimmar denna vecka känner jag på mig. Och massa telefonsamtal till mitt tyska nummer önskas ja tack.

Till dig:

http://www.youtube.com/watch?v=iAZhTHPgIZI

PS, måste prata med Emelie hur man gjorde med att få upp youtube rutan, är helt värdekass på det..



money money money must be funny, in a rich mans world

Idag har vi upplevt ett köpcemtrum, återigen och det är inte alltid positivt. Men en ridtröja rikare vilket var ett måste, man fattar inte hur mkt ridkläder man egentligen måste ha för att överleva att jobba med hästar sju dagar i veckan. Det är ju inte så att de är skinande rena och luktar gott efter några ansträngande arbetsdagar. Måste inskaffa ridstrumpor också, roligt att shoppa in.. 


Vill ni veta något kul? Jag har fått brev idag, från min bästaste pojkvän. Jag älskar brev, blir som ett barn på julafton och måste dela med mig till alla (alltså endast Anna som förstår mitt språk samt det är hon jag umgås med på fritiden - stå ut!) om vad jag fått och lyckas babblar på i ytterligare en kvart eller så. Thats called happiness. Tack Jonathan, du gjorde pricken över i et idag!

Plus att Anna åker hem imorgon, buuu och bläää för henne. Vad har Sverige som inte Tyskland inte har? Förutom nära o kära, kärlek, trygghet, gemenskap, trevliga männskor, ett språk man förstår, fjällräven dunjacka, snö med mera? Ja just det, ett noll till Sverige..

PS, känner något sif motiverad att lägga in sisådär tiotusen extra på mitt konto? Det vore för en god gärning och jag lovar att ni får fina födelsedagspresenter då. Vänligen gör detta, mitt kontonummer går att be om via mail, telesamtal ellr dylikt. Skadar inte om ni vill vara generösa o lägga in mer än tio tusen, Tack på förhand!



there is a thing that we call...

Ibland känner jag mig verkligen nollställd, eller ska man säga som ett inlindat frågetecken, jag vet inte men konstigt är det allt.



Visst det var mitt fel att jag trodde det inte spelade en sån jätte stor roll om det var tjugofem över men tydligen hade jag fel. Vet inte men det känns som den kvinnan söker fel på mig, fast flickan på övervåningen säger att det gör hon för hon känner sig inte som en i genemenskapen eftersom vi pratar svenska och hon förstår oss inte (gör typ samma sak gentemot henne ibland). Tydligen brukar hon alltid också försöka linda alla nya runt lillfingret så de får springa alla "skitärenden" åt henne, men det har hon inte kunnat göra med mig eftersom hon inte är extremt bra på engelska och kan då inte linda in mig i det, tur det. Är ju inte direkt så att man vill göra sig riktigt ovän med henne när man precis börjat. Men allvarligt så blir jag lite less, vet egentligen inte ens om det är rätt ord för vad jag känner men whatever. Just nu vill jag bara säga Tyskar, de kan öppna dörrar men inte stänga dem. Många tror att alla dörrar är svängdörrar vilket är JÄTTE trevligt när det är svinkallt ute och man gör i ordning en häst, är ju inte direkt så att man vill ha en öppen dörren då eftersom dels för hästens och dels för sitt eget välmående. Men vad vet jag, jag är ju bara svensk i tyskland..




det är tyskland, det är kallt, det har ett konstigt språk

Stygg Anna stygg Anna. Jag funderar skarpt på om det finns något jag kan göra med hennes dator så hon blir oförmögen att se klipp från greys säsong 5! Hon ser i förväg och det gillas inte, flickan ser ju säsong tre nu, hon var som ett frågetecken imorse, "jag förstår inte" var hennes fras. Ajabaja, inga julklappar för dig inte!

Annars är det svinkallt i Tyskland, jag saknar min fjällräven dunjacka, min käraste som är kvar hemma. Hemma fryser man liksom om fingrar o tår och ev lår om man inte har täckisar. Här fryser man som om kroppen, kylan går igenom alla kläder och det är så frusterande och jag skakar som ett asplöv. I need heat! eller min fjällräven..


