Men bra gjort!

Hett tips från Tyskland: STÄLL INTE UPP PÅ BILDER NÄR DU HAVER ALKOHOL I KROPPEN! Risken är väldigt stor att personen med kamera lägger upp dem på FB. Och då kan man se fruktansvärda smile and annat tjavs. Sedan kan man inte ta bort dem om man anser att de är opassande. LYCKAT ELLI, BRA GJORT!

Detta inlägg är inte syftat som en pik till bloggerskan själv...

saturdaynight live

Lördagskvällen närmar sig. Har blivit erbjuden att komma och spela poker med bröderna och deras vänner, känns rätt lockande! Grejen är väl den att jag inte har en susning om hur man spelar det, för jag antar att de kör på "riktigt" sätt. Kommer väl sitta där och finula hur de gör i två timmar innan jag vågar mig på att spela typ. Men ack jag ska ge det ett försök givetvist. Start halv nio. Sedan imorgon drar jag igång med söndagsjouren, yeeey... Det mest ansträngande under denna helg kommer vara att skjuta foderkärran upp till stallet när det nu ligger typ fem-åtta cm tung, hal, dum snö på marken. Jag puttade den som ett psyk nu till kvällmålet och jag asgaravade hela tiden för hur jag än tog i så gled jag baklänges. Det var nästan så att jag rörde mig mer än foderkärran i icke önskad riktning. Nej nu ska jag ta ut Itori och Romeo från sadelkammaren så de får rasta av sig, har gjort en kanon deal med flickvännen till M. Jag tar ut hundarna två-fyra gånger ikväll och hon rider sina hästar imorgon, score liksom!

tjollahopp!

Tänka sig ...








Jag vet inte vad som händer. Men fyra ord kan göra en sån skillnad. Både till det bättre och det sämre.
Och nu film och se fram emot en jobbhelg. Eller snarare tisdag eftermiddags ledighet.


Att chockera är roligt då och då



Här ska det pluggas så hjärncellerna näst intill blir förbrända!
Det är en härlig visa det.

Förövrigt frågade jag Hr Rath en sak på tyska idag, han svarade "ja det går bra" var tyst en stund och sedan strålade han liksom till av glädje och chock "Elliiiii, du pratade ju tyska!" Och nu var den engelska tiden över för Elli. Smart drag liksom... Ehmm...?



Saltimbanco



Sån sjukt imponerande och rolig show!
Dans, sång, akrobati och skådespeleri i ett är en otrolig kombination.
Har skrattat så jag har ont i magen samt blivit så döimponerad så jag är totalt mållös!

Sååååå värt!


Brainwash

Idag har jag faktiskt varit så frusterad och arg på mig själv att jag typ grina. Varför varför varför är jag en sån jäkla dum jubel idiot? Jag blir galen. Och gå med den där ilskan på sig själv är ju inte skitkul precis, har jag gett mig in på rätt sport? För jag är ju helt jäkla värdekass. Ilskan liksom bubblar under huden. Varför kan jag inte bara lära mig? Jag är avis på alla som faktiskt är så begåvade att de kan rida. Och just nu skulle jag inte säga nej till en varm famn som bara erbjöd lugn och trygghet, en famn så man kan förtränga det verkliga och bara famla in i drömmarnas världsepok. En famn som gör att "träume fliegen lernen"...

Jag vill bara bli bra och just nu känns det så långt borta. Speciellt när man har en Tropea som står på bakbenen och beter sig som ett annat monster. Vem vill hjärntvätta henne och få henne till insikt att arbete är bra?



Mor och Far, lite stolt nu va?! ;)

Gick det skulle jag äta ihjäl mig på frukt men på tanke på min ekonomi är det stört omöjligt. Åh vad det är roligt att vara lärling! Pengarna bara väller in ..?

