i had a dream last night, a awesome dream



Och hade en fantastisk super najsig dröm, värsta flickdrömmen men ack det är väl så det blir när man ser häst hela dagarna eller ? Värsta middagen med massa tända ljus o grejer, blommor, skratt, ni vet spänningen innan man kysst varandra (love that one), går vidare från middag hittade på spontan saker, skrattade extrem mycket, hittade på roliga galenskaper, tittar på stjärnorna, sjunger karaoke (även om jag är värdelös så gillar jag ändå stämningen över en bra kareoke-bar där folk BJUDER på sig själva).... Gosh, vad sur jag blev när jag vaknade och insåg att det var en dröm. Det var sjukt dåligt så det nästan borde stämmas! Dock att beskriva en dröm här och ju också rätt kasst för känslan kan icke förmedlas och jag inser nu också att ACK så många timmar den kvällen måste ha haft, haha.

Sedan att jag dagdrömmer om supersemestrar och annat tjavs hör väl till flickgenerna.
But the biggest one is to become a freaking-super-good rider. Men den drömmen måste jag kämpa för, den uppenbarar sig inte Poff sådär bara, blod svett o tårar! Here i come! Fan också, nu jävlar ska saker hända annars blir jag vansinnig. Lär dig för fasiken, pepp pepp pepp.



Give me a break.

bitte bitte bitte








Den som paxar att torka taket i min lägenhet, ja ni vet med lätt fuktig handduk typ, får en puss !

jag vill ha en egen måne som jag kan åka till

Nej, det kommer inte skrivas om Dillenburg. Missnöjdhet är det ledande ordet.


Idag har jag fortsatt kampen mot att bli Elli The Bodybuilder. Hör och häpna, hjärtattack avböjs bestämt men vänligt, jag puschade mig själv duktigt. 4,02 på pilatesbollen, jäkla mina ryggmuskler typ hoppade jämnfota och lite därtill. Men är det inte att älska, denna ljuvliga känsla som man får efter träning? Det kan jag döda för. Bäst är dock efter idiotspringtur. Men gym ´är också helt ok!

Idiotpluggeriet fortsätter, imorgon ser planen ut som så att jag ska umgås med min super tyska lärare hela kvällen. Marie har redan börjat fundera ut vilken film vi ska se, hon berättade att hon hade massa nya som vi bara MÅSTE se. Hon är som söt lilla Marie :-)



Annars då? 
Hmm... Bra fråga!
btw Grattis!
 

PLUGGHEST.DE

Korsförlamning

Vid ansträngning och stress kan ett massivt muskelsönderfall orsaka korsförlamning. Man märker det som stelhet i bakdelen, ovillighet att röra sig, smärta på en skala till mild till att inte kunna resa sig. Urinen mörkfärgas, andningen kan påverkas. Det är viktigt att snabbt låta veterinär behandla hästen med antiinflammatorisk medicin, vitaminer och intravenös vätskebehandling. Orsaken till korsförlamning har inte helt klarlagts.

Hästar som är i träning men som haft en dags vila och därmed lagrat upp energi i musklerna kan få en kraftig mjölksyreansamling vid ansträngning. Så pass mycket att muskelfibrerna skadas och går sönder. Slaggprodukterna från de trasiga muskelcellerna är skadligt för kroppens inre organ och behöver utsöndras. Beroende på hur stort muskelsönderfallet är visar sig symtomen och kan också mätas i blodet. Alltifrån mild stelhet till kraftig och oförmåga att resa sig, andningsförlamning, hjärtproblem och död. Hästar som har tendens till korsförlamning kan få råd om hur de bäst skall träna för att förebygga sjukdomen.



Berättade jág att jag hårdpluggar? Det innebär att jag söker massa saker på svenska för att förstå den hela innebörden så jag förhoppningsvist imorgon kan skriva ner det på tyska. Ni förstår inte hur mkt tyska jag skriver ner i denna stund.... Fast på något sätt är jag sjukt intresserad. Tyskan har såååå många ord som inte ens existerar på svenska - helt sinnesjukt! Aber jetzt muss ich lernen! Ciao !