Red förörvigt Fürstenberg idag, jag tror att jag kanske har böejat förstå lite grann om hur man kanske kan få ehästen att lyfta på benen och gå på ett bra bäraktigt sätt. Men jag sa bara kanske, detta tåls att tränas på. Och det sjuka är, vad jag tycker, är att en femåring kan lära mig så himla mycket ridining, det är sjukt konstigt men sjukt bra, Hästar är bäst, ingen prostest ;)

Nu ska jag hoppa på torrent så greys kommer hem ikväll så jag kan se det NYA avsnitten, Anna kommer förövrigt INTE få se det. Hon ska nöta säsong tre. Tjing!





big boss speaking

Idag har jag, nästan bokstavligen, frysit häcken av mig, tyskland är kallt. Det är ett faktum.
Förövrigt kul att högsta chefen vill dra in alla pengar han kan, säg upp stall personal så vi ska börja mocka på morgonen, Aci ska till uthyrning, vi ska städa frukostrummet, jag ska ev flytta in till Olivia för min lägenhet ska vara till uthyrning typ osv osv. Det är kul, fast egentligen undra hur många miljoner han har mist under denna finans kris? Men ändå, sluta vara på krigsstigen - den gillar vi inte de minsta!

Annars vill jag informera om att det är rysligt skönt att duscha varmt när man är småkall. Saknar Jonathan som är min peronliga värmekudde, var är du?



god help me-tänkte Anna

Idag hade jag velat ha en kamera när jag gicck fram till Anna efter lunchen och sade,
-"min dator har kraschat!"
Annas min var inte stackars ellinor hennes dator har gått sönder utan det var paniken men Greys då?!! Anna har blivit tvättäkta Greys beroende, hon är nästan farlig. Paniken upphörde dock då jag sa att jag skojade. Men det var väl värt det, ska nästa gång sätta in ett dolda kamera gäng som fotar henne. Synd att ni missade det, jag blev då road! 

DRÖM SÖTT! pose

sömn ja tack!

Självklart, vaknade man kvart i åtta. Varför kan jag inte sova på min lediga dag? Men det var iallafall inte kvart över sex.. Försökte iallafall tvinga mig till att somna om men det gick inte, så jag såg lite film på datorn o läste lite om hästar i min bok. Sedan bar det av att vara elaka tanten mot Barclay som skulle rakas klart, jag skulle hålla bremsen. Han bara älskar mig! not.. 

Iallafall sen efter jag hjälpt Anna med att luncha bar det av att sitta med alla kära tyskar och ha samtal på tyska i över 1,5timmar. Hey, min hjärna var död efter det. Jag vill förstå men jag kan inte förstå allt, bara ett enstaka ord här o där vilket inte ger så mkt sammanhang. Så jag lyssnade o lyssnade, tillslut var min hjärna som sagt död så jag försökte dölja mina gäspningar (heter det verkligen så?) Att gäspa i plurar iallafall. Gick in, gjorde mat som typ kommer räcka i tre dagar (ett gott försök till unggratinerat, tänkte på pastabacken i luleå under tiden jag stökade på) åt och sedan däckade på sängen. Skönt var det, har kanske sovit i kapp några timmar jag missat på veckan när man jobbat. Är ju inte direkt att jag somnar vid nio som vissa andra i mina vänskapskrets (känner du dig träffad på övervåningen?) 

Annars känns min hjärna proppfull och jag vet inte varför. Det bara känns så och jag blir även väldigt fruasterad när jag inte kan prata med min äskling hemifrån i timmar, dumma internet. Och de som sa att skype var så bra har aldrig provat använda det och velat vara beroende av det för att hålla kontakten med nära o kära från sitt kära hemland. Jag trodde på er men ack så besviken på jag blev, skype är inge vidare, bara ni som inbillar er en massa. Jag är inte pessimist, bara frusterad för att inte kunna språkas med de där hemma. 


Såhär vill jag somna, med min kära. Då sover man mysigt o gott. ...


..Men jag känner snarare att det är så här!





carabas

Anna, jag har fått upp både piaffen o passagen! Lalalaa! :D
Alltså snackar jag om filmsnutten på Carabas på internet, jäkla vilken häst det där är alltså! Hade velat se han under Oliver Luze, både Johan och Anna är helt frälst vid när den karl rider den hästen och jag har missat det på så när på dagen (förra året när jag var här på prraktik for jag hem en typ fredag och på lördagen skulle det vara hingstshow och vem visades då? Jo Carabas, hej jag vill spola tillbaka tiden!)
Iallafall är Andreas Helgstrand den nya ryttaren, film på snygghästen finns på Helgstranddressage.com Värt att se!