Och nu ska det SKRYTAS, jag fick en FYRA på betriebskunde provet! OCH jag var inte sämst i klassen, det var två tyskar som hade femmor! Är jag liiiiite nöjd eller vad! Dock kan man ju lungt påstå att frau valentin är en rätt schysst lärare när det gällde provet. För jag svarade ju inte på alla frågor utan på de jag fattade skrev jag ner allt jag kunde utantill (här pluggas det så man kan skriva ner orden utantill, tyskan sitter inte ännu som handen i handsken kanske man kan säga...) men en fyra är inte illa pinkat för tillfället. Dock är jag inte nöjd först jag har mina ettor på proven vi skriver. Men de förväntningarna kan jag inte ha än, jag är bara sjukt nöjd över det här resultatet för dagen. Vi hoppas på ett ytterligare...


widder

Det är inte direkt så att jag tror på horoskop men jag kan tycka det är rätt kul att läsa dem ibland. Ibland blir man nästan mörkrädd när de stämmer in även om det nu är lyckoträffar.

Väduren

 

Väduren (2010-01-24)
Det är ett bra tillfälle att fundera över dina långsiktiga mål inför framtiden. Vad vill du uppnå? Den som driver dig hårdast är du själv.


Jag vill jag inte uppnå? Jag vill bli bäst på häst och få medvind. Inte så mycket begärt om du frågar mig liksom ;)





Min vinglas och jag

Min lägenhet strålar! Allt utom mitt skrivbord och ett eventuellt diskberg. I det lilla diskberget finner jag även ytterligare ett vinglas som är sönder (denna gång var det faktiskt inte Anna som bär skulden), personen vi kan anklaga heter Caro som gjorde en ultrasving med sin arm när vi hade filmkväll och lyckades, givetvist, träffa mitt vinglas. Förstår inte vad mina vinglas har gjort alla människor omkring mig för ont. De står där, erbjuder sig om någon vill hälla en dryck i dem, de glänser men likt förbenat får de sig en rak höger. Inget slår dock vinglaset som Anna gav en omgång i somras. Själva kupan var intakt men däremot själva halsen var totalkrossad. Hur man lyckas vara så specifik på vad man vill krossa vet jag inte men Moritz hade ju iallafall ett "vinglas" för den kvällen. Gud vad jag saknar de underbara sommarkvällarna!


Cantelli Cantarelli,

Jag tror Caro har börjat inse vilken personlighet jag har när det kommer till vissa saker. Jag vill så mycket, lite för mycket så jag typ blockerar mig själv. Idag fick jag kommentaren från henne när jag red Cantelli "Elli du kan inte kräva för mycket av dig själv hela tiden". För saken är ju att jag vill utvecklas men på grund av att jag vill ha för mycket av mig själv blockerar jag även mig själv vilket inte är jättebra. Så vi drog en skrittrunda och startade om igen, Caro sa att "skit i allt nu Elli och begär inte för mycket av dig själv". Och poff så gick Cantelli bra, Caro ropade "skritt" och jag slängde mig på halsen på Cantelli och ursäktade att han får dras med mig hela tiden. Caro log och tittade på mig "Fattar du inte att du kan göra det bra om du släpper lite på pressen du har på dig själv?" Jag fortsatte att klappa på Cantelli, han är värd alla klappar i världen. Tack för att du står ut söthäst!


kändes som lätt beskrivning


Welcome to my life
You see it is not easy
But I’m doing all right
Welcome to my dream
It’s the only one who needs me
And stays right by my side

Sunrise Avenue


Pumpa muskler

Bara för att jag lyckades med 93% på schulterblattfixatorn på gymmet idag. Mest troligt en engångs upplevelse men tåls att skrytas på lite iallafall. Annars ligger jag stadigt på typ 89% och det är inte tillfredställande även fast jag tycker det är liiiite tråkigt med sånt här. Men faktiskt har det ju blivit lite roligare nu n'är jag kan tävla mot maskinerna, procentsatsen kan faktiskt bli 100 men jag vettetusen om jag kommer lyckas med den bedriften. Annars känner jag mig inte helt hundra i kroppen, något är på vift och det är jobbigt att inte veta vad det är. Jag har massa energi javisst men det känns som att krafterna sviker en aning ändå - det gillas inte! Kanske jag ska ta en tidig kväll ? Eller så behöver jag få fara ut på party i helg och få dansa mig till träningsvärk, det är grejer det. Usch vad jag blev danssugen nu ;)


Och Hipp Hurra, den hemska grå försvinner imorgon! Lycka är att vara "utan den hemska grå". Sköt om er!

seriöst,






What diffrent does it make ?


