08.00's lördagsnöje


Barnvakt

idag är jag barnvakt och det innebär när barnet sover läser man lite bok och ser lite serier, det är gilla läget!

Lilla söta Elfe

Min lilla Elfe godkänner mina shoppingfynd! ;)

Nöjd med temperaturen en tisdags kväll halv sju. Vilken temperatur har ni?


Planen var att fara till frankfurt men det var något gårm med s-bahn så det blev bil och MTZ istället! Önska mig god shoppinglycka! :)


montag monday måndag

Måndag flyger förbi och Tisdag närmar sig.
Tisdag em betyder ledig eftermiddag för Elli för hon har jobbat helgen, det gillas! Hej  Frankfurt!



Tummen upp för det liksom! Annars så springer tiden iväg här på schahof, vi får tydligen en svensk som kommer och provjobbar samt en från australien, hey inte illa! ´Mer folk åt schafhof! Och vad är städa lägenheten för något? Jag har undrat det ett tag nu. Självstädande är den då baskigen inte, dålig pli jag har.

Nu tindra med ögonen för ytterligare försök till självstäderi, wish me luck!



Hardcorn elli

Tur att man är lika uppdaterad som en äggklocka, tror ni på självaste allvar att jag visste att man ställde om klockan inatt?! Så jobbar på som ett psyk hela morgonen tills Alex kommer med ett flin och frågar om jag har dragit tillbaka klockan? Öhm, what? Tur att man hänger med liksom. Men med en extra timme kan man göra mycket så tur i oturen.


Annars blev jag och Alex uppbjudna till Casinot för att fira Moritz 18års dag, värsta måltiden och jag hade inte hjärta att säga "ehm, jag är vegetarian" inte när det var så kort varsel och Frau Linsenhoff var så söt när hon bjöd med oss. Så JA, jag har ätit kött idag, hör jag jubel från kalix? Ätbart men jag föredrar vegetariskt! Och jag tror min mage kommer tortera mig imorgon, najs! Sedan det där med att de bjuder på vin och när du tagit en klunk fyller de på är inte alltid det bästa. Deras viner är sjukt goda och när man jobbat iett hela fm så känner man av det direkt. Sedan blir det inte bättre när Herr Rath peppar en att ta en shot med honom och Moritz. Tur för mig att alla hästar var klara annars hade em varit väldigt tung. Hihi.

Sedan hörde jag rykten om sylt.


 

Bild sedan superfest, mästarfotografen Saschi i mitten! :)


Hjärnan på vift och fingrar på tangetbordet

Det är en konstig känsla i kroppen. Anledningen är av en händelse som eventuellt kan äga rum känns underlig. Det har alltid varit så, varför ändra på något bra? Ditt är ditt och mitt är mitt, vårt är vårt och ert är ert. Tror inte bränmärkningen inte riktigt stadgat sig än för

Ett, jag förtränger med livet som insats.
Två, jag möter det inte varje dag.
Tre, jag orkar inte bryta ihop så bitar ihop tills tänderna spricker och käkarna krampar.
Fyra, jag är tom, ihålig.

Jag vill inte att brännmärkningen ska äga rum, allt händer så plötsligt att jag blir farträdd. Vissa säger att tid läker alla sår tyvärr tror inte jag det däremot lär oss tid hur man kan hantera smärtan för ett fortsatt liv. Vilket inte alltid är så enkelt. Är ni förvirrade av detta inlägg? Prova vara i mina skor!



sorg

Taktik med fölis


Iår har Schafhof otur med föl. Denna raring på bilden är Taktiks hingstföl, förstfödda för året, Fast and Furious (e. Florencio) som vi tyvärr förlorat idag. En hingst som speciellt Herr Rath trodde på. Idag upptäcktes han i hagen liggandes och förmådde sig inte att resa sig. Veterinär och ett dussin varma filtar hämtades. Veterinären sprutade han med allt möjligt till exempel ett medel för öka blod cirkulation med mera men hans kropp svarade för ingenting. Han förmådde sig inte att stå på benen. Fem timmar senare, efter att lyft upp han i luften i hopp att han skulle kunna stå från det och ett x antal medel, fick han vandra vidare till de evigt gröna ängarna med solsken varje dag. Han hann inte ens bli´nio månader gammal och han var vekligen en sweetheart! Hans kropp skickades till kliniken för de ville reda ut dödsorsaken, tros kan vara en förgiftning eller liknande.
Det råder sorg på Schahof...

Vila i frid vännen!


På bilden är han en vecka gammal.