Inte så dålig häst va!?




effektiv-lördag-alla-hjärtans-dag

Ja, idag skulle vi ha effektiv lördag, fast det visst, iallafall inte jag, igår. (Fast oftas är vi alltid ganska effektiva men idag blev det en extra krydda) Iallafall Chocken kom idag när Anna uttalade sig om att om vi jobbar på snabbt idag får vi följa med Johan på hinstshow. (!) Jobba snabbt var mitt mellan namn idag. Så för att kunna beskriva lite lätt hur det var så tog jag in 5 hästar från hagen (har inte precis utanför stallet hagarna, så jag sprang till hagen, gick raskt tempo med hästarna o sen sprang tillbaka. Motion är bra har jag hört? ;) ) samt ta undan en häst och göra klart en annan till Johan (varav fyra lindade ben samt med bensskydd o boots fram) på en halvtimme! Detta är effektiv, iallafall ganska. Men måste säga att det är ganska så peppande att ha stress o saker att ha klart till en viss tid, adrenalinkick javisst!

Iallafall så for vi mot brookhouse stud där hingstvisningen skulle ske. Och mina kära vänner, men här sitter jag och har faktiskt varit på Emma Hindle's hinsgtshow som förövrigt kom sjua i OS. Sug på den du! Iallafall så på vägen dit så missade Egga ett antal avfarter han skulle på (trots att han hade GPS inbyggt i bilen som ljudligt sa exakt var han skulle svänga och dylikt..) Plus att han har ganska tung´fot denna karl på 2,02, gick endast 250km/h på autobahn. Slå det ?
 Där satt jag och höll inne mina adrenalinkickar (Några i mina nära krets vet vad jag menar) Sedan satt de och babblade och babblade, skrattade o skrattade. Som ni vet så var det inte bara tre svenskar i bilen utan även två tyskar, vilket språk var samtalsämnerna på ? Jo TYSKA! Ellinor kunde höra typ pferde ngn gång, sedan surrsurrsurrsurr, galoppieren blahablaha. Sedan kunde de bryta ihop i skratt och måste väl säga att man var typ tvungen att skratta med eftersom det är rätt smittsamt (Men hey, förstod jag vad de skrattade om först Johan eller Anna tog sig friheten att berätta? Nej, men lika kul hade jag för det.). Informerade även Johan under bilresan att läkerol faktiskt har en laxerande effekt (då hade han dock hunnit gräva i sig ett paket..)

Iallafall så kan man väl inte klaga på hingstarna, inte finns det många såna i kära norrbotten. Hon var också ganska kul denna kvinna, visade en häst och sa typ att hästen är inte specakulär men han är korrekt och korrekt betyder åtta och åtta betyder åttio procent och det betyder guld på tävling. Tja hästen hade ju INTE ALLS gångarter, nej då.. Bara så där hej, vad har jag sett för hästar tidigare isåfall om den där inte kan lyfta på benen? Måste ha sett sköldpaddor eller ngt, som gräver sig fram genom livet.


Annars är det alla hjärtans dag idag och var är min pojkvän ? Jo alldelens för långt borta. De åren (eller år och år, men två i april) vi varit tillsammans har vi än inte firat en alla hjärtans dag tillsammans. Vars var Ellinor förra ¨året den 14 februari? Jo hon var i tyskland på praktik. Men vi får väl helt enkelt ta igen det något annat år min kära. Fatta hur mysigt det hade varit om han gjort middag (har själv inte tålamodet att stå o ett kök i flera timmar och laga mat..) tända ljus, mys och åhhhh... Varför är han inte  här i min säng och håller om mig? Jag be om en precessor som kan skicka mönniskor från varsomhelst till dit jag vill. Speciellt Jonathan!
Förövrigt för den som undrar, mitt internet är cp och fungerar endast två minuter i stöten. Jag har försökt med allt, typ legat på golvet, satt datorn på en stol suttit i andra rummet. Internet har ngt ont gentemot mig, undra vad?

