snabbbiiiiisss

Gosh, tiden flyger som löven en mysig höstdag.
Imorgon kommer jag vara på svensk mark, förhoppningsvist! Man vet ju aldrig, frankfurts flygplats har variut väldigt stängd när det varit, snö, kallt, blåst ect ect. Vi får väl hoppas på det bästa! :)


Tjiiiing!!

torr bakom öronen?

Skulle skriva om ett nödrop till mamma igår men då ringde hon istället så det blev 'nödsamtal' istället.
Varför jag skulle skriva ett nödrop var för att jag har förbaskat ont bakom örat och jag har ingen aning om varför. Detta för att det är ett väldigt komplicerat ställe att försöka titta på, hur jag än vänder o vrider på en liten sminkspegel så är det praktiskt omöjligt o det gör ju liksom ont. Jag blir sådär dumt nyfiken så jag hade i terion kunnat slita av mig örat bara för att titta vad som irriterar mig men samtidigt tänkte jag näää, hur snygg blir jag då med endast ett öra?

Annars så råder COUNTDOWN här! Imorn flyger jag mot Stockholm!

MYSIG VÄRME

Dagen erbjöd fantastiska gångstilar från min sida. Varför kanske ni undrar, jo det var nämligen så att det sjububblans kallt idag och mina rara små fötter kändes som isklumpar som var på is-safari. Varav känseln var helt fantastisk eller varje steg pickar på smärtnerven o jag försökte hitta gångstilar som innebar att jag inte behövde belasta, helst över hvudtaget vilket vilken liten snilleblixt som helst inser är omöjligt när vi har femtusen hästar att handwalka. Kändes men andra ord inte som att jag var redo för catwalkern med denna gång. Och jag ska vara norrbottning? Huttrar när det är minus fem! Tror jag är född på fel ställe.

För att fortsätta på tråden iskallt ska jag smaka på min isglass twister. Logiken att äta glass när det är snorkallt ute är  väl lika med noll men jag bryr mig inte o viftar istället glatt på öronen.


Frågande frågetecken

Hur gick det här till?

Min resväska är redan typ full UTAN att jag ens börjat packa mina kläder o dylikt i den. Jag får väl springa naken eller nåt, julklapparna ska med! Nästa år ska jag tänka lite mer på storleken på klapparna, detta blev nu en väldigt komplicerad o avancerad packning. Ähh, jag packar imorgon istället. Eller dagen efter det. Eller panikpackning som vanligt. Men tanken är god, att jag 'börjar' packa idag.
Klapp på axeln.

Mössen lämnade en julklapp i stallet


Hoppsan kerstin.
Jag hörde Daggis stämma i ett tjutande 'iiiiiihhhh yuuuoooooo' imorse. Varför gjorde hon detta utrop på juldagsmorgonen kan man fråga sig? Bakom våran fin-fina soptunna i stallet finner hon nämlingen någon ovanligt. Kräkreflexerna gick på högvarv. MASSDÖD är nästa ord som kommer, AV MÖSS följer tätt efter. Jag tänker att säker så att fyra fem ligger spritt omkring efter hundarnas attacker men ack så fel jag hade. För när jag rundar hörnet ser jag en HÖG med döda möss! Snabb överblick och vi konstaterade att det var över 10 möss i högen, huller om buller.
Kan möss gruppdö?
Fruktansvärt vidirigt var det! Annars så drog i det så långt, förlåt tyskland, att vi har en h*tler-mus här på gården och denna hade avrättat en grupp jude-möss (förlåt förlåt förlåt ta inte illa vid er!) för där låg de helt nakna i hög. Skrämmande, ni kan inte föreställa er! USCH!

Helt klart den vidrigaste julklappen man kan tänka sig.


FROHE WEIHNACHTEN ! GOD JUL ! MERRY CHRISTMAS !










Farmor njuter av julens atmosfär,
alla är samlade, gammal som kär.
Mor står och rör vid spisen,
far är ute och sätter på...