Ellis lägenhet verkar vara "the shit" ;)

Nu har movienight at Ellis place avslutas. Jag är så sjukt trött men ett pling mitt i filmen fick mina energiceller att ta fart igen. Fast nu är jag trött igen. Gaaah, tungt att vara superhjälte på natten... hihi.

Nämen om man ska städa till lite annars får jag väl skit för det imorgon eller något i den stilen. Jag har även blivit totalt galen idag så jag bara ville ge en rak höger men jag orkar inte gå in på det. Gör man inte rätt så gör man inte rätt - sug på den. Nej men ack nu är det dags att ta tag i benmusklernas funktioner och göra nytta! Berättade jag om mitt dösnygga blåmärke på insidan av knäet som är större än en femkrona och går i svart/lila/blå/röd? Den som kan berätta för mig hur jag fått det får en tia!



Schlaf gut.

Gravitationskraften fungerar än !!! För dig som undrar...

Att allt händer av en anledning har vi fått höra i många år men ändå sitter jag här med ett fetsmile, vad är anledningen? Jo jag hade pangnyheter att berätta till min kära Anna Grunditz och tänka sig att snart kanske hon även kommer och hälsar på mig, sjukt kul alltså! Idag har jag förövrigt inte ramlar av en häst däremot har jag testat om gravitationskraften fortfarande fungerar och jag kan meddela att: Ja den fungerar fortfarande - alldelens utmärkt! Jag och Caro bröt ihop efter det, var så sjukt löjligt hur det hände så jag knappt vill gå in på det. Nu ska jag njuta av min resterande kvällstid denna måndag vilket innebär att snart hälsar min laptop och jag på sängen och myser med en film tillsammans. Nu är ni banne mig döavis va?



Ja men usch vilken pingla på bilden, med myströja och superruffs. Men jag är faktiskt mycket ren och trött, ja mycket trött. Var ut och sprang lite efter jobbet idag, blir galen av att sitta i skolbänk heldag. Min energi överfaller mig då, jag blir illa slagen om jag inte gör något åt saken. Nu ska jag studsa in till Herr John Blund, mitt ragg för kvällen.



GOT YOU!

Seriöst, detta gör mig allmänt jätte förvirrad. Känns lite som hjulet snurrar men hamstern är död, hur det nu går ihop men jäkla vilken fart hjulet åstakommer iallafall! Ljudeffekterna är öronbedövande och den frustrerande förvirringen når ut till fingerspetsarna. Bara att försöka hänga med och inte förvänta sig något alls egentligen för det är när man får förväntningar som den tickande smärtan uppenbarar sig.

Och det bästa med allt, ingen fattar nog vad jag pratar om. För det handlar inte om jobbet i det aspektet men ändå har det som en liten anknutning till det. Tack och Hej!

On the road!

Nu är vi på väg mot go-carten, fjorton stycken intryckta i en minibuss för åtta. Säkerheten är hög! ;)

Uppmärksamhet tack!

Vad är inte mer världsnyheter än att jag sitter och borstar tänderna vid min datorn? Samt att jag är väldsbäst på att hitta på hundnamn, Carlssons har utökas med en Hjalmar! Och min lilla Hugo är pappsen.

Show me what you got!

Det var en riktigt bra party kväll igår, förbaskat roligt! Traskade in på gården halv sju imorse, kunde givetvist inte somna medan alla andra dog som flugor omkring mig. Känns muntert speciellt när jag hade en som snarkade på varsida om mig, när den ena slutade för en sekund tog den andra vid. Lustan att stoppa kudden över deras huvud var stor men jag motstod frestelsen. Sedemera har jag tagit mig en uppfriskande, välbehövlig dusch för att sedan klockan tre åka iväg med ett gäng på typ 20 personer för att köra go-cart - hur jäkla bra är inte min helg så säg?! "We're gonna kick you're swedish ass" var kommentaren från dessa gentlemän, upp till bevis!