Nu ska det blir film, längta tills min äskling ringer och sussa kudde. Händelserna händer i Tyskland, för den som undrar. PS. Anna jag känner pressen! Slutar du inte blir det inge mer greys för din del ^^,


it's delicious!

Nu är Dagny 08, både Ellis o Sussie är sålda vilket känns bra men ändå känns det som att det är min häst som åkt iväg, inte Bjerklidens. Det där med foder är farliga grejer men jag ska medge att jag har haft de bästa ägarna att ha att göra med. Finns nog inga bättre! TACK, för den tiden jag fick ha denna underbara Delcious! Kommer alltid värma varmt i hjärtat. En sak som är säker är att jag ska hälsa på henne den dagen jag ska hem, antingen hem "förevigt" eller bara på semster. I juli vet jag vad det blir av det där. Just nu är jag ändå rätt pepp trots att det regnar och stormar, jag gillar att ha hästar hästar hästar överallt! 



dreaming

Det bästa måste vara när man vaknar i en pöl av ens eget dreggel. Man kan iallfall konstatera att man drömde om något smarrigt! Eller något åt det hållet...







all for you

Grattis till min älskling idag, 20år! All min kärlek skickas via slängkyssar, känn dig träffad!
Vi delar trots allt samma stjärnhimmel trots dessa mil vi är från varandra, jag älskar dig!






Minnie&Dagny

Idag for Dagny, Minnie står tydligen och skriker i hagen efter henne. Mitt stackars hjärta! Hon känner sig säkert ensam ´, egentligen borde jga varit där och gett henne miljoner pussar och farit ut i skogen i snön och berättat att hon är den bästa hästen i världen samt att Dagny kommer få det bra. Men de hade verkligen blivivt som jing o jang. Mina fina hästar i det snötäckta norrbotten. Saknar er till tusen.... 


Vaddå att Dagny typ säger "jag är fortfarande hungrig Minnie, kan jag få smaka av dig?" Mina fina med deras varma täcken på, vars är snön egentligen här? Inte på makren iallafall.., 







jag är i dojts, som pappa säger

Igår undrade jag varför man egentligen bosatt sig i kalix? Det är väldens sämsta ställe om man ska sälja avelsto. Ringde en jätte trevlig kvinna igår, berättade om sina hästar och hästerfaranter. Tyckte att Minnie lär som en häst precis för henne men då kom vi till avsnittet var hästen står. Själv bodde hon i Göteborgs trakterna och ansåg att kalix ligger ju en bit bort för hon vill gärna se hästen, sen grubbla hemma och sen fatta beslut. Hon sa att kommer hon och tittar är risken stor att hon kommer tycka om henne, hon hade själv ett äldre sto hon köpte förra året som ej blivit dräktigt (visade sig att den fått äggledarinfklmmation efter andra bestäckningsförsöket förra året...) Men hon skulle försöka igen iår, men hon sa fast hon inte skulle bli med föl iår så skulle hon aldrig sälja henne, ångrar inte en dag att hon köpte henne. Det är en sån jag vill att Minnie kommer till, en som värdesätter hennes existens och att hon får ett sunt hem som är långvarit. Alltså till dagen D.. Finns det sånna människor eller ska jag sluta hoppas ?

Förövrigt när man har tråkigt i Tyskland kan man hitta bloggar som kan vara rätt underhållande att läsa/se. Här har jag en: 40dagar.se (förövitgt är mitt internet för dumt för aatt kunna göra en länk så nu får skirva in det i webbläsaren själva, värt besväret jag lovar!!!) , killen iallafall gör som filmen 40dagar 40 nätter, lever i avhållsamhet. Men det är inte det som är det intressanta utan hans filmer, så grymt komisk kille. Ibland har jag seriöst funderat vars han får allt från. Iallafall rolig blogg att kika in på!


