STOCKHOLM

Jag anlände till Stockholm igår kväll, hittade Ellis och sedan sökte vi matställe i typ en timme. Är ingenting öppet en lördag natt i Stockholm söder? Till slut hittade vi mat och sökte oss vägen hem till henne där vi åt vårt exotiska mål mat. Av händelse slog vi på TV:n och wops så var det Moorlands Totilas och Edward GAL FRÅN em I Windsor, han red på 90,700 procent, nytt världsrekord i grad prix kür, sjukt hur denna t kan röra sig !!! Dock synd att hästen bara är nio år, hur länge får vi se denna på tävling? Kommer det sluta som MARTNE? Hoppas inte.

KALIX, imorgon natt men först Ellis, DAGNY och shopping!


SNART ÄR JAG I SVEARIKET!

Stockholm ikväll! Vilket innebär en Ellis, hälsa på älskade DagnyDoo, shopping, prat prat prat prat, Patrik (?) SVENSKA (!) sova en timme extra ect. Livet känns komiskt!

Kalix på tisdag! Någon som vill göra en bokning? ;)
Minnie har dock redan bokat måndag natt.

Känns dock hemskt redan nu att lämna mina fina hästar här. Hur ska mina småbarn klara sig? (är nog egentligen mest jag som kommer sakna dem lite grann...) Öhm, rätt mycket. Nej nu ska det packas, städas, tas ut sopor, duschas och sedan airport liksom. Väntar bara på att samtalet från Herr Rath ska komma om jag möjligen kan stanna en vecka till eller ngt ;) haha.  Och nu in i dimman! (alltså dammet...) Kan inte fatta att snart är jag i luften mot ett land med massa svenskpratade människor, det är nästan en absurd känsla ;)


Tchüss!


HURRA HURRA HURRA!!!

GRATTIS MIN ÄLSKADE ANNA TAAVOLA

(Som förövrigt bor på totalt fel ställe för jag har försökt ringa henne sjuhundramiljoner gånger men kommer bara till röstbrevlådan, inte gilla! Startade klockan 0550 idag men försök om att skrika grattis... Misslyckades totalt, något frusterande!)
Och är vi inte söta så säg?! Tänker på dig hjärtat!




Och imorgon bär det av till Sveariket, hur coolt är inte det egentligen? Kalix på tisdag!



en sås för två?

Varför jobbar vissa människor i ett stall där man vet att det är mycket jobb när de egentligen inte vill lyfta ett finger egentligen, enbart pilla navelludd? Blir fullkomligt less på denna såsläpp, eller ska jag säga tokig? Hon påstår sig vara så himla upptagen hela dagarna varav hon gör tre hästar dag (en ska ut två ggr, ponnyn ska ut en ggr och småponierna ska bara till fältet) Hmm, för slår man ihop detta inser man rätt snabbt att bruden inte är så upptagen, grejen är att hon såsar omkring, klagar på att Daniel är långsam (visst han är inte den snabbaste men han försöker iallafall hinna med sina fem hästar...) Själv står man för tillfället med Wahajama, Welterfolg, Dream Girl, First Love, Wüstensohn, Triviant, Cantelli, Junior samt Witzbold. Samtliga ska ut två ggr dagligen (undantag Witzbold), antingen ridning/longeringsarbete/30min powerwalk/paddock eller laufband. Är jag upptagen? Jovars jag klagar inte om jag hinner få hämta andan två sekunder typ. Sedan fick jag äran att få rida Welterfolg och Junior medan Fru L är i England, ni skulle nästan ha hört sucken hon drog, måste ha varit så ljudlig att själva Sverige hörde den. Men vad fasiken?! Jag ska inte behöva ha dåligt samvete för att jag får rida, hon har inte ens rört mina hästar, hon behöver inte röra dem, jag jobbar lunchrasterna. Och hon fick höra en vacker ramsa idag och bitter blev hon, men man uppför sig inte som hon gör! Kvinnan är 29 år men uppför sig som 15. Och det är så skönt att Elena är på min sida, tur att det kommer en glad person varje kväll, en person som faktiskt går att prata med.

