pretty damn luck

Jobbade halvdag idag men jag är även ansvarig denna helg vilket innebär lite skötsel av hästar fodringar med mera. Iallafall, hade precis varit ut mede Barci, borstat på honom, tyckt synd om honom med honom, mutat honom med socker, berättat vilken söt ponny han är och vilken snäll häst, satt på backontrack o sedan fick han gåp till boxen och mumsa hö. Han gav mig några menande blickar om att egentligen borde jag stå och pyssla och tycka synd om honom minst tre kvart till. Han vet då hur man gör så en människa får dåligt samvete. Iallafall lindade sedan Ffynnis ben, gav honom några väl valda ord, pysslade sedan runt i stallet, tittade så jag förhoppningsvist inte glömt ngt och började sedan traska mot lägenheten för en snabbdusch. Men kom på på vägen att jag ska nog hämta min ost o bröd från fruktostrummet, där det förövrigt verkade som att det varit någon slags lunchfest eller ngt. Ja iallafall så kommer jag ut från frukostsamlingslokalen går förbi Barci o Aci säger väl något i stil "hej snuttipluttipojkar", Aci blir lite förnärmad för han är ju faktiskt en hingst men Barci tycker jag skötte mina ord utmärkt. Aci kollar om jag har mat, är intressant om jag har det iallafall.. Så ska precis gå mot knutet på tittar jaf (utan att egentligen tänka på det) mot postlådan. Och på postlådan ligger ett papperspaket, tänkte att det är ju dumt om det ligger där ifall det börjar regna så jag tänkte att jag kan ju gå till kontoret med det. Jag kommer fram till postlådan, tar upp paketet och tittar vem är det till... Ellinor Carlsson c/o Hofgut Li.... Åhh till mig, snacka glad jag blev och inte på tal överraskad att jag hittade det på det här sättet. Så jag nästan bokstavligen springer in i lägenheten, snör av mig skorna och sliter upp paketet. När i finns tre gott och blandat godispåsar, två skivor med en serie och ett brev från min bror och hans flickvän. Åhhh, jag blev så glad att ord finns inte. Att få brev måste vara det bästa som finns och tala inte om hur tacksam jag är! Plus godis, i love. Saknar er! Är uppe i varv nu så jag var tvungen att skriva av mig lite. Nu ska jag snabbduscha! Tack tack tack tack tack och tack!! 

btw, ikväll ska vi tydligen äta sushi, utan den råa fisken då. Rå fisk är läskigt. 
Pussochtjingeling!!

finally!

Har jag fått nedladdat skype, lyckan är gjord!! Känns som att iallafall kan jag vara lite nöjd med vad jag åstakommit, how najs. Nämen annars fick vi vår lön idag, inte mycket att sitta o hurra över men räcker till mat. Ridkunskaperna är ju ovärdeliga så där finns ingen prislapp. När jag tänker efter så är jag faktiskt ganska så pömsig som Jonathan säger, skulle lätt kunna lägga mig på sängen o somna direkt typ. Har förövrigt helgen vilket innebär att fodra kraft tre ggr/dag, inte värst ansträngande men det är min uppgift, skulle dock gärna ha sett en låång härlig sovmorgon. Men man kan alltid gå o lägga sig efter man fodrat alla 95hästar typ. Kan ni egentligen förstå vilket hästparadis detta är? Menar visst alla är väl inte dunderstjärnor men ändå. Här finns cirka 95 hästar och jag bor på gaveln på ett av stallen. Vi har en OS häst, gamla grand prix hästar, häst som johan säger är bland de bästa han suttit på, funa unghästar med mera. This is life!

Men jag saknar er där hemma något så fruktansvärt, det gör ont som Lena Ph sa..

the real boss has spoken

Ja, idag hade vi möte med högsta hönset, vår miljadär till chef som kommer o tittar in då och då. Mötet idag bestod om att alltid tänka på kunden, deras behov, vårt bemötande till dem osv. Sedan kom han till punkten, alla ska prata tyska när kunden är i närheten. Ingen svenska för kunden kan uppleva att vi som "baktalar dem" eftersom de inte förstår vårt språk. Jamenvisst, underbart! Då sa Fenja att Elli inte kan tyska än, då frågade han hur jag ska lära mig det tyska språket som är allsmäktigt? Tjaa, nu blir det att hårdplugga! Jag kan iallafall säga dörr fri, tack o "bitte" samt någon svordom på tyska, det är iallafall en början.

