.



Jag har haft en fantastisk kväll, måbra-känsla i hela kroppen.
Det känns så underbart!








Bild; deviantart.com


Folkröstning!



När ska Ellinor ta Sverige-semester i sommar? Ordet är fritt!

bidrag



Jag skulle jätte gärna ta emot bidrag så jag kan införskaffa mig sommarklänningar. Hör av er och jag ger er mitt kontonummer så ni kan överföra pengar till mitt konto. Alla flickor behöver klänningar! OCH SKOR! :P hihi.

Oh yes

Luuuugn mina kära läsare.
SKa ta en bild på Sommar Tyskland och lägga upp inom snar framtid. Men ikväll har jag inte tid, då vi ska fira Alex's födelsedag! Har köpt världens bästa presenter! Bild (-er) på det kommer med all säkerhet!


Adjöken!

Sunny bunny

Idag har jag lyckas göra folk lite lätt, inte direkt svartsjuka, men rejällt avensjuka när jag delade med mig om nyheten att jag legat med bikini ute idag. Solen strålade så mycket så man nästan svettades och låg och önskade efter vatten. Iallafall runt 25 grader varmt medan hemma i Gammelgården huttrade de på 4 plusgrader under dagtid. Härliga tider! Jag blev nästan chockad när de berättade att isen ännu inte gått, man blir lätt som missanpassad när man inte lever där längre. Är man där tänker man inte på det men nu när jag flyttat är det, som sagt, nästan chockerande nyheter. Tänk er när jag gick i åkurs fem så badade vi tre dagar efter isen gått hemma - det måtte ha varit så kallt så känslan förträngdes sekunden efter doppet.

Nu längtar jag som attans efter vatten, vars är alla älvar, sjöar och hav i Tyskland? Inte i närheten av FFM iallafall - typiskt!

Har ni ?

Heter det deja vú när man upplever något som man redan på sätt och vis varit med om? Alltså känslan 'det här har jag gjort förr, precis så här'.
Hade det igår, jag blev så ställd när jag visste vad som skulle komma, vad de skulle säga, hur folket skulle röra sig omkring mig. Det var nästan lite läskigt och jag blev liksom stum. Var så sjukt overklig och jag vet att jag sett detta senarium förr, jag tror jag drömde om just detta tillfälle för någon vecka sedan men då visste jag ju givetvist inte vad som skulle komma.

Seriöst, har ni varit med om det? För mig var allt under denna 2-3 minuters frekvens exakt, ja jag hade varit med om det tidigare och det är hundraprocentigt!

BBQ

Fredagskvällen var riktigt underhållande måste jag inleda detta inlägg med!
Var iväg med Florian på en BBQ hos en av hans vänner. Ni vet som vilket BBQ som helst så har man trevligt, man surrar, man skrattar, tja det är underhållande helt enkelt. Erkänner att de fick mig att prova på denna vattenpipa, en uppfinning/manick som jag aldrig förstått mig på innan men kan nu säga att den var inte helt dum. Sjukt hur de kommer på alla uppfinningar egentligen. Iallafall eftersom det blev lite kallt så vandrade vi in till "partykällaren" som de så fint kallade den. Där hade de en gammal LP spelare med sådär gamla högtalare så det blir ett rätt schysst ljud från. Klockan passerade tolvslaget och en stund efter det kom två herrar (pappor till en av grabbarna och till bruden som ingick i sällskapet) Lätt fascinerade över att jag var svensk (dock kommer alltid kommentaren 'men du är ju inte blond') och de ville såklart att jag skulle ranka grabbarna som ingick i sällskapet (hur är tyskars utseende jämnförelsevist mor svenskars...) vilket slutade med att det blev casting och catwalk av respektive. Vi hade en enad, arrogant jury som han sa fint fomulerade det, bestående av mig och två andra. Denna karl levde sig in i rollen 'programledare' till 100% nästintill 120. Grabbarna, alltså Florian, Max, Mark och Waldi fick gå catwalken tre gånger med olika teaman, fick ta tre bilder även där med teaman och ack vad jag fick skratta. Så sjukt kul! Saken är den att det att det går ju inte att beskriva med ord hur fruktansvärt roligt vi hade det där med vår "top model" tagning. Hur sjukt det kan spåra, haha.