...kaffet i köket, julfika snart,
i stugan det pysslas i rasande fart.
Ute i kylan är drivan djup,
farfar vill gärna ta sig en...

...promenad i det vita vinterland,
utanför fönstrets rimfrostrand.
Fler gäster det kommer in i husets sal,
alla är här för de har inget...

...emot att här fira sin jul,
barnen leker och haver så kul.
Morbror på de små flickorna titta,
"Det vore fint med en liten..."
...bulle till kaffet som nu är serverat,
till Kalle och vänner som har musicerat.
Och Benjamin syrsa har sjungit så sävligt,
men alla tycker att det låter för...

...resten, säger mor, är julmaten klar,
och far bjuder brännvin till envar.
-Här finns till alla hörs hans dova stämma,
på landet bränner vi nämligen...

...inte upp alla sopor, vi källsorterar,
och spar pengar till det som vi konsumerar.
Efter maten måste mätta morfar deklarera,
-Jag måste faktiskt gå ut och...

...köpa en tidning, vänta ni här,
jag kommer tillbaka om en stund sisådär.
Och snart kommer tomten och delar ut gåver,
i soffan sitter gamla mormor och...

...nynnar på julevisor med mera.
Bredvid tonårsdottern som börjat fundera.
Skall hon berätta på julaftonskvällen,
att hon faktiskt blivit på...

...ett sådant strålande julehumör,
för hon på flaska har fått en odör.
Som får varje man ner på knä och på huk,
fast allt hon vill ha är ju deras...

...kärlek, men tänk nu ej mer på det.
För nu skall det sjungas om räven som smet.
Kvällen är slut, den har varit så kul,
och jag önskar er alla en riktigt God Jul!!!

faced with a fresh dream that we never consider


Hej dagen innan julafton och min första i tyskland. Vi har MASSOR med snö vilket jag vanligtvist ÄLSKAR men när man jobbar med hästar o på schafhof innebär det transportsträckor vilket därmed innebär att man skottar halvt ihjäl sig o saltar som ett tok. Skojar inte när jag säger att vi är snart uppe 40 cm vilket är grymt mycket för att vara här och här inser norrbottningen också att tyskar är inte vana, what so ever, med snö. De vet fasiken inte hur man tar undan det, skamligt. Och imorgon lovas det mer snö o minusgrader o sedan lördag väntas regn - vad mysigt! Men åter till min första jul i tyskland, det enda som kan få mig i julatämning är julmarknaden i frankfurt för här i min pluttisnutti lägenhet existerar den inte. Jag kanske helt enkelt inte är så julig av mig?


Övrigt info: ack vad kroppsspråk betyder i hästvärlden eller egentligen över huvudtaget!




Dagens Hej

Hejsan knän-från-himlavalvet! Idag har ni gjort mig till besvär. IKEA som innehaver glögg o annat viktigt för jul inhandlades men ack detta besök var smärtsamt. Knäna berättade en historia om 70 svåra smärtsamma år och för att göra det hela lite mer realistiskt så befogades det hos myndigheten hjärnan att det var helt ok att jag skulle få känna smärtan IRL också. Att knappt kunna stå kändes kalasbra. Jag måste ha gjort något riktigt mysigt dåligt i mitt förra liv.

Var dag har sin plåga, fight it!

Dagens Hej ...

Hej omaka strumpor. Jag har även upptäckt en ytterligare talang jag har, detta gällande tvätta kläder (för övrigt står två fulla ikea påsar och bara väntar att jag ska attackera dem o hitta min väg till tvättstugan.) Hittills, vad jag kan minnas annars finns det mycket stor möjlighet att jag förträngt, inte idiot-tvättat sönder något däremot råkades jag torktumla ylle. Rekomendation från coachen: gör inte det om du inte har som åsikt att göra om klädesplagget till barnsize för då fungerar det utmärkt! Men iallafall, åter till min talang. Hur i hela fridens namn lyckas man under en tvättdag (en ikea påse) få 11 OMAKA STRUMPOR? Och tyvärr är det no joke what so ever, jag har en samling omaka och den bara växer i raskt tempo. Hade fem par som var makar, det där med att para ihop verkar inte vara min grej. Någon som kan rekomendera en relationsrådgivare angående omaka strumpor? Som sagt tror jag har mer omaka än makar, och när jag går igenom dem så finner jag likt förbenat inte makar, de ligger där alla tillsammans, huller om buller och finner inte sin make eller jag finner den inte.