"Det är ett litet äventyr att hoppa i min säng, sen tar jag ut herr nilsson och lilla gubben på en sväng, vad ska jag ggöra  nu vad ska jag göra nu vad ska jag göra nu vad gör jag nu...."



postman to hofgut liederbach

Man får inte springa i stall men idag bröst jag den regeln lite därför Anna ropade "Elli" och så visade hon ett paket. Glädjen rusade och jag idiotlog. Jag var tvungen att spring, jag kunde inte stoppa mitt iver. Jag visste att det var från min kära, en mobil skulle finnas där i men vad mer ? Slet upp det, fick kort, brev, nagelfil, DUMLEGODIS (!) och en film "freedom writers" med Macdreamy. Anna fattade inte först att det var han men när hon gjorde det, tja räkna ut reaktionen på en som blivit enn hyperfans av Greys ? Tänkte väl det, hihi. 

Tack min älskling, det var underbart!
Och jag älskar varkligen att få brev och post, finns det något bättre?! 



byggare-bob

Idag hade jag tänkte skriva om att jag vill ha traktor körkort, inte då vanligt traktor körkort utan ett traktor körkort för häst. Vissa hästar är verkligen som traktorer och jag är sämst på att få till det på dem. Så traktorkörkort tack!

Men jag vill komma till huvudsaken som jag vill uttala mig om idag. Slutade dagen precis, det halvregnar och jag kände mig inte sådär på topp precis. Planerade med Anna att jag ska komma till henne på en liten stund för greys time. Väldigt viktigt det där. Ja iallafall, traskar in mot vår "hall", utanför min dörr ligget ett grönt posten packet!! Jag blir helt galen av lycka och sliter upp det, gissa vem det var ifrån? Min allra bästa Anna Grunditz och lycklig och paff blev jag. Ja glädjetårarna flödade! Tre sdior långt brev, godis, en bild på en trocadera flaska men "oss" ritade på och med texten Ellinor+Anna= Trocadera (vi har ett smått behov), en småkompisar grej som man ska klämma på när man är stressad eller orolig (stod det på förpackningen) samt en Elle tidning!! Lycka lycka lycka, du gjorde verkligen min dag idag vännen! PS. jag gillar gottochblandat, "meloner" på lösvikt, allt utan gelatin helt enkelt ;) DS.

Nu väntar jag på brevet från Jonathan också, med bland annat en mobil så jag kan fixa tyskt refill så folk faktiskt kan ringa till mig utan att jag blir snuspank när räkningen kommer. Samt ngt mer hoppas jag på :P
Ikväll ska jag även svara på mail, massa mail. Trodde inte att min älskling var så attraktiv, eller jag hoppades så jag skulle få behålla henne för all framtid! Nu quality time med min Tyska fnitta (ett ord jag och Anna hakade upp oss på på tåget och skrattade som idioter! ) Tjing!





ikea världen över

Efter samtal och mail så behövde jag något annat än dötid efter jobbet. Visst kan man vara i stallet eller uppe hos Anna och man kanske inte tänker fullt lika mycket men tankarna kommer ändå.. Så vi for på ikea istället, tror jag har tröstshoppat lite också, hela tusem kronor försvann från min lön men jag tror jag behövde det. Nu har jag ramat in världens finaste häst så hon kan vaka över mig om nätterna. Denna underbara mule, denna fantastiska häst! Inte gråta inte gråta... Kan ju iallafall försöka att kämpa emot. 

Nu ska jag iallafall fixa iordning alla saker jag köpt och bygga ihop lite annat. Ska ringa min käraste sen. Önska mig lycka till. (PS.Tyskarna har enorma nattkuddar så jag var tvungen att köpa mig en, tar typ upp halva min 90cm breda säng men väl värt det!) Som sagt, tröstshopping!



please don´t break my heart

Nu skulle jag lätt kunna bryta ihop.. Den först har ringt på Minnies annons och första mailet har anlänt. Känns som att någon sliter ut mitt hjärta på det smärtsammaste sätt,  väldigt sakta och plågsamt. Jag vill inte sälja hon som gör min värld komplett...




iiiiiiiihhh!!

Idag har jag piafferat med Aci! Efter det kunde jag inte rida. Fick däremot ett fett leende och spagetti ben, lalalalaaa.. Jag har även gått och dragit på smilebanden idag, hela dagen. Jag lever för det där idag, shiit känner som att lillflickan i mig kom fram! Då man var helt till sig när man bara fått "rida" på barnridningen. Iiiiihhh, im a proud horsegeek!