Sedan tror jag nästan att knäskålarna skakade på dem när jag råkades hota om att bilderna kommer hamna på facebook ;) Men allt som allt så hade jag en fantastisk fredagskväll/natt! Ramlade i säng klockan kvart över fyra - det var så värt!


Good and bad



Ibland kan jag komma på mig själv att vara en ganska härlig figur - speciellt när jag får skratta så mycket åt mig själv och mina konster så både jag och människor omkring kippar efter luft. Det är talang.


Annars har jag varit mäktig irriterad på en av våra polska medarbetare. Han är så sjukt i huvudet. Grejen var den att de visat mig hur man använder tankstationen på gården och har man visat mig en gång brukar jag veta och gör inte fel. Så ja jag tankade bilen igår. Tydligen finns det en avknapp som man ska trycka på som de mest troligt glömde att visa mig! Idag kommer det puckot och gapar och skriker och jag försöker säga till idioten att ingen visade mig den knappen men han vägrar lyssna. Det gör mig så förbannad - när folk inte lyssnar när man ska berätta HUR det ligger till! Börja tjafsa om det ena och det tredje typ ja du ska inte köra bilen något mer blahblaha. Jäkla skitsnack! Sedan pratar jag med Tomas och sa att jag är vekligen ledsen om något hade gått sönder (vilket det inte hade) och jag betalar för det i såfall, han sa att det var inga problem och ingen skada skedd. OCH då berättade han även att denna POLACK gjort samma sak just för någon vecka sedan och han VET vars denna knapp är. Dumma jäkla jubelidiot! Kom fasiken inte och gapa på mig när du själv inte ens kan göra rätt! Jag var så förbannad på denna polska man att jag nästan grina - shit alltså.

Gud vad jag hatar att vara arg, speciellt när jag vet att jag inte direkt har gjort fel, bara följt instruktioner!

Frippan



Det är facinerande morgonmornar dagen efter jag gått och lagt mig med blött hår. Hur håret vrider och vänder sig. Idag hade jag väldig snygg frilla, typ rakt på ena sidan och mega super dunder krull på andra samt så gick håret som uppåt - lite Hello Marge varning på höjden. Men jag kan inte annat är skratta åt min egen åsyn - mycket underhållande!


and...




Glömde att nämna; måste nog lätt påstå att schafhof har nog en av de roligaste medarbetarna man kan tänka sig. Förutom att Reiner beställde in vitt vin till mig på söndagens lunchrast (och sedan gick runt och sa "elli är så full" se3dan att jag inte var det insåg inte han dock) så satt de även där, Reiner Thomas Didie Bettina mf och berättade de mest snuskiga och grymma historierna, ack så man får skratta åt dem. Sedan triggar de varandra så oerhört också, gosh det är ett sånt roligt gäng. Att jag och Reiner har varandra som mobboffer är bara att ta som en klackspark! ;) haha. Nää, men de är ett störtskönt gäng, längtar tills den inplanerade fotbollstuneringen vi ska ha samt svensk midsommar. Galet skoj!

hoppla pollahästen, hoppla

What happends in Germany?

