Hon fattade galoppen!

Meine kleine växer återigen, snart ser jag ut som en pygme på henne. Men åter till dagens händelse.

Vi galopperade idag. Great news eftersom vi inte alls har gjort det femfundrasextielva gånger förr men iallafall. Vi skulle öka lite i galoppen på den öppna sidan av volten.
Hjälpmedel: peta med spöet på stjärten.
Meine kleine's reaktion: bakben långt in under och extrem schwung. Alltså ingen ökning kom utan endast mer bakben vilket sedan ledde till att hon visade sin sida 'jag är en dam' och sköt en gång. Problemet för meine kleine var dock att hon inte riktigt fick med sina framben när hon kickade ut med bakbenen vilket ledde till att meine kleine snubblade. Tyvärr är hon inte det smidigaste men hon klarade denna situation förvåningsvärt bra. Några snubbelsteg, bet sig själv i läppen, lätt tappad balans, nära marken med framknän och huvud och sedan fortsatt galopp. Duktig häst!
Ellis förlopp: knack knack knack. Kändes bokstavligen som att min nacke gick av men jag lever dock med underbar skallebank. Hjälpmedel för fortsatt realtivt välmående kväll: Traumeel och Tensolvet. Hästläkemedel is the shit! Sedan var meine kleine superhäst plus att hon typ skrittade normalt idag! Nästan så man måste ta fram champangen!

Och sedan vad min fantastiska nacke säger imorgon tänkte jag ignorera. Imorgon ska det galoppas mera!


world cup kentucky

Kvällen spenderades hos Martina och world cup tittande. Det gick inte hundra för Sterni och Matthias idag så det blir ingen kür men attans vad duktiga de var iallafall! Sedan att Edward Gal vann är inte direkt en chockerande nyhet. Därmot det spanska ekipaget, herregud aldrig någonsin sett en PRE röra sig som denna och som alltid piaffen är otrolig på dessa hästar.

Nej nog med häst, även om det nu må vara det enda jag sysslar med ;) Kan lägga in här att jag blev taggad på Facebook på ett oerhört sött sätt så jag kan leva på det längre, det var nämligen min storebror som skrev något väldigt sött och tog en bild från i sommras. Uppskattades till tusen! Det var verkligen värmande!

Och imorgon är torsdag vilket innebär bara en vecka kvar tills världens bästa Anna Taavola kommer till Frankfurt, Kronberg, Schafhof, min lägenhet och massa mys!!!! Thats amazing, i like!
Nu sportify och godnatt musik.


Hoppelihopp

Idag har jag studsat över hinder med den fina sexåriga hingsten Layouted. Lustigt namn. Och ack vilken hopptränare vi har, han är klockers! Och hör mina vänner, hittills har jag inte krampaktigt ridit mot hindret, nej hittills har jag endast känt andrenalin när jag rider mot. Chockerande för mig också. Jag gillar känslan.






Take me for a date


Men nej tack! Eller nåt.




Annars så är min fina vän Sascha nu ett år äldre. Mötte upp han+vänner inne i frankfurt ikväll, hittade en rätt, ja vad kan man säga, mysig/speciell pub. Sedan har jag blivit mer skillad på en viss sak, lätt duktig jag är då! Ehmm..

Nej nu ska jag hoppa i sängen, göra en bakåtvolt och sedan säga Hej till John. Denna John, trevlig typ att ha omkring på kvällarna. Kära John Blund, kan vi dejta?

Intresseklubben antecknar!





Jag tror jag har kastat in den vita flaggan. Eller egentligen har jag ingen fortsatt lust att fortsätta det här spelet eller vad man nu kan kalla det. Frågetecken passar bra här. Äsch, vi ser vad som händer.
För jag har halvt kommit till insikt, först och främst ska jag besegra mig själv mot min eviga kamp känslor. Detta är dock endast en insikt så om jag kommer följa den, ja det är en stig jag inte gått än!