TODAY IS THE DAY

Anna, jag skulle ringa dig men upptäckte att pengarna på mobilen tagit slut så jag tänkte jag använder hemtelefonen istället tills jag insåg att jag råkas knappra på den igen och den fungerar inte. Blir att kalla hit Tomas imorgon så han fixar den, jag hittar alltid den rackarns knappen och jag blir bokstavligen gaaaalen! Jag ska riiiinga lilla gumman.
Jag behöver dig.

Annars gick Tropea suuuper idag för Frau Linsenhoff, dock något bocksprång och några utspark när hon gick på med långpisken, det gillade inte Tropea alls. Kunde inte hålla  mig från skratt när hon körde sin cirkus med mig på ryggen, söthäst! Men ack hon är en riktigt fin häst, snygg också.
Elfe har även för första gången haft på sig en longergjord idag, jäkla vad hon bokade och vildade sig. Lilla Elfe, du ska ju vara en snäll flicka! ;) Mina hästar är glada hästar varav bocksprång och dylikt ;) hihi.



OCH jag är officielt beridarelev på Schafhof nu, skrev på kontraktet idag! Yeeeey !!!

home sweet home or more like bed sweet bed! hihi

Nu sparkade jag precis av mig skorna, mina fötter säger aj och tack.
Vi slog vekligen klackarna i taket hela natten.
Dock är Redbullvodka lite farligt för jag är inte det minsta trött men ska göra mitt bästa att somna iallafall. Sova bör man annars dör man, eller nåt. KUL hade vi iallafall, huvudsaken i det hela liksom :)

Förresten, God morgon!


TONIGHT


Vi festar hela natten!



Draft: Okt. 16, 2009

Jag har precis plöjt igenom sweet home alabama. Förvånadsvärt bra film, jag har varit som klistrad. Vissa scener påminner mig om en person som jag saknar just för att denna karaktär i filmen påminner mig om en person som jag har närmast hjärtat. Karaktären i filmen heter Earl Smooter och är fadern till denna Melinie som har ett lite upponer vänt liv men det är inte det som är huvudpunkten för detta. Earl har lite smålustiga saker för sig, han gör även småpinsamma saker (iallafall i en dotters ögon) tex ska visa deras nya fåtölj. Alla säger åh vad fin den är Earl, Earl blir helnöjd och då ber han personen sätta sig i fåtöljen och säger att man inte har sett hela härligtheten än, där i det ögonblicket drar han i en spak som gör att man flyger baklänges (detta gör han även mot personer som man kanske inte ska göra det mot..) Som sagt kanske pinsamma saker från en dotters synvinkel... Ni vet så man skäms men samtidigt älskar man bara denna person så mycket.


För det finns ett x antal gånger jag nästan velat sjunka under jorden när "min person" har dragit igång med sina idéer och galenskaper fast på senare tid har man bara börjat hänga med och njuta även fast man själv får pinsamheter kastat mot en. Men tänk att jag får ha denna person i min närhet, som jag skrattat åt denna, som jag varit irriterad på, bett hålla mun och allt för sällan sagt hur mycket denna person betyder för mig även med dennas påhitt. Det bästa är när denna ska berätta ett skämt och denna skrattar själv så mycket under tiden denna berättar så ingen i närheten fattar skämtet men man skrattar gott med bara för att denna typ bryter ihop av skämtet som ingen annan förstår givetvist.
Pappa, det är faktiskt dig jag har i tankarna. Du kan vara så otroligt pinsam och man undrar från vilken planet du kommer ifrån (jag har helt enkelt slutat spekulera från vilken planet du kommer från för jag tror vi kommer från samma.) men samtidigt är du min TOP FEM.  Du är underbar o jag saknar dig..
Men du ska veta att jag tycker om dina idiotiska påhitt och jag skulle gärna krypa nära och se film som jag gjorde under min semester i somras. Bara mysa med världens bästa pappa.







i tyskland händer det

Jag har märkt att jag gillar att skriva inlägg om min Anna Taavola. Bara just därför ska jag skriva ett till och detta innehåller även ett STORT GRATTIS!
Anna har debut tävlat i Tyskland! 7.8 i första klassen och 6.8 i andra, jag är stolt att vara hennes vän! Själv är det där procent enheten att drömma om i min lilla koja till värld men min Anna kan hon. Tänka sig, tre år sedan var du ingenting, ta inte illa vid dig men du vet vad jag menar, och nu sitter du där och trimmar hästar fulltid. Det är rätt fantastiskt! Du är så bra, skickar en slängkyss - hoppas du känner dig träffad gumman!


,

Jag gillar mango.
Råkades visst ha en kvällsfika igår där hela min mango försvann. Poff sådär bara. Helt sjukt egentligen hur gott frukt är och hur underskattat det blivit. Alla försöker tränga in i huvudet på andra att "ät frukt, inte godis" Grejen är ju den att frukt är typ dyrare än godis och jag gillar båda! Hihi.