En hel del faktiskt och jag har även detta år överlevt tävlingshelgen på schafhof. Alltså uppstigning halv fyra, alla hästar skall ha varit ute innan halv åtta och sedan springa omkring vara alltiallo och fixa dressyrstaketet. Lyckligvist så hamnade jag, eller rättare sagt jag blev tingad, rätt ofta hos pojkarna som var parkeringsvakter samt "push the buttom" vakter (övergångsstället...) Riktigt lustigt att hänga med dem, roligaste var nog lördag morgon att studera Herm och Bo när de spatserade ut på vägen rejääääälllt fulla/bakfulla. Det var fotoögonblck på det men tyvärr hade jag ingen kamera, shame shame. Nämen lärde känna några nya också, det är sååå galet kul att lära känna människor. Sedan på kvällen blev vi i stallteamet uppbjudna till "Reiterabend" där det fanns massor med foood och gott sällskap.
Det mest chockerade under kvällen var kommentaren jag fick av Hr Rath "Elli, you look really beautiful tonight" och det var liksom att han var chockad att inte se mig i ridkläder. Det var samtidigt väldigt uppriktigt. I allafall jyrade där tills klockan blev tolv då jag drog med mig Caro till Nikis lägenhet för att fortsätta med de resterande tio grabbarna. Hej malplacerade tjejer, haha. De var helt lyriska över ett fotbolls resultat (Bayern vann med 7-0) och snacket gick vidare tills vi insåg ajdå vi ska upp snart. Traskade hem, ringde en kompis sedan stänga ögonen för en stund för att sedan börja jobba igen halv fyra. Samma kör söndag. Lätt trött söndag kväll men var tvungen att plugga lite till provet vi tydligen hade på måndag i Haltung. Ehm, gick inte sådär SUPER bra precis, min hjärna upprepade orden bye bye elli...

Och då kom måndag med besked, jag kan nu berätta för er, mina kära läsare, och därmed kommer ni nog vara de första svenska som kommer få veta det också. Jag skrev en TVÅA i ausbildung!!! Vilket är det näst bästa betygen, HELLO SUPER! Lite nööööjd. Sedan fick vi tillbaka matten också, matteprovet med enbart LÄSfrågor, inte fy skam men en TREA på det. Fasiken, kanske om sisådär tre år pratar jag flytande tyska.

DAGENS; Skritt trav och galopp på Galoppbanan med ELFENSCHAU ! Hon skötte sig utmärkt! Det var ju faktiskt första gången, lillapärlan är så duktig! Jag är helt lyrisk!

And tonight, SUSHI!

Hate is a strong word but i really dislike them with passion !

Idioterna befinner sig nu på fältet, är det bara jag som hoppar av glädje? Yack, jag verkligen har en stark ogillande till att släppa, speciellt tvååriga hingstar, på bete. De är sånna AS, gosh! Att försöka leda dem dit är bara en konst i sig, de hoppar och stegrar och man skriker sig hes och blir lätt sur på dem. Matthias hade väl den värsta idag (roliga var att han paxade den för den är sååååå snäll.... right!) Den stegrade, fastnade på ett höger, slets sig och sedan sprang runt fri in i de andra, började hingsta sig (inse det är inte roligt!!!) och de andra blev ju också då sjövilda! Festligt! Men nu är de på fälten och springer sig trött och det är sååå skönt! Tills vi måste byta fält under sommaren igen, även där not to like.

Annars så spatserar jag med Taktik och hennes lilla tjej varje morgon. Fölet är sååååå söt och rätt självständig. Hon skiter fullständigt om mamma går iväg om hon hittat något annat intressant att studera. Däremot blir mamma orolig och det är ju kul för mig som ska försöka konka runt henne. Måste nästan försöka ta en bild, hon är verkligen jätte söt! Pling pling!

she got the whole world under her

Anna är borta nu, kändes nästan lite ensamt i lägenheten. Gud vad jag saknar sällskap i form av svensk vänskap. Hade iallafall en underbar tid med henne här, var väldigt glad att hon tog sig hit och kanske kommer i sommar igen?!! ;D Jag håller tummen hårt i handen. Sedan hoppas jag så innibomben på att min TYSKA Anna ska komma ihelg, vore kalas! För henne saknar jag också...

Annars så går det undan med Elfe nu när Matthias och Hr Rath håller i trådarna. Idag longerades fram fem minuter, två minuter uppsutten, bockade som en idiot och sedan fick vi gå fria! Hästen var ju lite ofokucerad eftersom energin gick åt alla håll och kanter! Men efter lite bock så var allt lungt och vi galoppade och travade på. Imorgon planerar Hr Rath att vi ska på Galoppbanan med henne, det kommer bli spännande och roligt! Dock vet jag inte än hur vi ska klara att svänga eftersom jag har ju bara ridit henne fri sju gånger och vi tränar fortfarande på att svänga, diagonal går bra nu men längre än så vet jag inte. Men det är så sjukt kul att det händer saker! Med Caro har det varit väldigt försiktigt hela tiden, nu attans ska vi visa välden våra framben! Elfenschau och Elli mot galoppbanan! Over and out!