Klättra - check på livserfarenhetslistan!

Varför har ingen berättat för mig att det är fruktansvärt roligt att klättra?  Varför varför varför ?!

Iallafall som ni kanske förstår provade jag på det igår och usch vilken adrenaline kick jag fick efteråt! Mina händer skakade och jag kunde inte sitta still - onormalt kan tyckas men jag kan inte rå för hur min kropp reagerar när adrenalinet kommer. (Alla som åkt i samma bil som mig när någon kör fort, gärna kurvig väg, kan intyga om att det är rätt lustigt att se mig vid ett sånt tillfälle.) Iallafall nådigt envis man är ändå, för jag har absolut inte styrkan som behövs för att utföra det jag gjorde igår men jag gav mig fasiken på att jag skulle klara det och viiiips så var jag i taket gång på gång på gång. Nådigt nöjd! Så nästa gång ska vi till frankfurt och klättra, sedan ska han försöka lära mig hur jag ska göra när jag står på marken. Jag tror inte att han inser att han sätter livet som insats med att försöka lära mig det. Skulle ju bli lite pinsamt om det skulle bli ett "obbbbssss, jag tappade dig visst... Gör det mycket ont ?" Senariet med tre bryta revben, en handled, hjärnskakning och massa blåmärken uppenbarar sig tydligare. Nä men gud vad säger jag, jag kommer ju vara klockren på marken såklart, that is it!

Eller vad tror ni ?


John Blund har icke varit till behag i natt




Min nattsömn i natt har varit rätt, hur ska jag uttrycka mig, förvirrande. Vaknade upp halv ett KLARVAKEN, vände och vred och försökte att tvinga mig själv till sömn men icke. Då slog jag på en film och efter cirka en halvtimme hade jag somnat igen. Samma sak fyra i morse, helt jäkla klarvaken! Och nu hade jag ingen lycka med filmen, jag låg där som en lax, tankar i femhundra kilometer i timmen samtidigt som jag försökte tvinga mig återigen till sömn. Somnade en halvtimme innan alarmet gick för att stiga upp och då jäklar var jag inte pigg längre, varje muskeldel kändes att väga som ett ton och ögonlocken av bly. Kämpade mig upp ur sängen, halvdragandes tog jag mig till badrummet, bet på tandborsten, ge sig själv en wakeup örfil och sedan ut till stallet. Sen har det faktiskt varit helt ok, har även insett att de närmaste dagarna kommer jag ha fullt upp på den fritid jag har att spela på, hur nöjd är inte jag över det så säg! :) hihi.



 


Muskelberget Elli !?

Ja gud vad duktigt jag har tränat på gymet idag, IGEN! Guldstjärnan lyser starkt efter mitt namn.
Jag är nästan imponerad av mina egna insatser faktiskt men det är väl behövligt om jag hade tänkt ha en rygg som ställer upp resterande av livet.
Fast just nu är det skönt att bara komma iväg från gården och allt vad det innebär. Även om det är efter jobbet. Umgås med människor som inte alls har med ens eget arbete att göra är underbart! Och välbehövligt. Javisst jag tycker om mina kollegor jätte mycket MEN ibland behöver man verkligen få andas ny luft så att säga. Få möta personer som inte komma skall till gården eller har förbindelse till den. Och just nu har badnauheim blivit den punkten, där kan jag släppa allt som har med jobbet att göra och faktiskt prova på hur det är utanför vårat så kallade "paradis". Det är bara så mycket som hänger över mig just nu och när jag inte kan fara ut och idiotspringa så får jag hitta på annat. Och jag tycker inte om att jag måste fara till badnauheim under arbetstid, kunde jag skulle jag fara efter jobbet men då ställer man sig frågan, hur är det möjligt? Det är ju inte så att man har arbetstiderna sju-fem, mån-fre.
Ta inte detta som att jag klagar, men jag skulle absolut inte säga nej till om det hade varit ytterligare tio timmar på ett dygn. Så man kunde ha ett jobb OCH en fritid. Men jag gör det bästa av vad jag har att spela på, social varelse som jag är :)

...