Förövigit så har jag städat lägenheten, tittat på bilderna Jonathan skickat, saknar honom, tänkt på mina pollapuus, lyssnat på musik, diskat o nu tänkte jag duscha för att göra pricken över i:et. Vad som sen händer ser vi då :)

Chaao! 
& Puss

letterbox

Fick brev av söta Jonathan idag, söta söta jonathan! Fick lite bilder från engångs kameran också, det var inte dåligt det! Känns så rörande när typ han skriver att allt är så tomt utan mig, halva själen är borta typ. Åhh saknar han jätte mycket! Annars har jag fått rida Aci idag, vaddå fin häst? Jag blir typ knäsvag! Sen har vi även fått enn ny häst, en femåring, en trevlig prick de där! Johan red han idag, ser inte mycket ut till världen men röra sig mer än norrbottens hästar tillsammans kan den allt. Man får inse mycket  här alltså.


Snälla flicka lilla, kan du bara lägga ner? Det är patetiskt det du håller på med, så lägg ner! Tack!

life-hurts

Idag upptäckte jag verkligen hur ont min bula i huvudet, som jag införskaffade mig igår, gör. Känns som att ett horn växer för kung och fosterland. Inte så där jätte skönt så jag undviker att pilla o ta där. Dumt att slå i huvudet i trappen i sadelkammarens vassa kanter. Lite stress kan göra mycket..
Idag har jag för övrigt ridit en ponny, coccolino, hur cool som helst. Kändes komiskt att sitta där minst av alla med ben som går hundranittio jämnförelse med hästarnas. Inte för att tala om galoppen, så sött! Satt och smålog öfr mig själv hela tiden, tänkt den tiden man hade en ponny, en Denice. Världens bästa. Shit vilka minnen, men Denice hade inte den riktiga ponnytraven men ändå. Nostalgi här ja!

Annars har jag och Anna städat lite i "tvätt"stugan, vilka finfina idéer vi har och inte på tal om fantasier. Men det delar vi inte med oss om. hihi. Nu ska vi och handla. Laddar hem film också, ska dra över de till USB minnet sen så datorn inte kraschar! Vill hitta lite musik också, inte lite förresten utan en hel del.
Nej nu ska vi inte skriva oss till dödagar, puss till jonathan och Puss till livet.


bitte!

Här i plusgradiga och snöfria tyskland rullar det på. Har städat här i min lilla lägenhet idag, saknar dock en byrå. Skulle passa bra så jag kunde packa upp mina kläder.. hihi.
Annars lär jag mig tyska för fyllt, Lena hade grattisbrunch med champange och då fick jag lyssna på två timmars tysk konservation. Fattade jag mycket? Ärligt nej men ibland förstod jag vad de pratade om, inte precis ordagrant men däremot vad det eventuellt kunde ha handlat om. Haha, jag är så missanpassad och trött blir man när man försöker lyssna på allt de säger och verkligen fundera ut vad det kan betyda. Det är hjärngympa mina kära läsare. En dag ska jag också kunna tyska och prata det flytande, prata om politik och stadsvetenskap. Nä ack, helst hästeriet och kanske lite annat med. Men fel skulle det inte vara, skulle hslt ha kunnat flytande tyska i går, jäkla vad lätt det skulle vara då! Specielly när det är så extremt många som är bra på engelska. Men har iallafall en deal med Annabell, jag lär henne engelska och hon mig tyska. Hårdträning med mitt lexikon gäller nu! hihi.


Förslag på film att ladda hem förresten?