Jag klagar inte att jag har många hästar att ta hand om, absolut inte men liksom idag hör jag "Bis morgen" klockan tjugo över sju från denne, jag tittar in i stallet och inser att det är fortfarande saker på stallgången, hänger pälsglans vid boxarna, dörrar är inte stängda, vattenflaskor här och var, tvätten är inte tagen och själv gjorde jag pappersarbetet och "äpplerna". Gissa tre gånger vem som jobbade till fem över åtta? Jag hann ju inte liksom haffa henne och jag orkade inte ringa... Och det komiska i det hela är att "stallet" är hennes ansvarsområde att se till att vara snyggt innan vi slutar varje dag. Men jag är inte  bitter, faktiskt inte. Tycker endast det är smålustigt att sedan gå till attack mot henne och hon blir svinsur. hihi

Och hur var eran dag?



När ord inte räcker till


Idag är ingen vanlig dag
För idag är det Elli's turdag, hurra hurra hurra!

Wahajama-unicef



Skitungen från Kalix rider ytterligare.

Idag är min lediga dag men Frau Linsenhoff ville att jag skulle hjälpa Daniel eftersom hon ville rida och det var hans första helgtjänst ensam plus att han inte riktigt känner hästarna. Så halv elva ringer Daniel om att Frun vill rida, på med kläderna och gör iordning med Daniel första hästen för dagen, Welterfolg. När hon är framledd säger Frun att jag ska ta på min stövlarna och vips så skulle jag få rida på Welterfolg, herre min skapare alltså! Frun ger lite lektion och berättar mer om hennes bakgrund med mera därefter säger hon att jag (lilla jag!) ska rida henne medan hon är i England på EM:et! Hur coolt är inte det?! To die for liksom.
Sedan ville hon ha Wahajama, vi gör iordning henne, jag leder fram henne och tror ni inte att Frun säger att jag ska rida henne också? Lyckan var total. Här snackar vi fin häst ut till talgstråna, shit! Frun rider sedan henne och visar hur hon rider henne mer ingående, berättar mer om hennes bakgrund, poänterar hur stark lilla damen är osv - grymt intressant alltså! Sedan rider hon Elvis och ber mig göra iordning Junior. Till min stora förtjusning får jag även rida honom - en hel lektion! Och kommer även få rida honom under tiden de är i England. Sedan red jag lilla Cantelli pojken också, ack vad glad jag är som får äran att rida en sån välutbildad kuse!

Det är ju nästan så jag tror jag drömmer, sånt här händer inte i verkliga livet!
Fast jag har nyp mig själv till blåmärken så måste jag nog erkänna, detta hände endå i verkliga livet. För vaknade, det gjorde jag inte. Är endast hög av lyckorus!
Och förlåt, just nu känner jag att jag vill stanna här och lära mig mer om ridkonsten, hem vill jag definitivt inte. Jag ska uppfinna en tidsmaskin så jag kan vara både här och i Sverige samtidigt, för ni mina älskade vänner, saknar jag så fruktansvärt. Ska självklart bli underbart att komma hem men samtidigt vill jag inte missa en minut här, min dröm har ju precis fått startskottet!


Love,


'

Med tandborsten i högsta hugg gör jag den sista poleringen för helkväll ute. Tror det kommer bli riktigt kul faktiskt, allt som fattas är min kära Annibanni. Men jag ska dansa för henne också och det säger inte lite! Ska snart ta mina fötter ut ur varma lägenheten och styra mina steg mot kronberg och Caroline. Där blir det vin och sedan cocktailparty på tåget in till Frankfurt, rätt härligt! Nu ska mina fötter hälsa på klackiskorna.




