First night ...

Nu är jag här i Sverige, Kalix, Gammelgården.
Gårnatten erbjöd nattsim med kläder, jag äro det mäktiga vatten guden! Medan jag plaskade på där och fick allt mer mörkare kläder stod två andra vid namn Simon och Emelie och studerade mina vattenkonster och vattenpowers. Egentligen var de avis för de är icke lika begåvade och utvalda till att behärska vattnet. Kingston och Fia gjorde goda försök men de tog sig inte lång med deras hundsim däremot jag - tja jag är mållös!
TALANG 2.0!



Och under natten har jag blivit väckt av pussar och någon som bokstavligen angripit med öra med tungan. Ja, jag pratar om Hjalmar, den lilla krabaten som min lilla hund Hugo ibland vill döda med blicken. Hjalmar är en duracell, vilken latjo liten typ! Nu ska jag ta dem på tyst tyst promenad.

triangeldramat fortsätter ...

Jag är lätt besviken på eclipse, inte alls så bra som jag föreställde mig att den skulle vara ...

SCHADE ! Däremot såg jag en trailer på en tecknad film som jag SÅ ska se, i 3D!

Det är över nu ...

Euro är över ! Med mer eller mindre sömn - vill inte ens räkna timmarna för då blir man väl mörkrädd ...
Hade skitrolig nationskväll där även det internationella Schafhof teamet ställde upp. Mycket uppskattat och ack det var typ höjdpunkt! Vi hade lätt tal med 'got a feeling' i bakgrunden, höjde upp musiken när själva sången startade och sedan drog vi ett 'love you Linsenhoff' i slutet. Lite highschool varning på det sista men uppskattning skall väl även visas! Sedan drog DJ upp låten igen och Linsenhoff kom upp på scen och dansade med oss - sedan kom även ett x anatl människor till upp vilket gjorde att HELA scenen gungade och nästan gick sönder! Vi var typ tvungen att avbryta för att scenen inte skulle kolappsa - oh shit but it was really 'what a feeling tonights gonna be a good night' Sedan dansade vi hela natten! Underbart!

Dagen efter fick vi veta från Herr Rath att Linsenhoff hade blivit så rörd av vårat 'masterspex' att hon grinat när hon berättat om det. Kändes ju kul att det uppskattades! Linsenhoff haffade även oss igår och sa att hon vill gå ut och dansa med oss när de kommer hem från semestern - men vi måste gå någonstans där ingen känner henne så hon kan släppa lös och dansa lika fantastiskt som oss ! (det var hennes ord ) Men lärorikt, massa nytt folk, otroliga partynätter, lite sömn, god ridning, framgång för tyskland. Tjaaa, vad mer kan man begära ?!
Kanske kommer mer rolig update senare i veckan ...





Sedan att en händelse som jag fick vetskap om igår tynger mitt hjärta rätt mycket är bara att uthärda. Till alla där ute, VAR STARKA!

Bra jobbar, pucko!

Jag har nog satt mig själv mycket snart i ett känslosamt klister. Och hur tar jag mig ur det?
Men jag far se det sahär, snart är det sveariket för mig och det innebär lite lätt avstand för den situation jag hamnat i. Fa lite perspektiv och kanske när jag är tillbaka fa lite upprättelse.

Ska kanske sluta grubbla över det för just nu har mina hjärnceller tagit självmord. Ramlade in kvart över tre imorse och fick da bokstavligen springa till lägenheten, byta kläder och sedan ut till stallet för att börja jobba. Ingen sömn och ingen ro. Känslan av att det blir tidig kväll är rätt överhängande! Going strong 24 h +, övertröttheten är min bästa vän.

givakt !

Kändes lagomt trevligt när lilla alarmet SKREK sin visa tre imorse, rise and shine honey, RISE AND SHINE! Jag ville helst kasta mobilerna i väggen men insåg rätt snabbt att jag skulle mest troligt ångra det ganska rejällt senare så jag bankade lite på dem i stället.