PARTYSKADOR!





PS. Anna insåg även igår att hon fått krigsskador från dansgolvet. Tydligen har någon, mest troligt, brud dragit med klacken över hennes vrist så hon hade blodfläckar på båda fötterna. Det roliga är att hon inte märkt det, upptäckte bara torra blodfläckar senare på kvällen. Mycket underhållande.

S.O.S / E L L I N O R

Nu ska Anna bränna GREYS och sedan ska vi (hon) vika tvätt. Jag ska sortera in. Kaos har gjort besök i min lägenhet så insattsstyrka måste inkallas. Haiti är en bagatell i jämnförelse. Inser ni krisen. Vill ni hjälpa till ring nödlinjen; "jagharalltiddrömtomattfåstädaellinorsbombnedslagslägenhet-TYSKLAND". Eller skicka intresseanmälan till mail;  attstadaenlagenhetmedheltackningsmattorarminlivsuppgift@dammrattornasnedgang.se märk mailet På en pyttelitenbostadsyta med stort behov av hjälp.


TACKSAM!

Bjuder på härlig morgonbild, looooooosers! c^^,




SUPERKVÄLL/NATT !
Anna gillar det tyska nattlivet, no one can blame her.
Citat från Anna denna morgon; "vi dansade flera timmar i högklackat, jag är typ imponerad av mig själv!"


Shopping until your brain stops and dancing until your feeths hurts - the right way of living




Det är egentligen ganska enkelt att förklara varför jag varit dålig på uppdatera min lilla blogg. Svaret lyder; jag har massa annat att göra för tillfället när jag har fint sverige besök. Lyckades få henne shoppa loss i frankfurt igår samt göra henne lyrisk efter Frankfurts nattliv. Självklart kan jag själv inte sova efter helkväll ute vilket inte är ovanligt, har dum energi som ej tillåter mig att somna, eller jag känner mig inte trött. Hey duracell! Ska iallafall kidnappa dator för en dejt och sedan skriva kontaktannons till Herr John Blund. Jag hoppas på svar!

And smiling until your cheeks hurts, laughing until your sixpack shows.

UTMANINGEN!







Sedan har jag och Caro vidtagit oss en utmaning som ska vara åtminstone två veckor. Volvic har reklam här runt om i Tyskland om att man ska dricka 1,5 liter, givetvist deras, vatten, man ska tydligen må bättre, bättre hy ect ect blaha blaha... Jag är riktigt sämst på att dricka överhuvudtaget under dagarna så detta är en riktig utmaning för mig. Caro slurpar i sig som att det vore en deciliter att svälja. Jag har nu återstående "botten" kvar av min 1,5 liters vattenflaska, dock inte märket Volvic, så det ser ut ljust för dagen. Dock ska ju detta pågå i minst två veckor, idag var första dagen. Det kommer bli ansträngande och även bidra med massa "hållernästanpåattpissapåmig" besök. Önska mig lycka till!

i get by with a little help from my friends

Idag har jag upplevt det igen. När man har sådär dötråkigt så till och med ens egna tankar som snurrar tråkar ut en. Fanns ingen inspiration eller motivation någonstans och så villa jag inte vara ensam så jag ringde Caro. Caro infann sig 10 minuter senare i min lägenhet och även om vi inte gjorde något vettigt alls så var det skönt att bara ha någon i närheten. Visst, Trixie är en skönböna att mysa med men det är inte direkt så att hon svara på tilltal och även om hon ger förnuftiga svar ibland vill man ha lite till att tugga på så att säga.

Det är helt sjukt hur stark uttråkighets känsla jag kan få ibland. Det är nästan skrämmande, det måste hända saker annars tröttnar jag rätt snabbt. Imorgon kommer det hända desto mer och lite jag ser fram emot det då! Nu plocka lite i lägenheten sedan titta till Taktik som aldrig vill föla och sedan mysa i sängen med en trogen följeslagare, "flickan som lekte med elden".


