när tiden inte går att hejda

Varför går tiden alldelens för fort när man absolut inte vill det. Jag skulle vilja trycka på stopp knappen och sedan spola tillbaka för att njuta av alla ögonblick som varit. Jag vill inte att det är imorgon jag blir ensam svensk på Schafhof. Jag vill behålla min kompis här, kan jag få vara egoistisk för en stund?

Vad jag egentligen tycker är tungt är nog bara en fjutta 5 procent gentemot vad han känner inför att åka. Jag kommer sakna honom ruskigt mycket och jag hoppas han vet det.



.




En vacker dag

vill jag kunna

trollbinda människor

med mina ord...



..göra dem mållösa och väcka de starka reaktionerna som kan förändra vår värld.





2009-05-24



Godmorning sunshine, the world says hello!

Idag tänkte jag berätta om negativa saker och positiva saker om landet Tyskland.

Eftersom jag nu lever på lite varmare breddgrader har vi senaste veckan (egentligen senaste 1,5 månaderna) haft temperaturer omkring 22-29 grader solsken. Detta kan man då dra olika slutsatser från.
Strålande sol, javisst det är trevligt MEN ska man gå med ett X antal hästar (30min/häst) ute på galoppbanan blir det rätt olidligt varmt och talade jag om att vi springer i jeans hela dagarna? Föreställ er hur mysigt det är för jag tänker inte beskriva det. Och om ni inte kan föreställa er, sätt på er jeans och gå rask promenad i minst 30 minuter och då vet ni att det är inte direkt TOP 5.. Men det positiva då?
Vi har lunch på cirka 1,5h och vad kan då detta erbjuda? Japp det betyder,
Filt+kudde+hemlig gräsplätt uppe i trädgården+patrik+jag själv då förstås = gyllenebrun solbränna och eventullt besök av John Blund (någon gång i framtiden kommer kanske jag bli brun..) Det är ändå rätt härligt, menar det är ju bara maj och jag springer just för tillfället runt i kjol och linne. Livet är ganska bra ibland trots allt!



Och hur mår norrbotten? ^^,


dagens;

Jag tycker om tyskar och engelskmän, jag tycker om tyskar och engelskmän, jag tycker om tyskar och engelskmän... Man kan ju iallafall försöka intala sig det.


soundcheck

Jag tror man blir lite psykiskt störd av att bo i Tyskland för aldrig förr i hela mitt liv har EVC varit saa spännande som igar, Sverige i final! Ska ge er ett inlägg om min och P´s kväll med EVC, det tals att höras. Rätt sa extremt jäkla roligt!

Har betalat räkning nu, ska duscha och imorgon far jag inte duscha i min lägenhet längre.. (iallafall över den dagen om att gar som planerat) De ska tydligen täta om mitt badkar eller ngt och det maste torka ett X antal timmar.
Im gonna bee a dirty girl!
Annars saknar  jag min Minnie sa det skär i hjärtat. Min allra finaste pumla..


eurojakten

Tänkte jag skulle berätta om min och Patrik's en euro's jakt. Detta inträffade ett par veckor sedan medan sommarluften ännu var tillgänglig (nu är det kallt och regn regn regn och lite mer regn..) Iallafall, vi skulle och handla och då behöver man en vagn, denna vagn vill ha en euro för att kunna användas. Det var lite allmän info.
Iallafall vi ska iväg och handla, vi sätter oss i bilen och skall börja vår färd mot Real. Patrik frågar om jag har med en euro till vagnen och svaret är nej, det har inte patrik heller nämligen. Vi kollar runt i bilen på jakt efter en euro men ack vi hittade ingen skatt denna gång trots att Patrik hade en gång lämnat en euro kvar i bilen men vi fick anta att den gick till bättre behövande. Vi sitter där och finular i bilen och Patrik kommer på idéen om att vi far förbi Drive in på MacDonalds och köper två smarties (glass glass mera glass). Där hade vi då räknat ut (eller Patrik hade) att köper vi två får vi tillbaka en euro och några cent. Bra idé tyckte vi båda så gasen i botten mot Drive in. Beställer, kommer till kassan, betalar, får pengarna tillbaka och vad upptäcker vi? Jo att vi fick tillbaka två 50centare!!! Hallåå! Där satt vi och flinade om att vi planerat sååå bra men ack att det inte skulle gå som vi ville. Man fick ju nästan skratta åt sig själv, var påväg att fråga om vi kunde växla på MacDonalds och fröklara om att vi ville ha en euro men vi gjorde inte det. Kändes kanske en aningens pinsamt eller något, haha! Det slutade iallafall med att jag fick gå in på typ en "centralkiosk" inne på Real och be om växel på 50centarna. Höjden av lycka liksom, men sen kom jag där glad i hågen med min euro och vi kunde ta vagnen för att starta handla mat och allt annat vi tyckte passade i vår vagn. Dock har det en anledning att bli så att det alltid är jag som får den högsta notan, lyckades sist köpa en badsvamp för 10euro, bra att man kollar prislappen.