J, iloveu

i miss summertimes




love is in the air

Nu pratar jag med min pojkvän över msn, hans underbara röst! Känns jätte skönt att höra den, helst skulle den varit vid mitt öra  - viskandes. Åhh härliga känsla som jag saknar! Jag är kär!


do it in style

Solen skiner och jag ska gå ut till stallet igen. Anna har lånat mina vrålsnygga shaps till träningen också, ska titta på den tre. Ska nu slänga lite i tvätten också, tjaoo!

hard work work

Hej, jag har hemlängtan efter mina hjärtegull. Därför ska jag duscha nu för då märks det ingen skillnad vad som är vatten och vad som är tårar. Och så brukar man alltid känna sig lite bättre efteråt..
Men happy face, jag får ju se hästar hela dagarna. Plus att det regnar här, det är ju helnajs!!

Ta inte vår fux, snälla.. Då blir vi ännu mer ledsna.
PS. Jag vill verkligen lära mig rida! Få snygga sitsen, effektiva hjälperna, känslan, tekniken, blicken samt så vill jag vara tysktalande. Så snälla ta inte den fina hingsten!

greys anatomy

Anna är kär i Mavdreamy! Det är inte jag som som inlett henne på Greys! Nu ligger hon o säger Macdreamy i sängen ett flertal gånger. Nu ska vi se vidare, Anna "tjatar"... ;) hihi

Homesick

Hemlängtan varm hemsk igår och den fortsätter idag.. Saknar er! Speciellt min Jonathan..

tuesday

Jag har funnit Maria Eriksson kopia! De ni, trodde ni inte fanns i tyskland. Men seriöst de har samma leende, kindben, uttrycksätt med mera, nästan lite kusligt.. Janice heter hon förrsten, tvillingen till Maria.


På tal på Maria, fick tre bilder idag på mailen på världens bästate hästar, hejhoppsan där kom tårarna fram. Shit vad jag saknar dem när jag får en tyst stund såhär. Försöker fribilt förtränga det eftersom det är ganska jobbigt att tänka på för det ena leder till det andra och så sitter jag och gråter som en femåring som tappat sitt älskade mjukisdjur som betydde världen för henne. Nej förtrännga är ett bra ord, eller kanske stänga in vissa känslor iallafall. Förtränga är svårt, älskade minniemuu, dig kan jag aldrig få bort från näthinnan.
Iallafall Tack maria för bilderna!


Ska se om det blir att handla idag, sedan tjorva med skype igen idag. Livet är en fest!
Förövrigt kära läsare så har Ellinor Carlsson blitt mästerkock! Yeah, tror ni mig när jag säger så ? hihi.

Puss J

my guitar boy,



Det finns en person som kan göra musik lika ljuvligt som godis!
Han spelar gitarr och jag lysnnade på hans låtar idag som jag har inlagt på datorn.
Jag fick gåshud, började sakna honom kopiöst och insåg vilken effekt han har på mig.
Finns inte ord helt enkelt!



Den ljuvaste musik, godis för mina öron!

simon,

Ja jag saknar dig och just nu skulle det sitta fint att du var max fem minuter bort. Jag lever på voltaren pga min höft som strålar ändå ner till knäet och upp genom hela ryggen.. Jag har ont! Kan knappt gå eller böja mig men bara att bita ihop o käka piller. Simon, kära bror, om du känner att du vill hälsa på nu är du välkommen, bara du knäcker till min förbannade rygg!! :P Är måttligt less den, eller egentligen är det ju inte ryggen men höften. Hej Simon, kom och hjälp mig ur min invaliditet, snälla!? :)

present present present

Om Aci gick att packa ner i en present låda skulle jag göra det och ge honom till mig själv, så grymt fin häst! Fast då kanske Anna skulle bli ledsen men om vi packar ner han i en presnet låda för två så är det löst. Hör på mina storslagna ideér. Dock skulle jag vilja packa ner Minnie, Dagny, Mimmi, Desirée, Donnie, Barclay med flera i samma låda, en riktig hästpresent. Kan ni fixa det? (Ps, glöm inte supertränaren som ska instruera samt rida pollarna lite då och då) TACK! ;)


Pingu pingvin!

hallelulja moment

Desireé får massa klappar på halsen, fick ett rätt rejällt hallelulja moment efter johan ridit henne och jag fick sitta upp igen. Hur gör karln? Iallafall så kommer jag leva på den ritten ett tag, kändes kopiöst roligt! Är även väldigt tacksam gentemot Anna som gav mig lite instruktioner när jag red fram Donnie, tacktacktack!