Checklista

Ridit fri med Elfenschau skritt o trav - check
Haft liten "ahaa" upplevelse med Cantelli - check
Tagit av lössko från Dance with me - check
Trasslat ur Elfe från paddocklina (inga skador på hästen) - check
Springer upp om natten för att checka Taktik - check
Sett Black Beauty på tyska - check
Tyckt att Anna Taavola borde shoppa i FFM - check
Varit på upptäcksresa i villan - check
Matat hundar, sködlpadda o fåglar - check
Spenderat för mkt tid på internet - check
Myst med Trixie - check
Rippat över David Guettas album - check
Önskat alla glad påsk - ehmm... GLAD PÅSK! - check!
Är checklistan för lång för att skriva - CHECK


Helgentjänst avklarad - check
Powerwalk - soon check

Chariots of mine


Fick igår massa bilder på denna underbara häst från Rebecca!
De trivs med henne och allt är kalas, jag hoppas verkligen att minnie blir dräktig nu så de kan njuta av henne till fullo som mamma också. Jag är så glad att hon är hos Rebecca med familj just därför de ser verkligen efter henne och uppskattar henne för den speciella häst som hon är! Hon är the biggest star.
Gosh, så jag saknar henne


money money money must be funny, in a rich (wo-)man's world

Eftersom jag typ aldrig säger nej så tog jag även på mig uppdraget att sköta om marie's sköldpadda och fåglar nu när det är bortresta under påsken. Inte direkt krävande måste jag väl påstå... Linsenhoff hann inte visa mig var dessa djur bodde i huset (ehmm, jag menar slottet!) men sa att jag ska nog lätt hitta det. Jomenvisst, hon sa andra våningen, så jag sökte genom hela andra våningen och nepp inga djur där inte så jag tänkte att jag går väl upp på tredje bara för att vara på den säkra sidan. Gick nästan vilse men till slut hittade jag dessa djur och gav dem mat och vatten. Huset (slottet) är enormt och väldigt exklusvit. Har ni sett programmet på MTV när de får guidade rundturer av kändisar som bor i väldigt sagolika hus? Japp, precis så är det förutom att jag inte hade en egen guide. Det enda jag är en gnutta avis på är Linsenhoff's walking closet, som jag råkades passera i jakt på djuren, det är som en drööööm! Och herremingud vad kvinnan äger kläder och skor! Men samtidigt är jag inte alls avensjuk på deras liv, visst de har MASSOR med pengar men då medföljer ett stort packet bieffekter. Speciellt när det gäller den här familjen...

Men visst, jag erkänner, inte skulle jag heller säga nej till att få en miljon på kontot.

.



Bilder talar för sig själv.
deviantart.com


just like dancing in the rain




Tisdag närmar sig med stormsteg vilket glädjer mig väldigt mycket!
Idag har jag varit duktig och avverkat gymmet. Jag kan än idag inte förstå varför min rygg och jag kan ha bästakompisar relation - detta är lätt frusterande. Men nog snackat om det.
Förresten ni vet de jag skrev igår, hejhå idag dampade jag ner på jorden. Var verkligen skitsämst däremot var Elfenschau superbäst då vi ridit "fria" för första gången i både skritt och trav. Hon är jätte duktig och när galopp kommer lär det bli bockbockbockelibock men hon är för det söt. Sedan biter hon Caro hela tiden så Caro är lätt sur på henne, min lilla pärla! haha. Och hon växer så det knakar (!!!) lungt 175 bak nu, min lilla dam kommer bli en stor fröken.

Och nu ska jag uppsöka duschen och sedan mysiga sängen. Kommer bli en jobbig tid framöver när delar av vårt team har semester och vi ska hinna med gestütet också vilket innebär all mockning och dylikt, najs najs.

Men lika glad det är väl ja' men gladast är nog räven!











Bild: denviantat.com


RSS 2.0