Hunden och jag

Nu ska jag till veterinärstationen med Linsenhoffs finhund Batja. Bandage skall bytas på svanstippen. Hon är så fruktansvärt söt den hunden, hon växer i mina ögon varje dag! Helt otroligt! Men hon är ju också den underbara rasen Ridgeback - just that is to love.

Så in i räser bilen och upp till Kronberg!

Something told me to run and honey you know me its all or none

Fyra nyanser av brunt. Eller iallafall två.
Ingen logik what so ever.
Trött som en studsboll.¨
Livet i ett nötskal.
Smile.





*

i don't wanna be anything other then me


Något jag ogillar skarpt är när människor säger en sak, bestämmer en sak men sedan inte håller det. Det är okey om människor hör av sig och säger 'nej tyvärr kan inte' eller likanade men att bara utelämna det tyst är inte direkt okey. Det är respektlöst så fruktansvärt och ger mig tanken om hur människor värderar andra människor. Deras tid är också värdefull. Så egentligen ska man alltid ha tio extra lager med skinn på näsan så man bara kan skaka av sig det och liksom ge sig tanken 'är människan värd vad du offrar?'
När jag får höra om såna här saker, ja det kan driva mig fullständigt vansinig just eftersom den ömsesidiga respekten, som varje människa bör ha, har gått förlorad.

Och det mina vänner, är inte okey!


Varför är öl halvt som halvt förknippat med män ?


Helt plötsligt sitter jag och dricker öl.
Men det enda som är drickbart är typ Beck's Green Lemon
för den smakar inte som råäckligöl - det är najs! Tjingelingen!


Kärlek övervinner ALLT!

Nu är min älskling också en nakenfis, han är så bedorande vacker min lilla Wüsti! He's my man!

Annars nöter jag allt som heter Zucht, Fütterung, Ausbildung, Betribskunde, Haltung, Gesundheit u name it. Fasiken också. Och åter igen ska jag klaga, hejsan hoppsan vad underbart svårt tyska är. Warum nicht deutsch <3 Elli? Vore en kärlek värt att räkna med! Men ska dyka in igen och arbeta på vår relation även om den gör mig totalt galen. Love makes us do crazy things, right...?






Och hur kan du vara så nära men ändå så långt borta ?

Hej vad det går!

Han är färdig och ser jätte snygg ut! Dock hade jag HÅR överallt och det är inte den mysigaste känslan kan jag tala om. Men ack från topp till hov no hair, bara sadelläge och triangel vid svansen. Fatta hur snygg pollen är! Säg vad ni vill, men aldrig i hela mitt liv ska jag lämna typ hvuvudet oklipp igen. De ser ju ut som grottmonster då! Nej fy, så vill vi inte ha det. Plua att alla våra klippmasikner är paj, så vi fick skicka in dem. Sista pajade när jag klippte, tyckte den klippte dåligt så jag tog isär det och där insåg jag att det ska nog lagas. Tur som är kunde jag låna Franzis och hon är så snäll så jag får låna den imorn igen. För imorgon är det min älsklings tur, min söta wüsti!

Wanna get a haircut?

Strax dags att hoppa i 'Schermaschine' kläderna och anfalla Junior! Han ska få bli nakenfis, just nu är han verkligen fluffmonstret number one. Men han är söt.

Annars så fryser och jag Winona ikapp i stallet, på mornarna går vi båda som köttbullar men skakar som löv. Sedan att mina tår kändes typ förfrysna innebär bara JA jag är vek när det kommer till kyla! Något jag lärt mig acceptera med mig själv. Typ. Nästan iallafall. Att jag sedan önskar 24/7 att jag skulle vara en såndär kaminvarm människa är ingen jag håller hemligt heller.