Nu är min lunch snart slut, tänka hinna skriva ner lite notisar om hästarna jag suttit på idag, vad ska jag tänka på o hur det gick typ. Kan vara bra att ha för att påminna sig om, så nu ska jag göra det. Högt uppsatt dröm nu: Lära mig rida! En annan: kunna krypa nära jonathan, en tredje: kunna pussa på minnie. Finns hur många som helst men jag tror dessa ligger högt prioriterade, eller jag vet!
Tjingtjong!

money money money must bee funny

Dagen går mot sitt slut, jag är trött, less att datorn inte vill som jag och besviken att det inte går att göra som jag vill när det gäller att ringa över internet...
Samt att internet krånglar som stjutton - men fina hästar får jag väl trösta mig med. Nu ska jag bråka vidare med datorn.


Puss Jonathan!

in love

Detta är in love, "mimmi", femåring som verkligen förtjänar sitt namn. Intressant häst att rida och bred personlighet. Sprättig o kanske lite tittig när hon kommer ut i den stora världen, hon ser då allt! Men söt, ack så söt. Jag som inte gillar skimmlar (orsak: man ser alla smutsfläckar!) Men mimmi är mysig och som anna sa innan jag fick rida henne första gången "det här är en häst jag tror du kommer gilla", och visst gillar jag henne. Stonstonstoston. hihi.







För den som undrar så har jag inte fått igång mitt internet samt så vet jag inte om det är mig det är fel på eller om annas dator verkligen inte vill starta msn för mig, det går verkligen inte igång! Slår dock vad om när Anna kommer o trycker på en knapp kommer allt fungera, skulle inte förvåna mig! Men jag får inte gång msn iallafall, typiskt!!

Saknar din varma kropp när jag ska krypa under täcket, inge vidare alls att sova själv. Trodde inte det skulle vara så svårt, jag saknar dig! I want to feel your heat and to caress you cheek, that wolud bee a dream*
PS. Jag har lärt mig nåt mer tyska ord idag, kan också bero på att halva stallet ser det som deras uppgift att lära mig tyska, hihi. Snart kommerbrytningen ;)
PUSS!








this shit i like

känns som att detta ändå är rätt, jag vill verkligen hålla på med dessa djur på heltid. Jag vill lära mig rida, men det är som ändå tungt eftersom jag saknr er där hemma väldigt mycket, speciellt jonathan o minnie. Men de som inte dödar härdar! Försöker jag iallafall intala mig. Fan vad det var jobbigt att säga hejdå till jonathan, ville att minuterna skulle gå så förbaskat fort. Jag saknar dig Jonathan Ahlström! Jätte jätte mycket! Aldrig har flygresan till stockholm varit så lång, trodde aldrig den skulle ta slut alltså.. En sak som är lite halvskönt är att det finns alltid något att göra här under dagtid som jag jobbar, det är ju inte lika jobbigt när jag väl jobbar och är i stallet för då är det hästar till 100procent, hinner inte tänka då. Det är nu, när dagen har tagit slut som alla tankar kommer. Låg vaken till tre i natt, när jag väl somnade vaknade jag en gång i kvarten, upp till halv sju och sedan har dagen fortsatt..
Tur att anna finns så jag får låna hennes dator när jag inte fått igång internet än. Kan iaf skriva ngt då.

Nämen nu ska jag fundera ut lite om tyskland som är mitt hem de närmaste månaderna.

En stor plöt kyss till Jonathan!
och Minnie, dagny o alla andra som tar åt sig.
(Fast jonathans är mest intensiv och passionerad!)

cuz i can't live without you, can't smile without you

Hur ska jag klara mig utan den här filuren?



