Running is life !

Idag har jag köpt mig springskor och planen var INTE att köpa dyra. Vilket var praktiskt taget omöjligt. Här är varför:

Kvinnor, ungefär hälften av jorden befolkning grovt talat, går oftas med knänen lätt ihop och på insidan av foten. Varför, tja det är väl bara så typiskt kvinnligt helt enkelt. CIRKA 1 PROCENT av dessa går på utsidan. Nämen GISSA vem som hör till denna procent? Hejsan Ellinor Carlsson som går grovt på utsidan av foten. (egentligen ingen nyhet alls men just procentenheten var big surprice) Det är väl inte för ro skull jag alltid får hål på utsidan av skon. Försäljaren som gav mig denna info var lätt facinerad eller hur man ska uttrycka sig, som sagt rätt ovanligt. De närmaste jag kan komma att gå 'platt' är med mina ridstövlar som även de börjar se rätt lustiga ut nuför tiden...  Sedan gav Caro mig den fina kommentaren också att hon studerat mina fötter när jag gått och även hon konstaterat att 'shit vad du går på utsidan, till och med din fotknöl pekar utåt som jag aldrig sett förr'. Man ska väl utmärka sig på något sätt ...

Det lovas 37 graders värme på fredag, hejja ridbyxor och stövlar !

Och egentligen skulle jag vilja skriva av mig massor, det saker som jag funderar på, de saker som jag inte får svar eller rätsida på. Saken är att allt skulle bli en frusterande röra och försöka röja upp den röran ger mig lätt panik. En sak i taget, var sak har sin tid. Men skulle du bara vilja försvinna för ett ögonblick eller två skulle det underlätta. Nej, nu ska jag hoppa i duschen, husliga Elli har fixat badkaret. Jäkla vad jag samlar vuxenpoäng, nästan så jag måste göra något drastiskt så poängtalet sjunker! Carpe Diem!

update

Hoppa i duschen för att coola ner för att sedan njuta av resterande av dagen i 30 graders värme. Av att stå still utomhus gör en härligt svettig på hela kroppen, myyyyysigt! Fast jag föredrar hellre värme än kyla, helt klart! På fredag lovades det 37 grader, kanske dags att ta av sig mössan och långkalsongerna? Byte från vinterkängorna till gympaskorna är även att rekomendera. Fridens!

Plan för morgondagen:



Sitta på första hästryggen 05.45. Cantelli gillar inte värmen som är nu, shakar som ett sär om han blir det minsta svettig även om han får sin meducin. Så vad gör man inte för djuren, jo vi tvingar dem att stiga upp tidigare så de kan bli ridna. Lilla söta Cantelli! Förövrigt Lovas det runt 35 grader på torsdag vilket innebär typ omöjligt för hästarna att jobba så mest troligt så stiger vi arbetsnarkomaner upp tidigare så vi kan göra det möjligt! Men jag gillar Sommar-tyskland! Vattnet saknas dock ... 


Och Tyskland vann mot England igår, men hallelulja! Nästa Onsdag gegen Argentina. Go Deutschland!

Midsommar-Tyskland

Svensk midsommar i tyskland avklarad! Rätt många härliga skratt och galenskap. Förhoppningsvist kommer jag över Daggis kameras bilder så en eller två hamnar offentligt. Gjorde mig en fin midsommarkrans som vägde ton, tror nästan jag blev två centimeter kortare men ack väl värt mödan. Marie hade också en, väldig sött! Matthias och Bettina hade LUNGT den bästa stilen under irlänsk julafton-leken! Matthias gick så bredbent och såååå sakta för att inte ramla omkull så det såg ut som, tja extremt lustigt! Och Bettina donkade ner i backen rätt komiskt för att sedan ta siig upp igen och tänka rakt fram men springa in höger. Gosh, jag älskar leker! Sedan min tur, jag är så jäkla sämst på det och sedan tjuvstartade Sascha också, den lilla tjuven! Jag klarade tio varv (hör och häpna) och sedan DONK ner i backen och kunde knappt ha benen som bar mig. OMG, som jag skrattade. Sedan hoppade vi vackert runt midsommarstången och sjung små grodorna, dock hoppade alla typ dubbelvika av skrattanfall. Så lyckat? Javisst!