Har vi roligt? Ja det måste jag verkligen påstå! (även om ni kanske inte förstår)


fotsnack

Hey jag vet att jag är dålig på uppdatera men det är ingenting jag kan göra åt saken för jag har inte ork att springa upp till köket varje dag efter jobbet för att sitta vid datorn, nej då vill jag bara sparka av mig skorna och andas en minut som oftas blir en timme. Man inser inte först när man jobbat heldagar med att gå med hästar, bandagera, tvätta med mera hur jäkla skönt det faktiskt är att ta av sig skorna men detta innebär dock ett fotbad innan njutningen kan komma. Tror dock aldrig mina fötter kommer bli som de en gång varit, de ha fått lite "arbetsskador" men det är det väl värt.



en dag ska jag kunna flyga

Vad händer pa Schafhof? Faktiskt en del om jag ska vara helt ärlig.
Till och börja med sa har vi fatt föl här pa garden, fyra stycken varav en hade en död tvilling. Den andra tvlillingen stödfodras och vi far se hur livet fortskrider för den söta grabben. Iallafall, i helg har jag haft helgtjänsten, den första ensam. Jobbar pa som vanligt pa lördag, alla i tron om att Fru L inte ska rida. Ack sa fel. Tolv vill hon ha första hästen, resten efter tre (alltsa när jag jobbar själv) Jobbar pa som attans, longera fram, ta undan, häst, bandagera, borsta med mera. När hon sitter pa sista hästen fragar hon om jag har mycket kvar att göra (klockan var da halv sex) Svarade ärligt att ja det är väl en del. Vet ni vad kvinnan gör? Jo hon uttalar sig om att hon hjälper mig, hon bade putsade träns och gick med Wahajama. Hey chock. Hon var hur gullig som helst och där stod vi bada tva och putsade undan alla saker. Hallo, det känns lite absurt men jag är riktigt glad över hjälper om inte annat chockad!
Kvällen kommer och därmed kvällssysslor, mata lillgrabben 1ggr/timmen men flaska. Hela natten. Tur att jag fick besök därimellan av mina flickor fran hofgut som hade med sig sushi och glatt humör. Tack! Natten fick iallafall sin stilla gang, man hann inte mer än lägga sig sa skulle man upp igen.
Söndag kom, planerade sa att jag gar först till stuteriet och ger dem mat samt lillgrabben. När jag kommer dit vad ser jag? Tva ben som sticker ut ur Roxanne (det dräktiga stoet) Panik ringer till Annabelle och ber henne komma. Jag har varit med om min första "förlossningen"! Och vi fick bokstavligen dra ut det stackars stoefölet fran sin mor som inte gjorde ett ljud eller en ansträngning. Och stor var hon, upp till höften pa mig samt verkar frisk och busig. Hur söt som helst när hn stod för första gangen, ben överallt och hade ingen aning alls var de var överhuvudtaget.
Sa började min söndag och den trappades inte precis ner när Fru L ringer och säger att hon vill rida fyra hästar plus att jag ytterligare ska hinna med resten som antingen ska pa paddock eller gas med. Plus da matningen av lillgrabben 1ggr/h. Pust, helgen var inte över först klockan sex i morse da Cora tog över matningen av lillgrabben. Här jobbas det 24/7 och faktiskt sa är det sa att jag gillar det. Full rulle - JA TACK!

Annars sa har jag vänt världen upp-och-ned och sedan stoppat ner den i en mixer och tryckt pa knappen START.



RSS 2.0