Tack Kristina, hoppet är inte ute än med mig även om det kändes bajs. Wendenburg tror jag kommer göra sitt bästa till att göra mig till galen hoppetossa! Jag hoppas på det iallafall! ;-) Och Dillenburg, gosh jag vill ju göra så bra ifrån mig så jag avlider! Baskat också liksom...


dosen't matter if you're black or white



i-landsproblem: hårfärg.
Jag har liksom bestämt mig att även om ekonomin säger NEJ så måste jag göra något åt mitt hår. För smeknamnet skabbräv kommer väl snart att användas flitigt som mitt smeknamn och det är inte okey! Så innan ett sånt smeknamn uppkommer gick jag upp till Martina idag om råd o vägledning. Hon är även min kommande (söndag) personliga exprementerare inom håreriet. Hon ska attackera färgburken och kladda i mitt hår. Så hon ville undersöka det först. Därmed antydde hon att jag är Blond (!?) ehmm men Nej det är jag inte alls det! Solblekt kallar jag det. Jag har BRUNT hår, Daggi är till exempel praktexempel på blondin. Men jag, nej detta går jag inte med på! Så istället för smeknamnet skabbräv (som jag nästan föredragit) blev jag kallad 'Blondie'. Och ja, hade det varit så att jag haft värsta superblonda snygghåret hade jag inte alls klagat en sekund men så är inte fallet alls liksom. Martina måste ha synskada ;-) Vi disskuterade även länge o väl om hårfärgen min. Hon står fast vid blond och jag vid brun. Men på söndag skall det färgas. Min risbuske så återuppstå!'


what dosen't kill you makes you stronger, right?

Men ett nackskott borde jag få!

 Har varit så sinnessjukt arg på mig själv idag, jävla dressyrkontrollfreak fattar du inte att man inte kan rida i samlad galopp i kombination med fyra galoppsrång? Gaaaah. Något förbannad jag blir när man sitter där och pillar för att det ska se så fint ut när man egentligen bara ska sätta gasen i botten och köra gärnet. Hela kombinationen blev ju galen vilket gjorde att vi pallnitade (ENDAST och ÅTER endast mitt fel!) kaputtade hela oxern och blev knockad och favoritörhänget försvann - lyckat! Stackars layouter, han fattade inte alls vad jag höll på med. Men sedan fick vi pausa en stund (behövdes så jag fick motivera upp mig själv igen...) och sen åter köra hela banan igen, då jäkla gick det klockers! Han är så duktig! Piloten är bara så värdekass. Och om ni frågar hur motivationen för Wettkampfen är så är den icke hög for the moment.


Varför kan inte jag få vara en ultratalang som Johan?
SKITSKITSKITSKIT!
Prestationsångest de luxe plus femtio.
 

.

If you don't mean it, don't say it
 Cause it makes me believe


undefined
deviantart,com


Nu kan du få mig så lätt

inte okey, abosult inte.


Och tyskland är kallt, vinterjacka på.
Nej, vintern kommer jag icke överleva.
Sex månader kvar, sedan kommer värmen åter! Typ.
Är det bara jag som drömmer om sol semester ?
Rör mig inte ryggen om det är 40 grader varmt, vad som helst utom kyla!
Plingplong


Alla hade en vän med en bil, vi åkte långt bort. Och vi kanske till och med lämna Sverige.

Men jag kommer tillbaka, i hela nio dagar. Detta kommer inträffa mellan den 30 December och 8 Januari, ses vi? Jag vill busa i snö, åka snowboard, bob, skoter (?) mysa, öppen spis, prata, skratta, göra vad lillasystrar är bäst på irritera sin storebror, pussa på världens bästa häst, busa med Duracell o pernsionären, se raketer, go crazy... Jag ska helt enkelt ta till vara på varje sekund jag kan, det är inte varje dag jag hittar vägen till Norrbotten. För att vara exakt händer det två gånger per år.
Så mina vänner, jag ser er som fullbokade!







Och Kompis, vill du dejta på arlanda?


cuz you are amazing just the way you are



Alltså, musik gör mig knäsvag!