Party die ganze Nacht!

so beautiful

Allt jag säger  idag är: Edward Gal & Moorlands Totilas



OMG! Hästen lyften på frambenen så han nästan nockar sig själv i mulen i ökad trav. Detta, mina vänner, är bokstavligen en ögonorgasm. Och jag vågar nästan inte berätta HUR många olika klipp jag sett på denna häst. Den skulle man allt vilja klappa på. hihi. Kanske ínte var den bästa bilden pga en något triggad häst på prisutdelning men gå in på youtube och sööööök, se bara till att vara ensammen om du inte vill råka ut för pinsamheter - som jag sade "ögonorgasm".


Och sedan hejjar vi på Matthias som rider Europeska mästerskapet i Windsor till veckan! GO STERNI!


Hey du där som sitter framför en rektangulär låda! Jaaaa, du!!!

Egentligen är jag allt en bra cool person, så då var det avklarat.
Annars ska jag snart bege mig mot hard work igen, rida häst, longera en annan och promenera en tredje. Så det så!


And life is beautiful!





Cantarelli Cantelli









När man rider Cantelli rider man typ med ett leende hela tiden. Och den känslan gillas verkligen!


HISS ELLER DISS !!!!???

Jag blir nästan riktigt förbannad! Det första som möter en när man ska logga in pa denna blogg är en bild pa Britney Spears i bikini och rubriken typ, Hiss eller diss? Va fasiken?! Det är NOG manga unga tjejer som är NOG utseendefixerade som det är. Kvinnans kropp är helt fantastisk, tänka sig att hon fött tva barn och likt förbannat ska folk kommentera andras kroppar. Det är säkerligen massa människor som skrev till denna bloggerska att hon ser bra ut MEN det finns de unga tjejerna som även ser de personer som ger Britney kritik för hennes kropp och därmed tar de ocksa till sig den kritiken. Kan inte bara allmänheten lägga av att smygfota kändisarna när de är pa semester i BIKINI och dylikt. Lat de ocksa vara människor för en gangs skull, nää da vi kommenterar deras kroppar när vi inte kommenterar deras privatliv. Egentligen vill jag bara säga - SKÄMS PA OSS ALLA!

Jag blir ibland bara sa extremt less pa mänskligheten - suck!
Ibland känner jag verkligen som att hela mänskligheten (iallafall den kvinnliga delen) borde ha Jennifer Lopez som största idol, hon framhäver sina former, hon är stolt över sin kropp. Varför kan inte resten ocksa vara det?






PS. Annabelle lämnade Schafhof idag, usch det var hemskt....

för att göra er mer allmänbildade;


Nattligt sällskap (iform av en Trixie), solsken när man vaknar, en Witzbold att rida - ja attans dagen har ju precis startat. Och halleluja för det.



Kanske en sen frukost skulle sitta bra?


Jag tror jag ska hoppa lite mer i sängen nu, av adrenalin och lycka!


Och vem har ridit dessa hästar idag for Herr Rath?


Weltmeyer Junior




Cantelli

Jo, skitungen fran Kalix.
Jag har fortfarande fjärilar i benen efter att fa göra starker trab med Junior. OMG! Dessa hästar är välutbildade ut i hovspetsarna och lite paff jag blev när Herr Rath säger att Elli ska rida Junior. Lyckan var total! Och känslan är att döda för. Och lilla nervös jag var. Som sagt idag var min tur dag och jag tror jag kan leva pa den läääänge!
Och om och om igen.