Ack förbannat, jag är ju endast människa. Ett liv, massa äventyr. Pusha undan frågetecken o problem och se vars du hamnar. Och är du riktigt bra på att pusha hinner du aldrig i kapp dem. Lev livet - no limits!

När det små blir större





Sedan att Elfenschau vänstra bakben är tjockt suger. Men Nolting kommer imorgon, min lilla gumma!
O pudding var SUPER på rehnbahn, men vars hans energi kommer ifrån vet jag inte. Inridningdelen har gått som en dans, han har inte gjort ett knyst men nu... Han hoppar upp i luften som en antilop, tydligen tar hans sig rätt högt upp också, och så skjuter han iväg som en kanonkula. Oftas när en annan häst gnäggar till honom eller när vi galopperat en långsida. Men ack han är så söt, lite bus ska ju ungdjuren får syssla med också - tycker jag! Bra pilotträning, hang in there!

En strålkastare i en mörk tunnel

Idag är en sån dag då allt känns helt grymt fantastiskt och känner hur jag ler konstant inombords! AKL är grym och sedan få ha lektion med henne sittandes på en av hennes hästar - TJA jag flyger, jag är bokstavligt talat hög. Welterfolg är verkligen en superhäst, fy fasiken alltså! Hon må kanske inte vara en av guds vackraste skapelser när man ser på henne upponer MEN ridmässigt och utryckfullmässigt är hon i världsklass!

Jag studsar på moln, sedan att AKL vill att jag ska jogga henne under tiden hon är i Kentucky gjorde min dag, trots regn o grå himmel, till en  med strålande solsken. Bara att jogga en sån fin häst ger så mycket känsla och erfaranhet. Som sagt, så sjukt tacksam. Jag tror jag drömmer. Vem behöver egentligen droger?



oväsen






Ehmm... Trixie snarkar nedanför min säng.... HÖGT!
Mysig foderhund jag har <3

Feelings is everything.....?!

Ibland har jag börjat undra om jag blivit sjukt känslokall? Mor grina när jag släppte av henne på flygplatsen men jag, ja jag känner ingenting. Jag säger typ 'men vi ses ju snart igen, typ endast om tre månader'. Och det verkar som att det alltid är samma visa, samma sak när jag lämnar sverige. Mina nära blir tårögda men jag, jag står där som ett miffo. Känns väldigt konstigt, jag skulle också vilja bli iallafall lite ledsen. Lite känslor borde väl finnas gömda där under?

Jag tror jag både är otroligt känslosam OCH sjukt känslokall. Allt beror på situationen. Men ta det aldrig fel mina kära därhemma, jag saknar er ibland så det riktigt värker i hjärtat mitt.




eberbach kloster


Jag tog mor med mig på roadtripp och hamnade på ett otroligt vackert kloster. Jag vet vars jag vill gifta mig om jag ska göra det liksom! Men annars var jag dö avis på kläderna som ni ser på bilden - jämnför här till hundra.


valet 2010

Nej, jag röstade inte och ack så ovetande jag är om allt vad som hade med valrörelsen och politik i Sverige. Jag ska ju försöka göra en insatts till att lära mig hur tysk politik fungerar - det är en vetenskap.

Men för all del, det var väl alliansen som vann ?

Deutschlandets utbud är rätt stort

Okey, ja jag är sämst på att upptatera. Skyller allt på min mor, det är ju som massor att se och hinnas med även om jag fått sätta ner rumpan på stolen för att plugga typ halva dagen (iallafall känns det som så) Men om jag lägger upp en bild så räknas det som massa inlägg så då kanske jag kan ha gott samvete för det.
Från dagens promenad i kronberg.


(Observera min fina vantar)


Upptäckes smygandes över gården ...




Sedan arr jag nästan höll på pissa på mig när jag skulle hämta Trixie från hans längenhet tänkte jag lägga till här. Jag traskar över gården, sneglar upp där securitas vakten sitter, ser ingen så jag traskar vidare. Sedan ser jag hur han kommer ut från kontoret med stormsteg med typ mördarsteg mot mig. Jag blev nästan rädd. Sedan när han insåg att det bara var lilla jag som traskade på gården vid den sena tidpunkten gjorde att han andades ut. Men tydligen hade han adrenaline som pumpade gärnet, han trodde att det var någon obehörig på gården. Nå jäklar tar han sitt yrke på allvar - helschysst, jag känner mig typ säker även om det inte är mig han har som uppgift att vakta. Men allas vår Thorsten gör ett spitze jobb. 