Halvett, när Franzi var liiite för full då bestämde jag o Daggis att dra Frankfurt. Väl i taxin ringer vi Niki och självklart är han också ute med sina vänner så vi joinade honom. Living och massor med dans. Kan jag dansar jag mer än gärna hela natten dock får jag väl skylla mig själv att ryggen säger sitt idag. Inte alltid poppis från dess sida när man leker, faller, slår sig och sedan dansar hela natten. Men surt sa räven om rönnbären och jag fortsätter med ett leende genom dagen.

Fotboll ikväll! Tyskland-England klockan 16.00. Hejja Hejja Tyskland!

FFM

Spontanutgång är det bästa! Och jag uppdaterar mer imorgon, schlaf gut ...


En snabbis ...

Hopp i duschen för sedan kvällsvistelse med Marie, mysid unge det där! Blev hastigt ändrade midsommarplaner, planen var att idag fira eftersom, ja det är idag. Men eftersom Matthias inte kunde (flickvän inte ville ?) sa frågade han eller snarare bad han om vi kunde genomföra det imorgon istället. Och det hela slutatde med att det passade bättre för alla att ha det imorgon. Win-Win situation liksom eftersom då har jag o Daggis liiiite mer tid att förbereda eftersom det bara är jobb halvdag imorgon. Great! 

Så imorgon smäller det, bang boom poff ! 

Grönt paket aus schweden

Och glatt överraskad blev jag av innehållet i paketet min mor skickade. Självklart innehöll det godis som förmodligen kommer vara slut imorgon (...) men även en av de vackraste armband i min värld, dessa läderarmband med silverbrodyr från norrbotten, lappland samearband eller vad de nu heter. Love them! Så nu pryder ett vackert brunt min arm, lycka javisst!


Germany - Ghana 1-0

Och Tyskland vann i fotboll igår! Ghana gav dock en rejäll match och jag inser att fotboll inte är bra för mina nerver. Grejen är att när jag har ett lag att hejja på blir jag så stressad när de får målchanser eller när de andra laget är nära 'vårt' mål. Nerverna är verkligen och hälsar på utsidan då. Så egentligen borde jag hålla mig undan fotbollen som går nu, speciellt när Tyskland spelar. Rätt pinsamt att Sverige inte ens är med! Annars hade vi rätt trevligt hos Matthias igår, även om vi hade två riktiga fotbollsfantaster med oss (mig icke inräknat!)

Nästa match mot England på söndag 16.00. Keep it cool !

CANNES!



Vi börjar se ljuset - frankrike cannes





Hej, jag bor här för helgen säger triv




Warm up! Mathias och Triviant




Eftermiddagspromenad


'

Hej alla lyxbåtar!



Det kallas STRAND




Med folk!





Tävlingplatsen!




Hej Strand och Elli, najs kombo!!! :D






Det är en skillnad att vara norrbottning och norrlänning!