Men mango är helt klart en av mina favoriter.






Mmmm ...





 


its like i wrote every note with my own fingers




PS. Jag har ont i svanskotan utan specifik anledning faktiskt. Tror det kan vara en bieffekt från ett madrassåk en vinter sedan, eller ska jag kanske uttrycka míg om smärta för livet. Aj vad ont det gjorde och alla skrattade, även jag dock. Sen kunde jag inte sitta på en stol på en vecka, jag ogillar isklumpar på felaktiga ställen. Min svanskota lider och jag lider med den! Fast denna låt är otroligt bra, för att byta samtalsämne sådär bara.

 


swim for your life








hej, jag ville bara säga att ellinor varit snäll hela året

Jag har musikabstinens de luxe! Jag önskar jag kunde ladda hem och det kom hem på ett nafs men så är ínte fallet. Ladda hem innebär att internet dör totalt och det är ju inte jättekul precis. Även Grey's abstinens i Tyskland råder. Känner er inte tvingade, hihi.



söndags nöje del ii

Ehm, städa ersattes med att pussa på min Wüsti. Jag har god disiplin på mig själv gällande städing. Dock ser det inte ut som en katastrof här men för mitt välmående gillas inte spån på älskade heltäckningsmattan. Så kanske efter middagen attackerar jag och dammsugaren golvet. Vi är ett starkt team! Vi kan ju allafall låtsas som det. Det som sagt det är osett ännu men helt klart ett mål för dagen.




 


söndags nöje

Idag är det söndag vilket innebär att sova ikapp de timmar man missat under veckan. Rätt ansträngande faktiskt, gäsp! Annars måste det städas lite här och var, icke motiverad alls för att vara helt ärlig. Den där tidsmaskinen borde ha uppfunnits nyss. TYP. hihi.
En vecka kvar med såsläppen sedan lämnar hon detta ställe. Både bra och dåligt, bra för att hon inte direkt är en stämningshöjare, dåligt för att vi inte hittat mer personal till stallet. Är du motiverad att komma till Tysland och jobba, hör av dig! Se sån bra ridning som man kan göra här ger dig perspektiv och motivation. Komsi komsi.

Jag tar även emot vänner på besök. Bara allmän information sådär, ingen press alls, nejdå...



jag ber er om absolut uppmärksamhet

För att tilldela min TYSKA medalj för avslutad utbildning och även på papper klarad TYSK beridarutbildning. Jag är så stolt över henne och förhoppningstvist ska vi FIRA som attans nästa helg, jag är pepp! Och hoppas in i benmärgen att hon kan ta sin söta lilla rumpa till Frankfurt och mitt vardagsrum.
ANNA TAAVOLA, jag har reserverat soffan för dig nästa helg, hihi.

Annars har familjen åkt till dubai nu, en vecka. Skönt för benmusklerna när Herr Rath har trevlig sitsträning med mig och Daniel som består av (utan stigbyglar på den underbara Witzbold...) lätt ridning, lätt ridning, lätt ridning, galopp med händer bakom ryggen, nedsittning två varv och lite mer lätt ridning. Hej mina benmuskler vet att de lever. Samt har vi konditions träning med hästarna vi rider varje fredag, detta innebär att korta sina läder med minst fem hål på dressyr sadel (känslan är obeskrivlig!) sen två varv lättridning, ett varv galopp (typ jokeysits) skritt ett varv och sedan bär det av fyra varv galopp igen. Galoppbanan är bara typ 800 meter, benmusklerna känns ja tack! Inte för att benmusklerna kommer vila så mycket mer denna vecka men Herr Rath har tendens att pusha en lite hårdare än vad man själv kanske gör. Men bara lite...

Annars är livet en pannkaka och ikea känns som att vara hemma i sverige. De har till och med SVENSKA böcker i alla bokhyllor och dylikt. Jag blev chockad för jag har inte märkt det förut. Är det bara jag som missat det?
Alltså har pengar hoppat in till ikea idag, ojsan...

vänta hur blev sex hästar till tio? Jag hänger inte med men njuter av att vara sysselsatt varje minut.

Att rida för Frau Linsenhoff är spciellt därför hennes undervisning är speciell men jag gillar den. Cantelli gick sååå bra idag tack vare hennes undervisning. Känns lite som Maria just i det aspektet att hon går in i hur hästen ska röra sig och gör rörelserna själv med kroppen. Frau L är hård, hon blir himla på, hon vill så mycket och hon vill att jag ska känna det och reagera i detr ögonblicket hon "tros" känna att hästen går inkorrekt eller korrekt. Svår balansgång men som sagt man lär sig otroligt mycket av denna kvinna! Jag är tacksam!