Har ridit båda hästarna nu på morgonen, det jobbigaste är att jag vet inte om det var sista gången jag red Minnie.. Känns så fruktansvärt kosntigt och kniven skär i hjärtat, hon är så söt. Som idag när jag red - for ut´barbacka, tänkte bara skritta men vi tog ändå en galopp, hästen blev dölycklig och trippade resten av ritten med helt spertsade öronen hela tiden. Kommer jag någonsin finna en underbaraere häst än Chariots of Mine? Troligen inte, är så tacksam för den tid vi haft tsm, alla galenheter, tävlingar mysstunder med mera. Efter ridningen idag så släppte jasg ut henne i hagen ochj det var som att hon visste att något inte stämmer - hon släppte mig inte ur sikte, ville bara mysa hela tiden och ha koll på cvad jag gjorde. Hon såg så nöjd ut och fridfull, jag älskar dig! Shit, detta är tungt.. Dagny var också jätte fin idag, så söt och barnslig som hon är! Nämen shit, klockan tickar. Allt går för fort, jag hinner inte med. Inte på långa vägar varken
känslomässigt eller tidsmässigt..




















Vi har en del minnen!

Även en bild på Dagny är på sin plats, här kommer den!




Samt:



Its called love!

save tonight

Vad ska jag göra utan er? Shit, jag får tårar vid bara tanken.


push it back

Det är ett x antal gånger jag har pressat tillbaka tårarna de senaste dygnen. Varför? För det känns lättare. Iallafall just nu, imorgon kommer jag falla rejällt många tårar. Hur ska jag bara lämna Minnie, Dagny, Jonathan o alla andra nära och kära guldklimpar?! Det har jag inte förstått själv än, kommer bli så jäkla tungt. Riktigt jätte tungt!
Läste lite iboken jag fick igår, alla som var på middagen hade skrivit en liten rad, hello tears i said. Fy fasiken, nu är bäst! Jag uppskattar er till tusen, tro aldrig något annat! Förövrigt var alla super snygga i rockabilly klädsel, förhoppningsvist så får jag kanske någon bild av någon snart som jag kan lägga upp? :) Shit alltså, Jonte var nog snyggast trots allt! hihi.

Är måttligt trött, festen tog slut fem, hade alltså varit upp i 22timmar, sen upp till tio för att städa lokalen, fixa hästar, mat i siknäs, mer hästar, packa åt mig själv, mer hästar, betala räkningar med mera. Dagen har kännts lite småtung men kommer nog måsta vara uppe en stund i kväll också. Sova kan man göra sen.


Anna, imorgon cirka klockan sju!
Gokväll!

rockabilly

Planerar som stjutton rockabilly middagen och festen som bär av stabeln idag. Mycket att fixa, plus att jag ska hinna både rida, packa, göra mig iordning, handla med mera. Fullt upp idag med andra ord! Måste rycka Dagnys man också, ser ut som ett vildvuxet troll - men söt är hon allt!

Nä nu ska jag gå och väcka Anna så ska jag dra med henne till KRF så jag kan rida den lilla krabaten. Sen kolla hur Jonathan mår idag. Sen handla, ställa iordning, folk kommer dit klockan sex, mer folk vid tio. Massa lekar, massa skratt, massa minnen. Nu ska jag stressa vidare i min tillvaro, tänkte rida ut på Minnie också, vilken snygging hon är alltså. Helt enkelt bäst!
Om inte annat så ses vi ikväll, hör av er!

if you want to close in the sun into a box, how do you do?

Det är väl ungefär så det känns, hur fasiken ska jag få med allt i dessa pytte väskor som endast får väga tjugo kilo?! Denna maxvikt var verkligen inte planerat för mig, skulle helst av allt vilja ha minst typ femtio kg. Men nu måste jag kämpa så det blir tjugo, orkar inte betala för lite övervikt, kommer ändå åka på det sneare i livet så jag anser att jag kan vänta. Mest logiskt vore ju att folk över 18 iallafall fick ta med sin "tjänstevikt" alltså vad man själv väger i kg, dock skulle jag be någon annan stå för mig så det blev lite extra vikt, bra idé sherlock! Nej ack, jag har ångest!


dark afternoon

Som sagt har väl alla som tagit sig hit sett att jag bytt namn på bloggen. Kan absolut inte förstå varför folk har svårigheter med mitt förra? ^^, (även jag kunde inte stava det sådär på rak arm, var tvungen att tänka ett tag) Så nu blev det detta istället. Hoppas alla är nöjda och glada! Nu ska jag snart o hämta pappsen, so Ellinor put your boots on!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0