Vad duktig jag är, klapp på axeln!



shake u all night long



Hejsan gåshud, vilket i sitt sätt är ett finuligt fenomen. Hur kom kroppen på att resa ragg när kroppen exempelvist fryser eller allmänt ryser. För de senaste veckorna har jag haft känslan av att gåshud o jag gått hand i hand genom dagarna. Vi hackar tänder ihop, spänner varje muskel tillsammans och bara rent ut hänger ihop. Fryser gör jag konstant och har då börjat undra lite smått, är det normalt? För när folk på 100 meters avstånd kan se hur jag skakar som ett förfryset asplöv samtdigt som jag har femton ton kläder på så kommer den lilla tanken att, ja, kanske jag inte var en isbjörn i mitt förra liv trots allt.

Fjällräven, var är du?

"fin"besök ...





Hej frustration, hur mår du idag? Behagar det dig att besöka mig dagligen? Är jag verkligen så värd att spendera all din dyrbara tid på? För jag själv anser att du är lätt påträngande och får mig att känna vanmakt och detta är tyvärr inte av gillande samtyckte. Vore snällt om du bara bankade ut det som snurrar runt i mitt huvud, detta att sakna är ju inte riktigt min grej även om jag gör det konstant, av olika anledningar. Sedan detta känslohav kan göra mig vansinnig, så vi skjuter undan det och hoppas att aldrig hinna ifatt det.

Så frustration, gå och lägg dig.

ice paradise

Hej isbana möter mig när jag studsar i kläderna och traskar ut genom dörren. Skridskor hade fungerat kalasbra i detta väder så med två knivar under skorna möter jag tysklands klimat och gör kaninhoppen precis som konståkarna. Det är inte en direkt jämn is, rätt oregelbunden med hopp, tvära kurvor och snöberg. Men jag är talangful jag, halv sex på morgonen. Dock när jag väl kommit mig fram till parkeringen så upptäcker jag att bilen inte är där och vetskapen om att jag kunnat sova nästan en timme längre gnager i själen.

Känns bra.


and all u want for christmas is..?



Varför ska man egentligen slå paketen?

För det heter ju att man slagit in julklappar.
Det har jag sysslat med, jag har verkligen givit dem på moppå!
Varsågod att begrunda:


PS. Jag satte eld på snögubben också, hur ond är inte jag?
Men han ler iallafall, det är ju huvudsaken! Annars har jag varit snäll HELA året.

when 'home' comes around



Det kallas vinterparadis.
Festhalle Frankfurt.






Utkast: Dec. 18, 2010 05.24

jag känner mig precis som en björn i vinteride, väck mig inte.
Men ge mig fem minuter så kommer nog energin sprudla just nu är bara sängen rätt trevlig.

snabbis ...

Rätt sämst uppdatering de senaste dagarna men jag anser ha mig en anledning eftersom jag tvärdör eller finner noll ork whatsoever efter jobbet på grund av min nya beundrare Herr Förkylning.
Annars så startade Frankfurt Festhalle igår, ikväll är det reiterparty här på schafhof. Fago går imorn med Matthias så vi ska finula vår väg dit plus att Sterni går också i helg. Hur najs som helst!

Thom, kan meddela dig att Totilas kommer först i januari. Lovar att hålla er uppdaterade på den biten ;-)
Nu ska jag planera hovslagare! Tjingelingen!

swedish christmas ROCKS!