Annars har dagen gått på räls utan större missöden. Vi fick åka med 'chafförerna' och deras Range Rovers (underbara bil!) till MacDonalds när våran egen Hof Audi är sönder, IGEN! Jäkla dumma växellåda! Sedan lyckades jag givetvist starta ett vattenkrig, duktigt av mig! Äsch, jag ska ju ändå duscha nu så det är no problem liksom, tjiiiiing !


Öppnandet av Euro !

Kanske dags att mysa med kudden ? Upp och tre timmar, javisst jag känner motivationen!

Idag var även 'öppnandet' av euro vilket innebar lite tal i kronberg och sedan FRI DRICKA och MAT. Gratis är gott! Sedan har vi dansat som gudar hela kvällen, DJ:en spelade sjukt bra musik. Jag vill hoppa jämnfota och musiken lever fortfarande kvar i kroppen. Helt fantastiskt! De sista som dansade var givetvist en trio från Schafhof nämligen bestående av en Alex, en Caro och en sprudlande Ellinor Carlsson Pyssling. Tjiiihooo, i like dance and good time, life is beautiful! 'Vi tiggde oss till en extra låt också, lätt värt! :)

Sedan att en tredje part gör mig förvirrad som jag vet inte vad vet jag inte om jag kan göra något åt även om jag skulle vilja. Fasiken också, dessa saker man inte kan bestämma över, lätt frusterande ja tack!

Natti natt ?

Imorgon skall vi upp och hoppa 03.45, hur ska jag lyckas tvinga mig att somna typ nu vilket kommer behövas när man tänker efter. Men ledningarna är långa från tanke och handling och fast sitter jag här men superdatorn 2.0. Tiden går så ruskigt fort just nu, allt bara paff paff paff! Jag vinkar vid startlinjen, eller mitt medvetande gör medan benen tar kaninhopp i raketfart framåt.

Jag vill höra ett välbekant plingel

EM närmar sig ...

Och egentligen är det inte så farligt att stiga upp tidigt (04.30) för att göra bort alla hästar. Vi har ju trots allt för tillfället bara ett stall att ta hand om, easy peasy. Sedan kommer det väl kanske komma miljoner mer uppdrag under denna vecka, våran kära chef hittar alltid på något eller kommer på att han vill ändra något. Idag ska dressyrstaketet på en av framridningsplatserna upp på sanden (igen). Eftersom vi först gjorde så de var på sanden och sedan flyttade ner dem för att han ville ha det så DÅ, känns väldigt motiverande. Men ack, man måste trots allt le åt denna människa, ibland är han rätt tankspridd även om han har en plan in i minsta detalj.

Let's fight!

Idag har jag krigat emot dammtussarna, även om jag ansåg att jag vann så tror jag de ligger på fronten och lurpassar på mig. De kommer anfalla när jag som minst anar det, men för tillfället är det tyst. Lätt oroande.
Efter denna kraftansträgning så beger jag mig mot ett vattenkrig där jag med stor sannolikhet kommer förlora, men det är väntat. För hittills har duschen alltid vunnit, jag blir jämt sjöblöt - måste organisera bättre planering!


Plingplong

Igår startade vi dagen 04.45, eller då kravlade jag mig ur den underbart mysiga sängen. Vi stökade, vi bökade, vi red, vi longerade, vi putsade, vi pustade och 21.05 avslutades dagen. Det kallas att vara häniven till sitt yrke!

Sedan att resterande hjärnceller hoppat av det sjunkande skeppet innebar att: nejdå, inte går man och lägger sig direkt som man borde speciellt med tanke på nästa veckas europeska mästerskap och allt vad det innebär. Nej, jag blir istället dumduracell och kan inte alls sova. Dock hade jag väl lyckas somna innan två tiden när min telefjonk tog emot ett meddelande. Sedan har jag vaknat ett X antal gånger och konstaterat gång på gång att min säng är på tok för smal för mig, jag behöver en stor bred säng så jag kan göra mina aktobatiska konster under sömnen. Sedan att när jag vaknade imorse och sträckte på mig fick världens ruskigaste sendrag i låret (!!!) kom bara med här sådär i förbi farten.

....