Just nu hade jag velat ha en viss Patrik eller Anna T här. Bara för att jag orkar inte gå omkring och känna mig skyldig hela tiden... Och de fattar hur/vad jag menar.

Julia, kommer du ihåg?



Jag fick bara sån GRYM NOSTALGI!
Dressage vs jumping


Daddy,



Dagen fråga: Var är Pappa när man behöver honom ?

Svar: Inte där man tycker han bör vara när man behöver honom iallafall. Tyskland är en språngmarch bort pappa!




Med mysig kudde och täcke

Gäääääsp!

Ska vi dra slutsatsen att jag kanske har lyckas sova ifrån Herr Sjukdom? För att sova, non-stop, från lördag 15.00 till söndag 08.15 borde betyda att kroppen återhämtat sig och kriget är över? Jag skäms nästan lite hur länge jag faktiskt har sovit men för att se det svart på vitt kanske det var lilla kroppen som sa sitt. Denna dag skall dock tas till vara på! Och det innebär skolarbete solarbete skolarbete - hey jag ser fram emot det!

snow-white germany - me like!


Välkommen till min ingång till min lägenhet.
Här i Tyskland snöar det som aldrig förr och det finns en svensk som är helnöjd!
Dock önskar jag att Herr Sjukdom gick och begravde sig.


Snigelpost

Nu har jag indroducerat mina kära kamrater på "The Hangover". Det var uppskattat och ack så vi har skrattat ikapp till denna film. Roligt punkt se. Synd att Kevin Starfighter inte fanns med tyska undertexter, då hade de fått se den filmen också. Först kung och jag vrider mig av skratt. Sedan upptäckte jag att jag GLÖMT (!!!) två brända filmer hemma, varav ena var UP! Hur kunde jag det? Mamma, vill du skicka dem till mig? Har en liten lista på saker som jag olyckligtvist glömde, förlåt...

FRIDENS!

. .

Filmkväll ikväll!!! :)


Vi går hand i hand

Det är inte så att jag är missnöjd eller något fast ibland har jag fått känslan av att bakslag är en trogen följeslagare. Vi går hand i hand genom livet. Och det är inte så att jag är bitter, tyvärtom för har man flyt hela livet uppskattar man det inte på samma sätt. Men bara just idag hade jag bara vilja få ett tecken, ett litet som kanske kunde antyda om att jag inte är helt ute och cyklar. Man ska ta för sig av livet, man ska leva livet. Jag har galet kul här men ändå så osäker på människorna omkring. Jag saknar mina bästa vänner och jag tror det kan vara en stor anledning varför jag har den känslan jag har. Jag har ingen att kunna ventilera med, pratade om skitsaker, prata svenska till, mysa med. Jag saknar mina bästa bästa vänner.....




mirakel, finns dom?

Ibland önskar man att ett mirakel skulle droppa ner på huvudet. Bara ett litet. Eller ett tydligt tecken skulle också vara bra. Bara sådär så man vet. Men ska jag vänta på det kommer allt för mycket hinna hända i livet, så jag tänker inte vänta på något mirakel för sånt händer bara i filmer. Istället visar jag livet varje dag var skåpet ska stå och introducerar nya äventyr. För vad vore livet utan äventyr, spänning, skratt och galenskap? Inget jag skulle vilja leva iallafall. Och jag förbannar Herr Sjukdom, jag vill sååå gärna fara ut på fest ihelg med saschii och gänget men jag vill även vara fit for fight nästa vecka! Vi får se vars vinden för mig.


Tack, Thank You, Danke!

Allt jag skriver här är TACK , jag hoppas du tar åt dig! Det borde du, till hundra procent!

Herr Sjukdom på besök

Giv mig styrka! För sjuk vill jag ju inte vara, ärligt talat så är ordet "hata" nära till hands att använda. Så är iallafall känslan och ingen vill väl egentligen gå omkring med en sån känsla. Det är tung och jobbig, riktigt krävande. Den uppenbarar sig precis som en blodigel, suger livet ur en varav den inte är en vän av mina. Så just nu har jag en ovän, Herr sjukdom och hur jag än försöker blir han inte på gott humör, han försöker inte ens! Lätt frunstrerande. Jag som vill att alla ska skratta och vara glada. Det verkar som att jag måste ta i med hårdhanskarna, nytt försök imorgon!