Men nog jäklar skulle jag ha pissat på mig om jag inte visste att Thorsten känner mig och skulle inte kröka ett hårstrå, jag vill inte möta honom om jag är obehörig på gården. Han har värsta, vad heter det, hård utvecklingbar pinne som polisen har...? Batong kanske? ähh, ni förstår. Förhoppningsvist! Kommer väl drömma om nå mördarsteg eller nåt sånt inatt, det vore väl något. Sov gott !

No more nights alone !!

Nu finns inget som heter ensamma kvällar o nätter längre. Jag har en myskamrat!
Denna är lätt hyperaktiv, som jag, kan bli lätt övertänd av sitt eget namn, gillar uppenbarligen blingbling halsband, tycker om mys, promenader dock inte måndagsmorgon (vilket anses vara varje dag) och allmän uppmärksamhet. Denna är också otroligt söt, sockersöt faktiskt.
Trixie är nu inneboende hos mig medan Niki är i Thailand, jag är med hund! Jag stormtrivs!
Lätt om jag hade haft all tid på min sida hade jag haft en egen men just nu får jag nöja mig med att vara fodervärd, men det är inte helt dumt det heller. Trixie är ju faktiskt en av mina favoriter!







Snuttisen ligger nu vid mina fötter och sover (bild dock från i vintras), måste dock köpa henne en bädd eller iallafall en filt som är hennes. Lilla Trixie, vi ska ha det så mysigt du och jag!

 


sleeeeeping gleich

Ilskan har gått över till trötthet, höhö. Sedan att det är fruktansvärt kul att driva med en annan till vansinne är absoult på pluspolen. Dock är den personen otroligt bra på kurragömma, jag blir ju hittad hela tiden! Känn av ironin i inlägget.

Och imorgon NO SCHULE what so ever. Vi ska putsa stall med tandborste, skrubba skrubba skrubba. Känn motivationen komma som en stormvind. Puuuuust, nää jag känner inget, ingenting alls. Sleep time, tjingeling!

Ich 'hasse' meine deutsche handy ... oder mag nicht ...

Jag vill hemskt gärna skriva hata just nu men använder mig istället av ordet OGILLAR SKARPT. Detta gäller min underbart dumma djävuls mobil. Alltså den tyska idioten. Jag ser att telefjonen laddar ett meddelande som är på väg in men efter 30 minuter har ändå ingen hänt. Så jag skickar ett test meddelande till den från min svenska, inget händer. Så jag startar om den, den freakar ut totallt och blir svårtsur. Jag startar om igen, Tadaaa den funkar men fortfarande inget meddelande infinner sig. Ogilla skarpt är en underbedrivt i vad jag känner. Jag vill hemskt gärna kasta den i väggen, hoppa på den, hota den under pistolshot och sedan få detta meddelandet som TYDLIGEN ska vara så svårt att ta emot. Däremot tror jag inte att det kommer funka - så jag lade den på fönsterbänken istället ihopp om att den söker mer sändning eller något åt det hållet. Jag är ju bara dumt nyfiken på vad meddelandet är om, mest troligt 'missed call from....' men endå!

Sedan att touch är totalt värdelöst är en annan historia.
Skit mobil...


Jag är en textnörd, coldplay har väldigt bra sådana!