Euro närmar sig med stormsteg, ja vi har en del att stå i!
 
Jåbba jåbba jåbba

GEWITTER!

Alltså, vi har ju haft det ganska varmt. Typ tropiskt. Tyskland har tydligen inte haft det såhär på väldigt väldigt länge ... Idag kom 'åskar' på besök och han kom med besked!

Klockan halv åtta åt vi glass i kronberg, åtta ställde vi fram dressyrstaketet för framridningen. Poff, fem minuter senaare var det STORM. Det var så mycket sand i luften så man såg ingenting och vinden tog ett x antal träd. Sedan alla blixtar, de lyste så om man kunnat ta all styrka från dessa hade vi kunnat hålla jorden lysande av 'blixenergi' i över år! Helt otroligt! Och så VACKERT! Det är så mysigt, visst otäckt när stormen drar förbi men sitta och titta på alla blixtar är typ mysfaktor hundra! Sedan alla förödersel den lär ha orsakat vet jag inte om jag vill veta...

Och sedan himlen efteråt, den gick i rött, rosa gult. Så vackert!! Och bild kan ändå inte göra den rättvis! Det var en ögonblicksmoment! Jag njuter av att fått se den. Verkligen. Sedan att det kom blixtar som givk tväröver gjorde det hela ännu bättre.

35 graders värme, halleluja!

Inatt ska jag drömma om iskall dusch hela natten. Jag känner mig förtillfället som en dränkt gorilla och det är inte positivt! Gosh, sopa och skotta dessa förbenade paddockar i 35 graders värme är inte top 10, jäklar vad fräsch man känner sig, nästan så man kan gå på dejt direkt efter. Nej ack, jag är så äcklad av mig själv så ord är inte tillräckliga. Men ska gården vara fin inför Euro så får man stå i. 15+ timmar arbetsdagar är väl fullt normalt och ej så ansträngande. Jag vill mysa kudde. Men dumenergi sätter alltid igång på kvällssidan, mjoooomjaaa ....

best memories

Att prata med Anna Taavola i telefon kan göra mig på hemskt bra humör! Prata med henne om minnen, jag döör! Vi skrattar så magen värker!!!

Nästa superdektektiv!

Jag har ikväll varit värsta superforskaren, research-ledare-number-one-here! Och jag fick reda på ALL fakta som jag ville komma åt, rätt nöjd. Tur att man har sina källor! Dock insåg vi båda att denna karl inte var lika snygg på bild som denna kvinna påstått, detta höll både jag och denna förtjusande kvinna med om. Tydligen ska han varit döhet i verkligheten. Men vilka adrenalinkickar jag får när jag blir nyfiken! Då jäklar ska fakta och sanning fram, varesig det är genom eld eller vatten. (genom eld tar man vatten och över vatten tar man båt - lätt som en plätt!)


Men annars research Elli här, om någon är i behov av hjälp!

Dessa ungdjur

Det är mysigt varmt här! Plus att luftfuktigheten ligger typ på 75% +, man är konstant blöt.

Sedan att Tyskland kom trea i VM är väl rätt bra och tur att Spainen vann för då förlorade vi iallafall mot världsmästare! Ack nu är det över, både bu och bä. Gillade som spänningen.


Och annars att man inte kan svänga sin lilla 2,5åring när man rider fritt förföljer mig till natten idag. Jäkla skit alltså, jag låg typ med vikten innåt så han skulle svänga samtidigt som yttertygeln tar och ger samt spö på utsidan, ytterben, u name it. Efter extremt mycket övertalning gick det. Unghästar tar en verkligen ner på jorden men som Caro sa, imorgon kommer han svänga som han inte gjort ngt annat. Det här med faser och ungdjuren, så mycket att lära. Och jag tycker det är fruktansvärt fascinerande att rida in, grymt lärorikt också, min lilla fina Danönchen. Elfenschau har förövrigt börja svinga mer nu, hon är typ den jag ser mest fram emot att rida. Det är en fröjd även om vi bråkar ibland! Gumman är bara så fin och hennes personlighet är att älska. Speciellt när hon endast biter vår hovslagare och andra, hihi. Klapp och beröm

Getingarnas drottning?