i ett solfritt ölland

Vad händer pa Schafhof, schwalbacherstraße?
Ja där finns en Ellinor som egentligen skulle ha varit i Stockholm vid det här laget för hennes semester skulle egentligen ha börjat idag men istället sitter hon kvar i Tyskland och lanar datorn i kökets kontor. Livet är väl allt en suverän fest.
Nämen annars sa kom sasläppen tillbaka fran semestern igar, idag är hon sjuk (!?) och ringde sedan kontoret och INTE Annabelle om att hon är sjuk imorgon ocksa, kanske kommer pa fredag, hmm misstänkt?! Ja verkligen eftersom fröken hade "migrän" idag, hur vet hon att hon har det imorgon ocksa? Ytterst lustigt tycker svenskan här. Men ack, fröken far väl bakslag snart, att hon inte fattar det är ju en aningens konstigt. Annars fick jag veta i mandags av Matthias att jag blir den nya "stallchefen" alltsa den nya Annabelle när Annabelle slutar. Och vad det innebär att vara den nya Annabelle är att alla ska komma till mig med fragor, semstertjavs och dylikt, Elli har sista ordet liksom -  So here is the new big boss.
Känns rätt komiskt när man bara varit här sedan April och blev flickornas (och Daniels) chef, tur att jag gillar att vara i ledningen. hihi. Fast samtidigt tror jag det kommer bli ett helvete ocksa, speciellt med sasläppen som redan vet allt. Men jag tror inte de vet vad som gömmer sig i den svenska människokroppen. hihi.

Men ack, nu ska jag ut pa löptur.
Tchüss !


Annibanni banan




OCH, massa kärlek till min älsklingsAnnibanni i Tyskland!
Saknar dig varje minut i min vardag, kom tillbaka till Hessen!



 


SAS

Nu blev det allt komplicerat. Att boka om flygbiljetter är ett äventyr och eftersom jag maste boka om dem sa sent innebär det att jag maste ringa SAS, eftersom är det inom 48 timmar maste man tydligen göra sa - HÄRLIGT! Sa imorgon ska jag ringa SAS, ikväll ska jag försöka fa tag pa Ellis och i veckan är det signaturdags.
Kommer nog behaga Martina med mitt sällskap imorgon eftersom det är Herr Rath som ville att jag skulle ändra min semester vilket innebär att Martina har lite plikt att hjälpa mig med denna smörja, hoppas hon vill det ocksa men det bör inte vara nagot problem.

Saken är bara den att jag saknar min häst och mina vänner sa oerhört mycket nu. Allt var sa nära blev helt plötsligt sa langt bort! Men jag kommer skriva om glada nyheter denna vecka tror jag och om vad far ni inte riktigt veta än först allt är klart. Hoppas pa det bästa.

Skickar kärlek till er i svea land,

no sweden for elli

Jag kommer inte hem nästa vecka. Förlat! Kommer hem i September istället. Sa ingen fest pa backholmen den 15 Augusti. Sa nu börjar ny nedräkning när hemresan skall bli, tre veckor kvar alltsa.


Sa mina vänner, jag saknar er ännu mer.


FLY LIKE A BIRD II

Idag har vi pa schafhof erbjudit gratis flyglektioner. Jag var flyginstruktör. Mina elever var de sma söta, och skrämmande, fagelungarna som syskonen puttat ur boet i stallet och hamnat lite här och var. Jag räddade dem och därmed adopterade dem. Jag hade tre elever. De satt där pa sin pinne när jag tog var och en för sig pa flyglektionen. Elev ett startade riktigt bra dock landade in i väggen och dimpade ner i golvet, gav intruktionerna att försöka hitta bättre landningsställe. Elev tva var nagot duktigare, dock flög han ut och krashlandade i en av buskarna. Elev tre däremot, han kanske har en framtid som god flygare, han flög ut genom dörren och landade fint uppe pa busken, han fick applader och jubel. Det var flyglektion ett.
Flyglektion tva tränades bara med de tva sistnämda därför jag ansag de hade vad som krävs för flygaryrket. Elev tva flög och flög och tyvärr träffade boxväggen och dimpade ner i halmen. Därmot Elev tre, har snackar vi naturbegavning (!) Han flög och flög och bestämde sig för att landa pa Annabelles rygg medan hon stod och beundrade flygturen. Sa han fick en guldstjärna. Sedan fick mina sma barn ocksa en egen lägenhet (Faszinatios gamla box) och de trivs som fisken i vattnet (bra sammanhang där)

Observera att ingen skadades under mina flylektioner! Säkerheten är hög pa Schafhof!




fly like a bird



Jag sag en luftballong seglandes över Kronberg/schafhof idag.
Pa själva ballongen stod det "HELP!" med stora blaa bokstäver, undra vad de egentligen ville säga med det? Men ack jag hade annat att tänka pa sa jag gjorde peace tecknet med fingrarna till dem. Tror mitt karma höjdes med hundra efter peace tecknet sa jag gick nöjt vidare.