Coldplay - Talk

Oh brother I can't, I can't get through
I've been trying hard to reach you 'cause I don't know what to do
Oh brother I can't believe it's true
I'm so scared about the future
and I wanna talk to you
Oh I wanna talk to you

You can take a picture of something you see
In the future where will I be?
You can climb a ladder up to the sun
Or write a song nobody has sung or do
Something that's never been done

Are you lost or incomplete?
Do you feel like a puzzle, you can't find your missing piece?
Tell me how do you feel?
Well I feel like they're talking in a language I don't speak
And they're talking it to me


So you take a picture of something you see
In the future where will I be?
You can climb a ladder up to the sun
Or write a song nobody has sung or do
Something that's never been done, do
Something that's never been done

So you don't know where you're going and you wanna talk
And you feel like you're going where you've been before
You tell anyone who'll listen but you feel ignored
Nothing's really making any sense at all, let's talk
Let's talk, let's talk, let's talk


Coldplay - Fix you

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face
And I

Tears stream down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face

And I
Lights will guide you home
And ignite your bones And I will try to fix you


Coldplay - fix you

(och jag är så sämst att jag inte kan få in videon här sådär snyggt så nöj er med: http://www.youtube.com/watch?v=uHozv4VgyVg&hd=1, talk orkade jag inte söka reda på :-O)

Plugghest



Såhär bra kändes det att göra mina tyska läxor igår.
Hej hå motivation!



Hittade ett klockers namn på en grupp på FB:
Vänner är som en BH. Nära hjärtat och bra som stöd.
Vilket påminner mig hur mycket jag saknar mina hemma i Sverige...


Kärleksförklaring

Jag har jätte kul för jag skriver i min fina gröna pärm vad jag gör om dagarna. Sedan ska jag skriva tyska på baksidan något jag gjort de senaste två veckorna. Det är lite mer än några baksidor att fylla i och allt ska vara klart om två veckor, lugn jag är från norrland. Ingen panik, skynda långsamt. Sjung en visa. Spela gitarr eller skala banan. Som en filbunke som varit i solsken allt för länge. Dra slutsatsen av de sistnämnda hur ni vill men uppenbarligen är det inte dödsstilla.

Sedan bara är jag helt och totallt förälskad. Denna ljuva känsla. Jag går på moln, du och jag sportify, du och jag.

einkaufcentrum

Jag äro en duktig medmänniska, jag har köpt skolmaterial och har även EN HEL DEL att göra med allt som heter skolarbete. Kan någon hämta en spade så jag kan gräva ner mig pytte lite djupare? Nämen jag blir ju mörkträdd vad ooptimistisk jag låter. Tillåt mig le när jag inser vilket passande ord jag använde 'ooptimistisk' tja det är väl svenska i ett nötskal, sätt in ett o lite här och var och det blir kalasgrymt! Men nu var det ju inte svenska jag skulle lära mig utan tyska, detta vackra sjungande språk som gör en nästan gråtfärdig av all berörelse man känner när man hör det - det är ju bara så vackert ! ehmm..? Fast tycker tyska är rätt cool ändå, när man börjar fatta lite mer så låter det inte som att alla vill döda varandra eller att alla är fly förbannade hela tiden MEN jag ser det ännu som ett mysterium om 'man kan låta romantisk på tyska'.


Alla är nog inte lika lyckligt lottade, jag sysslar med min hobby dagarna i enda!

'Vi har en överrakning åt dig' löd reklamen, självklart blir man nyfiken! Och så visar de fejset på en not so hot gammal gubbe! Snacka besvikelsen som tog vid då.

Och pudding går som en klocka, han är så duktig! Sedan är meine kleine på bättringsväg, hon börjar faktiskt skritta mer normalt nu. Håller tummar och tår! Och sedan att rida Cantelli för Peilike/Hr Rath ger mersmak och blodsmak. I like! Det är nog bara så, jag älskar detta yrke, hobby hela dagen! Tjhingeling!

PANIC

Panik hej och hå.
Massor att hinna med och så lite tid som går i min riktning. Allt liksom bara flyger förbi. Borde stoppa hårt internet förbund på mig själv. Vore den bästa och enklaste lösningen! Sedan kommer en knaprande panik om att en viss någon snart befinner sig i deutschland. Måste göra planering 'what to see, what to do' dock tror jag det är ett mindre problem. Inte för att jag räknar dagar men nio to goooo!


wieso warum ..!?