Idag har jag och getingarna provat på vår kärlek till varandra. Dock var det ej långvarit och slutade i bråk när de tyckte att jag tydligen var en irriterande idiot. Härliga fem stick fick jag av dem, fyra på benen och en i handen. Första gången jag blivit stucken, har hittills alltid hållit mig god med dem men inte idag. Gudars himmel vad AJAJ det gjorde.  Men sprutar man vatten på deras hem så kanske man får ta smällen, även om de inte hade en 'välkommen in' matta eller brevinkast. Hur skulle jag veta ? Men som sagt att prata med dem var inet på frågan istället hoppade jag omkring som en annan rockers och hade benen högre än huvudet och armarna i vädret. Gymnastiklektion, javisst! Och nu är det allmänt känt att jag inte får beträda kungariket Geting längre - inte miig emot!

Men än så länge verkar det inte som att jag är allergisk. Men det svider som hela tiden och lite svullet är det väl kanske också men ack jag kan fortfrande gå på fötterna och det som inte dödar härdar! PlingPlong!


Donnerstag



Torsdag, temperaturen stiger mot skyarna och det är väl bara att älska?
Dock lätt tråkigt att Tyskland förlorade i fotboll igår men ack det var då en rejäll match! Nu får man väl hoppas att Spanien vinner, så vi iallafall förlorade mot världsmästare! Det som lever får se!

The worlds greatest gonna be mooooommmmmmy

 



Underbara nyheter: Minnie är dräktig! Ska kollas igen om några veckor men allt såg bra ut enligt Rebecca/Ingrid och det glädjer  mig så enormt! På bilden är snuttan med sin hagkompis i Granån, vad hon är vacker!!!


***

Annars meddelar jag också tråkiga nyheter, Gemenie, KMR's gamla trotjärnare som gått så många svår dressyr och vunnit tyska mästerskap ect, tackade för sig igår ... Herr Rath var helt förkrossad! Men nu springer han på de evigt gröna ängarna, skänker mina tankar till KRM med familj!


Kronberg waldschwimmbad!


Blev lätt sur nu ... Skrev ett inlägg om hur underbart vatten är och POFF så försvann det. Det var typ lång och jag har inte intresse att skriva om allt igen, tyvärr ... Men vi besökte iallafall Kronbergs waldschwimmbad (bilden) UNDERBART MED VATTEN ! kroppstemperaturen går ner 10 grader och kroppen får en lätt nöjdhetskänsla över sig. Dock saknar jag det 'fria' vilda vattnet ...





VÄRT !!!



EN FILM SÅ VÄRD ATT SE!
Sjukt bra, träningsmotivation ökas med tretusen.


"i never saw a wild thing sorry for itself
a bird fall dead from a bough,
without ever having felt sorry for itself"


Fotbolls update

TYSKLAND VANN mot Argentinien 4:0 !!!
Vi är i halvfinal nu är frågan mot, Paraguay eller Spainien? Det avgörs ikväll vilket lag vi möter.
Fasiken, tyskland är rätt bra alltså!

Någon drog bort osynlighetsmanteln ...

Det svämmar över...

Och när till och med Matthias haffar fast mig och typ ställer mig mot väggen börjar man smått inse att skölden, min mäktiga starka sköld, är genomskinlig och har stora hål här och var. Det fanns liksom ingen flyktväg, han ramade in mig och jag kände mig så naken. Ett av buskapen han ville ge var att 'jag måste tro på mig själv' men jag lever med känslan att jag redan gått upp i molekyler.

Varför ska jag påverkas så mycket. En sak är säker, min sköld ska på reparation för jag vet inte hur jag ska orka stå på jorden utan att bryta ner totalt om någon frågar vad som egentligen pågår inom mig. Jag är sjukt duktig på dölja känslor, skjuta det framför mig och dra på det älskade smilet som jag egentligen håller väldigt kärt och Jag vill hemskt ogärna prata om det. Verkligheten gav mig helt enkelt en rejällt slag i ansiktet före lunch....






RSS 2.0