Duracell-Riwa

Idag popplade jag runt på min lilla Duracell som gjort framsteg under sommarlovet. Longerad tre dagar och idag uppsutten på lina, skritt trav, galopp. Hon är sjukt rolig, bröt nästan ihop av skratt när vi fattade galopp, Duracell är MAX 150 cm i manke efter Rohdiamant så hon borde egentligen vara lite större men iallafall hon är rätt liten men energin never ends. Men hon gick i så när som på stadig form i skritt o trav, galopp var bra i hö varv men vänster var ju lite svårare att balansera sig i så var halsen lite där som hjälpte henne bäst. Nu tränas det stenhårt inför aktionen, hon är ju hyperkänslig också, glömde jag säga det? Skulle träna skritt halt övergångar, hon blir lite stressad av det jobbet. Hon börjades kännas 'tom' fram och då vet jag sedan tidigare då är det nära till att hon reser sig. Sa till Caro 'she is so f**king short when she is going up' och tre sekunde senare så reser hon síg rakt upp och jag kramar halsen (dock är ju typ mitt huvud jämns med hennes för att hon är så liten...) sedan travar hon på som att ingenting hänt. Hon är så sjukt tuff, men även en liten drama queen de sekunder hon känner för det. Speciellt när hon ska in i spolspiltan i stuteriet, där är hon VERKLIGEN the big Drama Queen ;)

Tjingeling !


Moorlands Totilas nu tysk

Ja Moorlands Totilas är såld till Tyskland och NEJ vi vet inte vem som ska rida honom även om rykterna sprider sig som vinden. Lätt irriterande också när folk dömer. Själv tycker jag, visst det är JÄTTE synd för Edward Gal för han har verkligen lagt ner mycket på den hästen, han vet varje milimeter på den hästen och det är ju en drömhäst, en världshäst!!! Men detta är hästvärlden, allt har sitt pris! Summan var ju inte direkt liten heller... Sedan tycker jag också 'Go Germany' fatta vilken superhäst Tyskland fått för framtida OS, VM, EM, u name it! Hästen har skrivit historia med Edward Gal och det kommer föralltid förbli så. Sedan kanske han får fortsätta sin resa med ny ryttare men vad ska jag säga?

V Ä L K O M M E N  T I L L   H Ä S T V Ä R L D E N !




Så är de helt enkelt.
Jag ger varken ris eller ros. Hästen är helt enkelt ta mig fasiken FAN-TASTISK! En på millionen!


Med en papperspåse ska jag erövra världen

Att färglägga är inte alltid enkelt. Ibland skär det sig och konstverket blir en katastrof.
En katastrof som kunde ha förhindras eller åtminstones kunde man kunnat få vara där och ge fortsatt motivation och förståelse för att få katatrofen till ett vackert konstverk igen. Men det är inte alltid så att konstverket ligger i nästa korsning, ibland är det hundratals mil bort. Och frustrationen att inte kunna hjälpa på det sätt som konstverket mellan raderna ber om gör så ont i fågelhjärtat och man känner sig totalt meningslös. Sedan när man får höra hur konstverket sakta tar sin bana mot eventuell katastrofverk växer frustrationen ytterligare. Jag vill vara där och med små penseldrag försöka få det fungerande.

Men hur ska jag lyckas?

Det är så långt borta och här är jag i tyskland och målar min egen bild av vad som finns där bortom gränsen. Hittills är det endast ett ord. Ett starkt ord. Något jag kan känna när jag lämnat allt kärt i Sverige även fast att jag vet att det var för min egen skull jag var tvungen att göra det. Utan detta äventyr hade jag kvävt mig själv. Men ordet hänger ändå där. Påminner mig ständigt trots att jag vet att jag har full backup från mina kära. De vill att jag ska utforska, de stöttar och jag är lyckligt lottad att vara här och att ha den backup som jag har från Svealand. Men ordet gömmer sig där under utan tillsammans med meningslösheten o frustrationen. Jag vill finnas där för dig, jag vill inte att du ska känna smärta. Jag vill gå igenom allt du går igenom och därför blir även ordet starkare för var sekund. För jag vill finnas där, för här är jag som en myra i skogen. Meningslös. Jag vill kunna ta fågelvägen till dig. Du betyder så mycket för mig. På mitt vita papper står det:

Skuldkänslor.



psc


I tell you yes, you tell me no, I ask you why, you never let me know

Och Tomas o Reiner sade: 'må det bli ljus' och poff så fungerade alla lampor i min lägenhet. Har varit lite mörkt ja, men nu kan man icke leka mörkerkurragömma längre. Fast egentligen kan man det, fast man kan NU fuska! Lite häftigt.