Motivationsvaran är inte hög
den sjönk i samband med beslutet
Detta fruktansvärt krävande beslut
som ingen egentligen vill ta

Handen är bara så långt borta

Så jag vill knappt vidröra den
inte ens titta åt dess håll
Men jag kan inte blunda
jag kan inte bortse det

Jag tar ansats till första försöket
men misslyckas

grymt


Städa och jag går inte hand i hand


Hög hastighet

MAX POWER!

Det är iallafall känslan mitt liv givet mig nu. Jag står i mitten, sneglar när allt går i raketfart omkring. Jag höjer handen för att uttrycka mig men lika fort sänker jag den. Oavsett hur jag gör spränger känslan av att ändå inte riktigt ha makt över situationen större. Jag är förbannad, frusterad, förvirrad. Men verkligheten är ibland så att man måste se var vägen leder, ibland är det en igenvuxen stig, ibland en vältraffikerad motorväg. Även om man vill ha kontroll så kan man inte alltid ha det, livet måste få spela med sina pjäser.

Jag är en av schackpjäserna, drottningen är min önskepjäs men jag är blott en springare. 
Svart på vitt, vitt på svart.


Syskonkärlekens makt




Här förra månaden vände världen på sig
Solen hittade ett perfekt gömställe bakom molnen
Allt blev plötsligt


mörkt
svart
och kallt


Famlandes i mörket söker jag dig
du som är precis som jag

sammansvetsad i samma slutna cirkel


Likt ett hårt piskrapp
helt utan förvarning
och obegripligt smärtsamt

lämnade du oss


Syskonband kan ingen bryta
inte ens det skrämmande slutet


Så snälla, håll mig
Håll mig hårt
och fyll varje sekund med kärlek


Jag behöver det
när verkligheten knackar mig på axeln.



---


Massor med tankar till familjen Henriksson.
Detta är skrivet med Emelie som 'jag' ur mitt perspektiv.
Och är baserat på Emelies bror, Matthias Ylitalo, som hastigt gick bort.
Smärtan som Emelie och hennes syster, mor och far känner är nog obeskrivbar.
Glädjs åt all tid nu fick med honom och ta hand om varandra.



Och därmed vill jag påminna min kära storebror Simon, jag är glad att jag ännu har dig ...
EC 20100903 

Syskonkärlekens makt






Här förra månaden vände världen på sig
Solen hittade ett perfekt gömställe bakom molnen
Allt blev plötsligt


mörkt
svart
och kallt


Famlandes i mörket söker jag dig
du som är precis som jag

sammansvetsad i samma slutna cirkel


Likt ett hårt piskrapp
helt utan förvarning
och obegripligt smärtsamt

lämnade du oss


Syskonband kan ingen bryta
inte ens det skrämmande slutet


Så snälla, håll mig
Håll mig hårt
och fyll varje sekund med kärlek


Jag behöver det
när verkligheten knackar mig på axeln.



---


Massor med tankar till familjen Henriksson.
Detta är skrivet med Emelie som 'jag' ur mitt perspektiv.
Och är baserat på Emelies bror, Matthias Ylitalo, som hastigt gick bort.
Smärtan som Emelie och hennes syster, mor och far känner är nog obeskrivbar.
Glädjs åt all tid nu fick med honom och ta hand om varandra.



Och därmed vill jag påminna min kära storebror Simon, jag är glad att jag ännu har dig ...
EC 20100903 

morgonstund


Med bestämd knackning på min dörr,
uppenbarar sig morgonen
Jag kniper med ögonen,
jag vill inte höra

Stark smärta uppenbarar på min högra kind,
morgonen gav mig en örfil
Med snabba ryck flyr jag sängen,
mot badrummet
Smäller igen dörren,
ser mig själv i spegeln och ryggar tillbaka

Mörka svarta ringar stirrar på mig,
jag rör vid spegeln
Jag var en gång vacker,
det var innan dygnet hade för få timmar


EC 02.09.2010



RSS 2.0