En rekomendation!

Har precis sett "The Hangover" och fasiken vad man får skratta!
Bara en update sådär. Enjoy!

påenpyttelitenbostadsyta

Det är faktiskt inte den roligaste känslan jag springer omkring med för tillfället. Jag får såna hostattacker så jag måste stanna för jag får ingen luft sedan smärtar den i bröst och rygg när de anländer. Inget jag rekomenderar precis även skitjobbigt när man rider en häst. Men jag tar mig igenom dagarna med super sexig röst som ALLA är sjukt avensjuka på. Fick en snäll kommentar från sportkliniken igår:
- "du låter typ som någon robot från en alienfilm eller något"
Men man får ju se det positivt, de ger ju en uppmärksamhet. Fast jag skrattar nog lika mycket som dem när jag själv pratar, man kan ju inte mer än instämma att jag skulle passa bra som sökande till star wars eller annan film med massa fina robotar!







 


here you goooooooooooooo,

    

Här får ni två bilder från eftermiddagsaktiviteten snöänglar.
Var så sjukt seg uppladdning så jag gav upp ...

 


Där fick jag,


Det är tur att det faktiskt finns människor som tänker på mig och mina behov. Som känner sig träffad när jag skriver riktade inlägg. Så nöjd är jag givetvist, Moa gav mig till och med denna idolbild som jag förövrigt ska skriva ut och lägga prydligt på min extra kudde i sängen så det sista jag ser innan jag somnar är min "idol". Det känns faktiskt rätt bra, vad mer kan man begära?


PS. Moa saknar mig när hon inte kan varamed mig i Tyskland! DS.
PS2. Jätte jätte mycket faktiskt! DS2.

Let's have some fun,

För att föregå med gott exempel så skriver jag ett inlägg innan jag ska och "shoppa" med kollegerna. Roligare att skriva "shoppa" än att säga sanningen om att man ska handla tråkigheter som tvättmedel, mat och dylikt. Annars har jag lyckas få alla mina kollegor att göra SNÖÄNGLAR idag, de klagade på att det var kallt men ack så vackert det blev! Även om vi blev halvt attackerade av sex hundar. Lite roligt var det också, spciellt när jag lyckades kasta en snöboll på daniel så det kom innanför kragen. Ten points to sweden liksom!  Ska försöka smälla upp en bild inom snar framtid.


SKÄRP ER !!!

För att göra er läsare medvetna om hur lägen ligger till så säger jag såhär:
Eftersom kvällas oftas spenderas kanske vid datorn (?) så brukar det uppskattas om ens så kallade vänner (!)UPPDATERAR sina bloggar typ dagligen, eller en gång i timmen sådär. Men nejdå, här uppdateras det precis lika mycket som den vita tigerns antal ökar vilket då innebär så när som på ingenting alls. Skärpning! Tänk på mitt stackars fågelhjärta, hihi.


Han är djurens allra bästa vän!

Nämen ska vi inviga det nya året med att vara sjuk? Det är ju en kanonidé, nu är du allt bra avis att du inte hittade på den innan mig. Att ha denna super sexiga hesa röst gör ju nästan så nacken håren reser sig på en när man hör sig själv tala, ohhh upphetsande! Men för att motverka avensjuka som kan leda till bombbrev eller liknande säger jag att "ta det lungt" jag ska nämligen gå och ta ett HOT bad nu och hoppas på att morgondagen erbjuder en kvittrande stämma som sjunger svenska låtar som till exempel "Kosmos, doktor kosmos på en grön moped kommer här världens bästa veterinär..." 


Året var 2009,

Jag ska göra något jag aldrig gjort tidigare nämligen gå igenom månad för månad året 2009. För det har hänt en del, både på gott och ont...