Hittade detta på Karins blogg och jag kände bara behovet att lägga in det här också. Så klockrent och man blir nästan mörkrädd när man inser att en del stämmer. Detta är att vara norrbottning, med en nypa salt?!
  • Du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor på E4:an.
  • "Semester" innebär att fara till Piteå Havsbad på sommaren.
  • Du mäter avstånd i timmar.
  • Du känner flera stycken som har kört på en ren.
  • Du kan naken växla mellan ett hett rum och isande kyla utan att blinka.
  • Du ser folk ha på sig jaktkläder vid social evenemang.
  • Du installerar säkerhetslarm i ditt hus och tar det som extra tillval till bilen men lämnar båda olåsta.
  • Du kör 100 km/h i halv meter djup snö och snöstorm utan att så ens som blinka.
  • Minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen... för det är hans bror.
  • Du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem.
  • Din idé av en stor fest är med massor av billigt öl, hembränd sprit som smakar kol och några kompisar som du gått i högstadiet med.
  • Du tycker sex lingeriet är en silkespyjamas från Coop Forum.
  • Du tycker en EPA-traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe- och körkortsåldern
  • Du vet vad en person menar när de formar läpparna till ett O och suger in luft.
  • Att "klä upp sig" innebär att stoppa in fleeceskjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena skoterkängor.
  • Du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon.
  • Du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest.
  • Du, i din ungdom, "brände däck".
  • Du säger "K"-ordet och dina föräldrar har fått kännedom om det inom en timme.
  • Du har varit på renmärkning.
  • Skolorna inte stänger för att det snöar.
  • Du i dina yngre dagar, kunde inte köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din riktiga ålder.
  • Det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun.
  • Du tycker att folk i storstan klär sig lustigt, för att två år senare "trendigt" ha liknande kläder.
  • Du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll...det fanns bara ett.
  • Du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts.
  • Helgspänning innebär att åka till IKEA.
  • Din lärare förväxlade dig med ditt syskon...eller din moder/fader.
  • "Gula sidorna" består av 4 sidor.
  • Du blinkar inte för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall.
  • Du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer.
  • Du skrattar för fullt när du läser detta för du vet att det är sant och sen vidarebefordrar du det till alla i din adressbok...vilket faktiskt är halva stan.
(Stavfel är fixade då upphovsmannen inte verkat läsa igenom vad han/hon skrivit..!)
 Från: http://www.ggc.se/?page=allt&id=295



Im not afraid of dreaming




Är sådär mysigt glad. Sådär man bara är ibland. Sådär när gåshuden är mysfaktor hundra. När man kan le åt detaljer. Och minnen. Jag känner mig lätt som en fjäril! Och Tack Dagmar för sparken i röven - den behövdes och det var så värt. Nu mysfaktor stor kudde, fluff täcke och film.

. .

Jaaaa, jag vet att det går långsamt! Men jag har inte riktigt funnit tid eller motivation för att tjaffsa med datorn och mobilkabeln. Men jag ska - snart ...


Det här med att man ska tro på sig själv, varför ska det vara så svårt? Hello hello.
För jag har väl insett när jag ramlar in på vissa bloggar att de självskryter om sig själv så man mår illa. Visst man ska ta till sig när man är duktig man ska skriva det och vara stolt men det finns även en gräns med att vara stolt och överdrivet skrytsamt. Det tråkiga är väl att de människor som är sådär överdrivet skrytsamma oftas är ingenting. Förlåt, men sanningen svider. Fast ibland undrar jag verkligen hur fasiken de kan tro så stenhårt på sig själv. Fascinerande! Ähh, seriöst så bryr jag mig inte ett skvatt. Jag har denna lilla blogg för att skriva av mig lite och sedan kanske´ge en när och kär lätt info vad fasiken jag håller på med! thats it ;)

Deutschland-Cannes-Deutschland

Tillbaka från Cannes! Tror jag ska försöka mig på bilder ikväll. Lärde känna nytt folk, fick liten brunfärg på kroppen, gjorde Triv glänsande så även Mathias blev impad, haha. Han sa då så men alla som vet att han haft Patrik som groom inser nog snabbt att jag är fortfarande amatör även om han såg rätt bra ut lilla Triviant! Namnbyte är det ju också på den pollahästen, numera Triviant-UNICEF. 
 

Later, nu jååååbba!


Klockan 18.00 lämnade vi schafhof, tyskland. Klockan är nu 03.20 och vi börjar skymta cannes! Beräknad ankomst 06.55. Tur att stolli är en rolig chaffis!


hit the road!

Sådär ja, idag händer det! Har varit uppe sedan kvart över fyra, var tvungen att packa imorse när jag olyckligstvist hamnade i annat igår kväll. Men snart är allt redo för avgång, underbart!
 
Dock vet jag inte om jag vågar kolla vädret där borta, bara för att jag ska dit kommer det väl regna när alla andra sagt att det är underbart där med massor med sol. Jag återkommer när jag anlänt! Sakna mig inte för mycket. Telefonsamtal till tyskt nummer uppskattas ikväll när jag bara sitter på lastbilen i 14 timmar, pust! Tjingeling!