Germany vs Sweden

Tyskland Tyskland Tyskland, vad vore egentligen jag och Anna utan detta land? Jo, vi vore förmodligen kvar i vara byar och läste lokaltidningen sasom NSD varje dag, eventuellt skaffa egen bostad efter MANGA om och men, skaffat hund, combi, klagat pa att ingenting händer, ridit pa vara hästar och aldrig insett att man ibland faktiskt kan PROVA pa nya saker även om det gar att pipsvängen första gangerna (alltsa utforska ridkosten lite), haft jobb inom kanske hemtjänsten eller tele24, haft kvar tryggheten, flippa mellan kanal fem och tre en onsdagskväll, typ...

Men istället for vi till Tyskland, ett land med ett sprak som har obegriplig gramatik, där inga affärer har öppet en söndag, där folk verkligen säger vad de tycker, där det finns SJUKT mkt fina hästar, där man fick sig egen bostad och fick sta för alla inköp själv, där det var att sitta pa RUMPAN i sadeln, där vi hade mysiga greys kvällar, där vi lärde oss att man MASTE prova och misslyckas för att sedan lära sig och lyckas i ridkosten, där vi lärde oss sa otroligt mycket om hästar, ridning och människor, där vi blev självständiga. Där man har hemlängtan da och da... Plus att Anna hade inte varit BERIDARE i slutet av september om det inte varit för Tyskland :) hihi.

Men ack, jag angrar inte en sekund, blir bara sa fruktanvärt arg pa mig själv när man inser vad man kunnat göra men aldrig "visste bättre" hemma. Hur folk kunde klaga pa ens hästar om att det aldrig kommer ga dit och datt men ända gjorde vi det, men da kom andra kommentarer som skulle stoppa käppar i hjulet vilket gör mig sa arg. Varför kunde de inte ibland se det positiva och säga, detta ska vi jobba med istället för att sätta käppen där? Man började själv tro pa allt de sa, när man tänkter tillbaka sa blir man ända lite arg för att folk kunde vara sa nedlatande, visst allt var inte perfekt, langt ifran, men far man alltid höra att ingenting kommer ga vägen vad ska man da sikta mot?
Som jag längtar hem efter min älskade muffla. Även vad folk kunde säga om henne var hon min stora stjärna och dröm. Det kommer ingen kunna ta ifran mig, förutom det daliga samvetet jag fick när skadan upptäcktes, min älskling gjorde allt för att hon ville sa hemskt gärna träna och tävla men hennes kropp sade stopp men viljan stannade inte. Min käraste. Att känna att nagot var fel men ingen ville bekräfta det gjorde ocksa sa ont, att man fick aka med hästen till skane innan nagon bekräffade det jag kände är egentligen ofattbart... Vad jag ska krama henne, pussa henne och säga trehundramiljoner ganger att jag älskar henne. Min alldelens egna MinniMuuu.

Förresten, kommer ni ihag inlägget om hemlig gräsplätt pa lunchrasterna som man kunde kanske sola pa? Pyttsan sant exicterar inte, jag är inte brun nagonstans. Kan bero pa att lunchraster inte alltid exciterar heller samt att Tyskland erbjuder regn, najs bajs.



Och jag kanske ser ett ljus i tunneln, hoppas pa att det haller i sig!


OTUR, ja hej

JAG TAPPADE MATTHIAS FÖDELSEDAGSPRESENT! Fan ocksa,det var en ballong med svampbob fyrkant, den var sa fruktansvärt klockren och tror du inte att han FLYR ifran mig....?!!! Ibland vill man skjuta sig själv.


Anni, miss you!


RSS 2.0