Januari: En rockabilly avskedsmiddag anordnar jag i det prakfyllda IOGT huset i Gammelgården, alla var så snygga att jag nästintill blev kär i dem alla. Var så glad att alla ansträngt sig efter temat!
Tre dagar senare gick flyttlasset betående av mig, två smällpacka resväskor mot Tyskland och Hofgut Liederbach. Nu skulle det bli häst på allvar! Dock fick jag inse att jag var tvungen att lämna tillbaka Dagny vilket gjorde ont i hjärtat samt så fick jag lämna Minnie hemma. Hjärtskärande var det allt.

Februari: Jag piafferade, passagerade samt gjorde byten i varje för första gången i mitt liv på Aci, det lyckoruset jag kände då kan icke beskrivas. Team Sweden när det var som bäst, Johan Anna och jag, ack vad roligt vi hade! Åker 250km/h på autobahn med Egga. Anna blir beroende av Greys.

Mars: Johan släpper bomben, han ska sluta på Hofgut men samtidigt släpper han bomben att han fixat nytt jobb åt mig och vi ska till det stallet samma dag för att titta. Lätt nervös. Stallet var Schafhof och jag hade bara fått höra allt "wow" om det hela från Johan och Anna, samt att Herr Rath var hård men riktigt duktig. Johan gjorde förövrigt sin beridarutbildning där. 15 Mars börjar jag jobba där som groom, bätter det än att fara hem liksom. Jag hittar Patrik. Jag blir även 20 år gammal vilket firas med Anna i stillsamhet. Jag och Patrik bakar en magnifik födelsedagstårta till mig. Jag sjunger kareoke för första gången i mitt liv.

April: Både en bra och jobbig månad. Mer behövs inte sägas. Oförglömliga dagar och nätter med Patrik! Underbara fester med både min Herr svensk och Fru svensk aka Patrik o Anna.

Maj: Vi får föl på Schafhof varav ett tvillingföl som ska flaskmatas en gång i timmen, dag som natt. Jag var med om min första fölning. Jag och Patrik hittar på massa bus, vi solar, vi skrattar, vi studsar, vi dansar vi festar! Jag blir sparkad i knäet av monsret Davero så mitt knä ser ut som en vattenmelon samt får ett najisgt ärr, Anna och jag hittar även på massa fasoner, kvällsturer till henne är viktiga!

Juni: Månaden startar riktigt tungt, Patrik lämnar Schafhof...  Jag var faktiskt grymt ledsen. Jag får chockbeskedet om att jag skulle bli Frau Linsenhoffs groom, jag får löneförhöjning. Jag anordnar Svensk midsommar på Schafhof, Anna hjälper mig sjunga till små grodorna och dansar vackert som en vårdag! Matthias gör "midsommarfirandet" oförglömligt med tampongen. Myskvällar med Anna. Mina kollegor frågan vilka droger jag använder för att alltid vara på ett hoppigt studsigt energirikt humör.

Juli: Lugnt en av de bästa partyhelgerna i mitt liv upplevs med Anna! Upplevt äppelvinsfestivalen i Kronberg med Caro och Lilly. Patrik hälsar på Schafhof, Elli dölycklig! Videobloggeriet med Anna fortsätter, det blir bara bättre och bättre! Ack så kul vi har! Roadtripp med Anna, Anna får jobbet och ska flytta lååångt ifrån mig. Hälsade på Johan på hans nya ställe. Lär Anna "HAJ-SÅNGEN". Familjen Linsenhoff/Rath fortsätter att vara på semster. Fuzzy lämnar Schafhof, min unghäst...

Augusti: Matthias fyller 25, jag och Alex köper en svampbob ballong - jag tappar den och den flyger iväg. LYCKAT! Vi köper en ny. Anna har flyttat, jag saknar Anna. Jag hade flyglektioner med fågelungarna i stallet - gratis! Planerar som attans min semester och värsta partyt på backholmen - i onödan, blir tvungen att ändra semetser till september istället. Jag blir stallchef. Jag rider Cantelli för Herr Rath vilket slutade med att jag ska göra min Beridarutbildning på Schafhof - gick bland moln i veckor! Får rida Junior, Wahajama, Welterfolg, Cantelli - jag drömmer. Matthias åker till England för Euopeiska mästerskapen han rider bäst av tyskarna. Moorlands Totilas från Holland ger hästfolket multiorgasmer. Anna fyller år, alldelens för långt borta... Jag anländer till Sverige för semester.