Snart snart snart

IMORGON BÄR DET AV!
Och allt till hästen är packat och klart även om jag fick göra allt själv eftersom det ordinarie groomen ville inte kännas vid att jag skulle packa och kanske skulle behöva hjälp. Visst hon är besviken att inte hon kan fara, jag fattar, men hon kanske bör tänka på att visa lite respekt till andra och rycka upp sig! Det är en tävling, jag är rätt grön och utan hjälp tar det längre tid för mig men jag tänker fasiken inte klaga. Jag ska allt visa dem att jag kan göra det på egen hand vilket jag gjort hittills. Så nu ska jag packa mina saker, slänga lite tvätt i tvättmaskinen, kanske duscha lite, bör göras och sedan hälsa på myskudden.

FATTA, imorgon början redan mot CANNES och internationella tävlingar i dressyr och hoppning! Det är så overkligt så jag nyper mig själv i armen med jämna mellanrum.


hö från ´helskotta ...

Det här med ledig söndag excisterade inte idag. Våran kära chef kom på ideen att vi ska ta in allt hö från alla tre fälten och det är tyvärr inte små fält. Start klockan nio och pågick till sju... Till en början ville han ha mig och Daniel på tralien som ´fångar' upp balarna som skjuts från balmaskinen. Vi skulle sätta dem rakt. Låter enkelt men när balarna kommer i ganska hög kraft hela tiden var det lite svårare. Jag fick åtminstone mer än tre balar i huvudet och har tappat räkningen hur många som träffade resterande av kroppen. En av balarna träffade direkt i nacken och jag hörde knackknackknack i nacken och sedan kom en hejdundrande skallebank. Upptcäkte senare också att mitt öronhänge sagt hejdå efter den smällen. Sedan värme på det och alla vet att hö ger sticksår, och att duscha idag var hemskt! Det gjorde så ont!!!

Och för att inte glömma, det börjde ju blåsa lite grann och en liten vindpuff kom på det över det supergamla trädet (200 år) som står vid kontoret och poff såå låg hela trädet på marken. Tog cirka två sekunder hela händelseförloppet. Nu ska jag planera o organisera lite inför Cannes, snart åker jag och Triviant-UNICEF! Great!


när overkligheten pickar dig på axeln

Livet i ett paradisiskt fängelseliknande område. Missförstå mig rätt. Schafhof är underbart men det är ju faktiskt stängel runt hela gården och inte höfthögt stängsel heller. För att komma in så tryck på knappen och prata med personen som svarar och sedan se om du blir insläppt aber när man bor här inne får man lyckan att ha en egen pushything (vilket det så vacker heter mellan mina kollegor och mig) och poff så öppnas gaten. Magi! En eget basuområde har vi också och det är den så kallade 'tävlingsplatsen', där blir det stekhett och noll vind, stek. Imorgon ska vi få äran att hämta in hö till våra fina pferdes, lyckan är enorm runt om gården. En söndag då alla ska jobba, måste vara bra odds för schafhof teamet detta år och sen lägger vi Euro på det samt eventuell Schafhof för UNICEF festival. Hör vi pubilken jubla? Ser vi stallteamet som en smalare variant efter sommaren? Ja, mest troligt. MEN det ska blir fruktansvärt lärorikt med euro, hur många får vara med på den orgainserande gården och faktiskt jobba under detta mästerskap? Visst mycket slit, tidiga mornar samt sena nätter men så mycket lärdom på det så man simmar i kunskapspölen. Jag är här i mitt paradis med otroliga hästar och lärare, egentligen är det overkligt hur jag faktiskt kom hit. Från noll till hundra - med raketfart

...

Det är rätt lusigt ibland. Har människor reagerar och handlar. Och hur vissa människor kan bidra till sig själv stor uppmärksamhet medan andra biter ihop och ingen frågar. Hur fungerar människor? Jag har slutat analyserat det typ får när det gäller vissa får man bara huvudvärk. En massa sägs men ingenting händer, gaaaaah. Har så mycket jag vill ha ur mig men kan inte för då skulle det bli livat. Ve och Fasa.


RSS 2.0