Fick även rida den "nya" femåringen Furstenberg (tror kanske att det eventuellt kan stavas så) annars kan vi säga BERG rätt och slätt. Vad har man egentligen ridit för hästar tidigare?! Här snackar vi FIN femåring som jag fick sitta och rida på efter Johan, planen för den hästen är att de siktar på bundeschampionaten och den fick jag rida. Ja, det är ju helt sjukt egentligen. En lillplutt från Kalix, en fis en rymden liksom, är på drömmarnas plats just nu, bland massa fina hästar, bland otroliga människor på en plats i Tyskland. Detta kan egentligen inte vara möjligt, Sverige gå och lär dig rida! Men tillägger att vad jag än skriver så är Minnie alltid den bästa hästen i världen! No matter what!

Annars så borde jag verkligen städa och diska men vars är min motivation till det? Står hellre och pratar med herr OS häst. Jag har sagt till honom att jag väldigt gärna skulle vilja veta nyckeln till framgång samt hur det var i Vegas, än så länge låter han mig bara suga på karamellen. Men jag ska ta det lungt (som Marion sa idag) en dag kommer han berätta alla sina hemligheter, på en promenad ute i naturen! Hoppas jag..


Men jag tillägger att jag är något så jätte super duper less internet, skype och msn eftersom inget av det vill fungera när jag ska prata med min kära där hemma. Och jag blir så irriterad så ord finns inte, dumma dumma dumma. Fast egentligen borde jag kanske smöra för min älskade pluttisnutti dator sötnos? Snälla söta rara helt underbara!




Accolito är här igen

Idag förstår jag verkligen Anna om varför Aci är en väldigt stor orsak att hon stannar och inser att hon kan lära sig massor och faktiskt bli en bra ryttare. Aci är bäst, vilken häst! Fick ett litet "aha" moment med han idag, johan hjälpte lite från en annan häst rygg och här kommer de roliga under dagen som jag och Anna har skrattat lite "lätt" åt under eftermiddagen. Det är ju så att vi egentligen ska prata engelska eller tyska, ingen svenska. Johan instruerade mig på svenska sedan fick han en snilleblick att han skulle ta lite engelska. Så han börjar där lite smått med ord, drar svinfin brytning på dålig engelska. Sedan sitter han och funderar en stund, han såg väldigt fundersam ut måste jag påstå. Efter ett tag säger han "move your ankle"(betyder, rör på din vrist), jag tittar lite skeptiskt mot honom och säger lite skämstsamt handled heter inte ankle på engelska eftersom jag vet att det var det han syftade på. Johan inser sitt misstag och skrattar, jag skrattar och han fortsätter undervisa på svenska med några tyska ord ibland. Ni kanske inte förstår nöjet men jag och anna gör det! hihi.

Carl Cuypers on Acolito
Bild på den underbara hästen som står ut med att jag lär mig rida på honom. Tålmodig karl det där! Och glad är jag för det, jag vill verkligen lära mig rida! Tyskland är en bra start!

Annars hade jag ett glädje moment igår. Vi skulle handla men Lena kom aldrig hem och det billiga stället stänger på en halvtimme (20.00). Tittar varje sekund ut genom fönstret för att se om hon kommer. Vi inser också att Olivia farit och handla med hennes bil under tiden vi spanat efter Lena. Det slutar iallafall med att Olivia kommer hem, Anna ringer henne och frågar snällt om vi får låna bilen vilket vi får. Jag får en superkick och börjar studsa omkring i rummet och jag själv vet inte varför jag fick denna kick av energi. Hej duracell! Men vi kom oss att handla på superbilliga stället. Min kyl är full men jonathan saknas som lagar den fantastiska maten. Jag är som en nunna när det gäller mat, samma sak dag ut och dag in. Ingen fantasi här inte. Förövrigt hade jag en väldigt komisk dröm i natt. Puss!





yack!

Idag välsignar jag diskmaskinen. Min disk stirrar elakt mot mig och jag bli nästan lite rädd. Antigen vill jag ha en diskmaskin eller en pesonlig diskare! Vore super! Men som Anna och jag säger: jag diskar alltid imorgon.
Nu ska jag förövrigt gå upp till Anna, orkar inte med diskens arga blick plus att vi ska o handla så fort Lena kommer hem. 

Jonathan är den bästa.

RSS 2.0