September: Semester i Sverige, rider Dagny, har underbar tid med Ellis i Sthlm, myser med minnie och vänner, familj, den skräckinjagande svarta bilen körs upp för allén, mitt hjärta krossas när farmor ingår i truppen änglar, sjukt tung period i mitt liv, mardröm efter mardröm. Sverige-Tyskland-Sverige, Begravning. Allt är svart, jag är ihålig, jag förstår inte. Mitt hjärta blöder. Min utbildning börjar på riktigt i Tyskland när jag kommer tillbaka, jag får "egna" hästar som skall ridas. Jag håller hundra fokus på jobbet för att slippa verkligheten. Jag är fruktansvärt förvirrad/tanklös. Annabelle slutar på Schafhof.

Oktober: Jag får ett brev av min Anna Grunditz som gör mig oerhört tacksam för hennes vänskap, jag får vetskapen om att jag ska bli den första som sitter på Elfenschau, jag får ansvaret för hovslagare/veterinär/beställningar, Anna klarar sin beridarutbildnings examen!!! Varit på helhärliga fester med Saschiii, blir officielt beridarelev på schafhof, vi mister Taktiks föl, vi firar Moritz som blir 18år, jag är barnvakt, livet fortsätter. Jag flyr sverige tankar.

November: Sjukt dålig månad!!! Förutom att Tropea går super innan allt bli sämst. En disk i min rygg hittar på att förskjuta sig till höger och irritera nerven vilket för att jag har sjukt ont i ryggen och vill helst avlida. Blir stamkund på Sportkliniken Bad Nauheim och Dr Peil. Injektioner, pfysioterapi, arbetsförbud. Ja ni hör ju, MARDRÖM! Sjukskriven för länge, dör inombords, börjar tro att jag är sinnessjuk. Äter tabletter och får förskiktgt börja jobba i slutet av månaden. Här inleds även första skoldagarna... Elfe bryter griffelbenet bak och måste opereras, jag startar REHAB, jag rider Tropea för första gången efter dumryggens påhitt. Gud hatar mig. Witzbold hoppar mig på foten så den är lilablåsvart. Men är nöjd i slutet av månaden när jag får rida en häst/dag.

December: Sjuka saker händer som gör mig glad! Jag lär känna underbara Hannah från Nya Zeeland, Tropea börjar gå riktigt bra, jag börjar rida Cantelli igen, jag pimpar linsenhoff kavajen, jag anordnar svensk julafton för teamet, vi har den officiela julfesten för teamet, vi gör adventskransen i ridhuset, jag fortsätter som stamkund på sportkliniken, jag upplever Frankfurts julmarknad med Hannah, spontanfester, inhandlar julklappar, Patrik kommer till Frankfurt, Anna kommer till Frankfurt = dubbel lycka! Jag groomar Wami för hennes och AKL's sista show tillsammans i Festhalle, Frankfurt Festhalle, Vi har sjukt kul under festhalles lördag kväll/natt, Jag åker hem till sverige, flyg försenade de luxe, julafton hemma, vågar inte gå in i det röda huset på gården, saknar farmor, festar galet med alla vänner! Jag ger mig själv en julklapp - en piercing, Minnie flyttar, hjärtat skriker. Tillbaka till Tyskland. Nyårsfirande! Sascha gör så min skjuts far utan mig för han ville ha mig kvar på festen, lite sömn men grymt kul och så inledde jag det nya året.

Har säkert glömt en massa massa men det här var väl mest i stora drag. Tacksam för alla nya personer jag fått äran att lära känna, tacksam för alla vänner som finns kvar - you rock!
Och nu är det nytt år med nya äventyr, nya förväntningar, nya krafter och livet som vi kände det innan har avslutas. Nu ska jag ta ett första januari bad, adjöken!

RSS 2.0