Annars hade vi springstunde idag med Herr Wendenburg. Han är en hejjare på att höja och jag känner vekligen hur adrenalinet pumpar när jag tittar på hindret. Idag låg det runt hundratjugo centimeter, ja i min värld är det jätte högt. Men fina hingsten, som har all rutin trots sina sju år, hoppade som en gudagåva. Sedan att vår tränare alltid, alltid, alltid frågar hur min piercing mår är rätt komiskt. Kul också när han säger på tyska att 'hoppa det där, sedan det där o sedan svänger du vänster' 'vad heter svänga vänster på svenska?' jag svarar och så upprepar han det med hans alltid glada o tyska brytning - han är störtskön! Motivation på topp!

Ska vi kanske ta och titta på flygbiljetter? Bra idé!
Men jag kommer bara hem om det är snö då, do we have a understanding? ^^

10 10 10

Ta till vara på resterande delen av kvällen.
Det är ju trots allt 10.10.10 idag. Jag känner mig dock vimmelkantig MEN trots det på världens bushumör! Kom och lek med mig. Drömde här för någon natt sedan om snöbollskrig. Allt vitt, lagomt jättekallt och rosiga kinder. Sedan att jag fick veta att första snöflingan fallit idag i Svealand är ju helt absurt. Hur konstigt är inte det? Det är ju bara oktober! Tyskland befinner sig i höst, vilket innebär min andra höst på bortaplan. Träden är röda, gula, gröna och vackra. Har dock redan utrustat mig med två täcken, ja jag kommer mest troligt inte överleva vintern. Varför kan inte jag få vara den där personen som inte skakar tänder konstant? Vid sextifem års ålder kommer jag antagligen inte ha några tänder kvar - de kommer bara borthackade. Skamligt!

Meine Anna... Meine süsse ...

Min Anna har varit här i helgen. Helt freaking amazing!
Men nu är hon inte här längre, förhoppningsvist kommer hon hit till festhalle! håll tummar och tår!! innebär alltså endast ca två månader kvar och inte nästan året..



Annars känner jag mig på sådär jätte skojfriskt humör!

Jag är liksom en kunskapskälla!?

Jag har fått lära mig att:

När man tittar på stjärnorna och en lyser mycket starkare än de andra så är det en planet.
Stjärnor tindrar konstant trots att det är små solar.
Och om stjärnan blinkar och förflyttar sig snabbt så är det ett flygplan.

Sedan att det är hur mysigt som helst med stjärnhimmel är väl ingen nyhet.
Och hejsan hoppsan, min telefon är dum i huvudet. I tron att jag skickar iväg meddelanden är inte att lita på, för det är inte säkert att mottagaren fått det även om min telefon säger det. Kändes ju kul när massa planer gick i stöpet. Men jag är inte bitter! ;)

Hej, jag vill shoppa. Frankfurt har söndagsöppet men jag måste motstå att fara dit när min budget säger big NONO. Festligt. Men nej!

Söndags härliga ledighetsstämma vilket innebär för Fröken Carlsson studera studera studera och lite mer studera. Vilket spännande liv jag lever. Ska nog ta mig friheten och tvätta kläder o städa lägenheten också - you didnt see that coming eftersom det är inte alls så att det behövs. Aldrig att jag skulle råkas lägga kläder på golvet. Ack, vem gör sånt? Skamligt. Nästan så jag blir mörkrädd.

Fast först och främst ska jag ut på promenad, tjugo grader ute. Är det någon mer än jag som bokstavligen njuter?
Nej nu ska jag dansa vidare i min lägenhet, sportify gör allt så dansvänligt. Stal massor med musik från daggi igår, dags att poppa med andra ord! Popcornhejs!

Allt är inte en dans på rosor, men man behöver för det inte ta bort bladet för att endast visa taggarna!

Jag ber er gå in på Annas blogg: www.dieanna.blogg.se och läs vad hon skrev om kentucky och andras kommentarer om att folket rider så dåligt. Men javisst, rid själv VM och se hur lätt det är. Jäklar blir så less o förbannad jag med, anna kan iallafall sätta bättre ord för det.

Gör det bättre själv innan du dömer andra!


RSS 2.0