Nu när jag säger VILKEM KVÄLL så menar jag det veekligen!
Fy fasiken så lyckad den 'svenska julfirandet' blev!
Teatern blev även sjukt lyckad o när jag trubblade runt där som Herr Rath hörde jag en välbekänt stämma säga ' Ellliiiii' ojdå, det var visst chefen! Men ack så de skrattade och blev glada över våran roliga pjäs! haha. Tiopoängare! Sedan föredrog alla Glögg före Glühwein samt all mat älskades :)

Men nu ska jag krypa ner i säng för under en dag hart jag lyckas bli dunderförkyld, känns som att jag typ måste andas genom munnen för att få luft.... Nattis!

HGL


HGL och världens finste Fürstenberg o jag. Den hästen gillades skarpt!


Dag 15 – Mina drömmar.



Mina drömmar är stora och de är små.
De är utan begränsingar och hinder.
De gör mig levande och påminner mig om mina mål
De ger mig en strävan att aldrig sluta gå

Mina drömmar, ja vad är de?
armar som omfamnar och aldrig vill låta gå
en fjäderlätt beöring som får hela kroppen att explodera
eller bara ett varmt leende eller ett bidrag till skapade av ett leende
Mina drömmar sviker ibland och då gör det ont
eller egentligen är det inte drömmarna som gör det
utan mer verkligheten

En av mina drömmar var just vad jag gör idag
en beridarutbildning i tyskland ville jag ha
Men denna innebär massa hårt jobb o stök
Man kämpar med blodsmak och en blandning mellan svett o tårar
Men jag ger inte upp, jag är inte vek
För varje dag lär jag mig mer och hästarna ger mig alltid en strävan
En dag ska jag bli duktig och rida elegant

Mina drömmar är också att jag ska bli totalt självständig
Men som lärling sitter man där och vänder på 50centaren femhundra gånger
i hopp att den ska fördubblas.
Den gör aldrig det.

Jag drömmer också om att resa världen över
jobba med barn eller allmänt såna som behöver
fixa vatten, göra en god gärning för dem som har det svårt
därefter vill jag upptäcka världen
för mig själv o mina äventyr

Jag drömmer även om att när jag blir äldre att ha en familj
en plats att bo på där jag känner mig hemma


Mina drömmar ändras ständigt
det kommer nya varje dag
Men huvudsaken är
att jag kärlek omkring mig vill ha



sweet sleepy sunday!

Idag har jag gjort bra ifrån mig... ehmm....
Iallafall har jag lyckas sova ikapp de timmar jag missat, gissar att det var välbehövligt när jag räknar ut hur många timmar det blev, hoppsan kerstin.

Min tanke var att jag skulle spendera min HELA söndag till det jag vanligtvist gör: städa, plugga, tvätta. Jag sitter ännu vid startlinjen o kikar om jag kan se målet. Det gör jag inte, förbaskat! Kick i rumpan o iväg. Motivationsvaran är ej hög som vanligt. Ikväll ska vi även träna för pjäsen, måste öva på stämman när jag fick uppdraget att spela Herr Rath, så om det kommer ett inlägg att jag ska flytta vet ni varför! ;-) haha.





Sedan vill jag även peta in här ett stort TACK till min pappa. Du är fasiken otrolig!

never forget that the small things can lift u up to the skies!

Världens värmevåg gick genom mig idag, truddlade upp till kontoret och tog snabbt med mig postern därifrån. Där jag tittar igenom det mer nogrannt inser jag att ett är till mig. Från min Anna! Och vad hon skrev gjorde mig ännu lite mer lycklig över att ha henne i mitt liv. Det värmde så i fågelhjärtat! Ord är power!
Ich vermisse dich auch!


VIEL!!!


Trixie, the best!

Jag kommer sakna 'min' Trixie när Niki kommer tillbaka, min bedårande hund!
Det kommer bli så tyst utan ett Trixie som morrar av förtjusning, skäller ut vakten när han passerar fönsret, drar omkring bädden i hela lägenheten, lägger huvudet i knäet när man pluggar, är vid datorn eller dylikt.
Hon har sina egenskaper o jag gillar henne skarpt!


OMG

Nyp mig.