Longerade min lilla primadonna idag med Herr Rath, med träns och grimma. Longerlinan i grimman, tränset var bara där för att hon ska lära känna det eller hur man ska uttrýcka sig. Fick söka en grimma som var NOG stor åt henne, söt var hon men lite otålig och jäkla anama vad hon kan trava alltså! WOW! Och den hästen ska skitungen rida in, shit. Men hon är så söt Lilla Elfe, lilla söta Elfe...

Annars sysselsätter jag mig till max så jag inte hinner tänka allt för mycket på massa jobbiga saker som jag tränger bak i bakhuvudet. De tankarna är inte mina vänner och jag orkar inte ta itur med smärta just nu. Jag rider, jag pussar på min älskling Wüsti, pillar på Wami o Wilma, uppmuntrar Tropea, pratar med Herr Cantelli, myser med Schnuffel, myser med Elfenschau, ger en puss till First Love, klappar på Wellls Fargo, försöker motivera Witzbold att bli mjuk till höger och ja listan är lång vad jag sysslar med. Men just nu ska jag in i hovslagaridjungel som jag blev ansvarig för idag, yes soooo nice!


Jag saknar dig ...
Gud vad jag saknar dig ...



hoppla pollahästen, hoppla

När Tropea ställer sig på sina vackra bakben, nuddar marken och ställer sig igen känner man adrenalinet pumpa i kroppen. Sen att hon travar på som vanligt efter sitt psykbryt är inte att försöka förstå sig på. Däremot har nog både jag och lilla Tropea svettas lika mycket idag men bra gick hon och Herr Rath var på oss varje steg på turen. Även han var nöjd med insatsen idag. Tio poäng.

Min söta ponny gick även hyffsat idag, bättre föt var dag som går och ack så roligt det är att rida denna ponny. Man blir nästan lycklig alltså! (Kan det bero på att man tror sig kan rida för att lillsaken pinnar på med sina korta ben i skuttande trav som bygger magmuskler på mig är frågan, hihi. Men ack jag gillar det iallafall!)
Cantelli för Matthias idag, inser där - LÄR dig rida tönt! Han må vara utbildad vilket gör att Matthias kan begära så mycket mer (hästen har ju bara vunnit junior EM med matthias... Jag skär mig!) Så det är att bita ihop, göra sitt bästa och hoppas på att bli bättre. Matthias undervisar mig bara på tyska nu, ehmm, ja det är lite svårare då. Men fick rätt bra kläm på hästen i slutet, det komsika var när Matthias sa till Daniel "Élli, ska vi visa hur en häst ska trava? Diagonalen ökad trav tack" Och vi lyder order, inte för att jag klagar, känslan är att döööö för! Häftigt.

Och jag har fått en unghäst att rida in, Lilla Elfenschau på 2,5 år. Endast 167 i mankhöjd nu, hey höjdrädsla typ. Så idag har hon blitt fin, hon såg ut som en vildhäst men nu ser hon ut som en riktigt läckerbit! Eller så läcker en 2,5 åring kan se ut. Eller hon ser iallafall mer ut som en häst. Synd att jag inte tog före och efter bilder, dumt att vara efterklok! Så efter familjen varit på semester börjar inskolning av Elfe med Herr Rath, spänningen stiger!




Sen har vi haft 24 grader varmt här idag, toppa det norrbotten!


För att Anna grunditz är en av de bästa vännerna man kan ha!

Idag fick jag ett brev. Läste det med tårar rinnande ner från mina ögon. Anna min allra finaste Anna som är för långt borta i Sveariket, iloveu... Detta är en del av brevet;

Don't stad by my grave and weep
For I'm not there, I do not sleep

I am a thousand winds that blow
I am the diamonds glint on snow
I am the sunshine on ripened grain
I am the gentle autum rain

When you awaken in the morning hush
I am the swift uplifting ruch
Of quiet birds in circle fight
I am the soft stars that shines at night

Do not stand at my grave and cry
I am not there, I did not die...

världens bästa farmor
Min ledstjärna för all framtid.
Jag saknar dig, jag saknar dig älskade Farmor

Och brevet i sig får man bara att inse vilken underbart vän jag faktiskt har fått äran att lära känna. Dikten var bara en bråkdel av brevet. Usch nu blir det tungt, dags att sluta innan jag dränker datorn med tårar...


kors i taket

wow, vi slutade kvart i sex idag. Det är nästan så man måste applådera, klapp klapp klapp.
Nu ska jag fundera på om resväskan kan packa upp sig själv och om lägenheten kan städa sig själv.
Vore himla underbart om ni frågan mig.'



RSS 2.0