Ridhjälm Uvex, pris ca 200 euro, och detta gott folk är nu MIN hjälm! Helt sjukt o grymt tacksam till MR! Så köpa hjälm gick bort från listan, chockerande men ack vilken lättnad. Satsa pengar fullt på ridstövar o ridbyxor o dylikt nu!

quicky ...

'Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt hurra, nu kommer vinter, nu kommer vintern, som vi har önskat hurra ...'

Och det är inte puttinutti snöflingor som söker sin väg försiktigt mot marken, nej det är enorma LAPPHANDSKAR som bang lägger sig våldsamt som ett täcke på marken.

Dag 14 – Vad hade jag på mig idag. - SKIPPAR!



Ansåg denna allt för tråkig.


the greatest



När jag ser brända mandlar går mina tankar oavbrytet till Farmor. Hon älskade dem och jag köpte alltid med mig hem när jag vait i Luleå och det uppskattades alltid lika mycket även om löständerna inte hade samma åsikt men hon knaprade på iallafalll för kung o fosterland. Min fina farmor.

Så när jag går där inne i frankfurts julmarknad med en påse brända mandlar i min hand smyger tankarna iväg till henne och saknaden hugger till. Hon finns inte längre så man kan hälsa på. Vad vet jag, hon kanske sitter o vakar över mig just nu men ack, jag skulle kunna göra vad som helst bara jag fick krama henne igen, höra hennes skratt när hon driver med folk omkring o skämtar. Jag skulle kunna göra precis vad som helst...


Staffel 5




Idag har vi typ konstaterat att jag inom snar framtid kommer få ett eget V.I.P rum. För nu äntligen när Aischa blivit bättre kom Barcia på den brillianta idén igår att skutta hejvilt omkring och på något vis lyckas spräcka skinnet mellan tånarna där hon gjort amputionen. Så hon var tvärhalt och självklart visade det sig att tjejen behövde stygn o sövas och detta innebär..... spänningen stiger...... BYTA BANDAGE VARJE DAG! Vilken lycka!

Jag som trodde jag såg ett ljud i tunneln men tur som är så är alla på Hofheim ruskigt trevliga (o skojfriska om mitt 'andra hem' med hundarna) o japp, nu behöver jag inte ens säga att jag har en tid för de ser bara mig komma intraskandes o säger artigt att jag slå mig ner o vänta. Känns bra att man bli känd på ett sätt eller annat.




Verkar som mitt öde är att bli välkänd på kliniker, är det inte djurkliniker så är det sportkliniker.
Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det...?

und du glaubst ich bin stark ...



Alltså det finns ingen återvändo längre. Jag har sett förbi det i över tre år om inte mer just för att jag tycker det är sjukt obehagligt. När jag inte kan ha full kontroll över sitationen så vandrivs jag och sedan så skäms jag när det pillar där med sina ögonen granskande, dömande. Och den där stolen, denna otäcka stol ger mig gåshud. De vill givetvist bara väl men jag får panikkänslor. När de tar på sig plasthanskarna o börjar gräva omkring där.



Nej, jag har inget stort fan av tandläkaren.
Men nu när en tand är sylvass som en egg på en kniv kanske något måste göras. Det bästa, o även kanske det sämsta, är att jag inte har tandvärk what so ever o kan även då vara en anledning varför jag inte märkt att min tand börjat kaputta. Kalix folktandvård ska hälsas på under semestern, något jag inte alls ser fram emot....

Dag 13 – Den här veckan.

Spännande, eller hur?

Måndag: Då haver fröken Carlsson skola och vi var endast sju så vi såg film TYP hela dagen. Kan också bero på att halva klassen drog lögnen 'vi började att se denna film men hann inte se klart den' Så allt från Rudolf Zeilinger's utbildnings filmer till hoppfilmer till Der stimme des pferdes (Rollkür filmen..) Det var inte alls så att min sov-klocka var inställd på att vilja larma... Alltså det är intressant men ack, film o elli not a great combo! Sedan veterinären o barnvakteri.

Tisdag: Jobbelijobb. Red mina hästar, var med Aischa hos veterinären, gick på prommis, läxor typ.

Onsdag: Red, veterinär o var ledig eftermiddagen så jag for till wendenburgs place för att se när han hade undervisning. Dock på grund av kylan (?? -6grader...) så ställer alla in att komma men hade teori med honom och en ponnygrupp. Sedan ville han ha mig att undervisa, på tyska. ehm, skoj! stackars ponnykids men ack de är så duktiga!

Torsdag: Riding, vetierinär. Jo fick värma upp junior också, travade fram, hästen snubblar lite med bakbenet o blir tvärhalt, kändes ju helt fantastiskt! not. Lite skuldkänslor jag har även om alla säger att der inte var mitt fel, men hur kul är det? Sedan på kvällen hade vi schafhofs julfest, bowling o middag med dans. Haha, hade så sjukt kul, hade även lite snöbollskrig. Ack mycket roligare att vara lekfull än allvarlig o tråkig.

Fredag: Japp, hat har jag aldrig upplevt tidigare. Nu har jag det. Och min respekt har du förlorat. Förövrigt så var Dark Ocean rätt vilt, flög i luften lite då o då. Linsenhoffs sköna skrattiga kommentar: 'det är bra att du håller i dig annars hamnar du på backen o käka sand' Veterinär idag också med Aischa. Dr. Nolting kom till Junior, röntgade igenom visade att han brytit en del av benet o fick gips o åkte in till kliniken. Gud vad ROLIGT det kändes. Min lilla juni.....

Lördag: Grooma åt Linsenhoff o göra Sterni åt Matthias plus walka tre mer. Sedan begav jag mig in till Frankfurt för julklappssökeri, hittade NOLL! fantastiskt... Träffade några bekanta, såg otroliga bilder o frös halvt ihjäl för att sedan möte upp min bästa Saschi o umgicks med honom resterande av kvällen. Gick på julmarknaden, köpte massa gott, prata endast tyska, starbucks, cocktails och hade så himla roligt! Han är så sjukt rolig att umgås med, saknar tiden han var på schafhof... Åkte sedan tåg hem mitt i natten o hade ett underhållande telefonsamtal med Markus, haha. Du är klockers!

Söndag: Idag är chill med plugg, städ o tvätt. Ska hinna med ut o gå med hade jag tänkt. Sedan knaprade jag på en bränd mandel o tanden gick sönder, känns bra. Pratade med storebror o nu återstår resternade av dagen.



Ehm, bra sammanfattning? Har säkerligen glömt ngt huge som hände i veckan men ack, det får vara så.

Dag 12 – I min handväska.



Ojdå, jag meddelar när jag hittat mig en handväska som jag verkligen, verkligen har med mig överallt. Den jag vill ha är underbart dyr...
Men oftas om jag har en väska innehåller den OFTAS skolmaterial, tuggummi, tyskt-svenskt lexikon, plånbok, mobilerna o massor med pennor. Godis kan även slinka ner. TYP.

How to ....

Hur bryter man ner en eldsjäl...?


Gör så hon känner sig totalt värdelös,
och allt hon gör är meningslöst och tadaaa.
Grattis, du lyckades!

Totilas kommer till Kronberg!

Ja, Totilas kommer hit till Kronberg. Ja Matthias är den nya ryttaren. Ja, det kommer bli fucking amazing att få äran att se hästen dagligen. Ja, klart det är spännande och all lycka åt Matthias! Men samtidigt kan jag intge låta bli att tycka att, visst Totilas är en världsklass häst o matthias är riktigt duktig o förtjänar massa erloge, men likt förbannat smyger det in: Varför kunde man inte satsat detta under på en talangfull ryttare som inte ha pengar? Dressyrsporten visar mer och mer att pengar är ett måste för att tydligen bli riktig stor. Känns lite trist för en vanlig Svensson-Svensson.

Och ta det inte fel, är så sjukt glad för Matthias skull o kommer bli så sjukt inspirerande att följa träningen pr¨rcis som vår stjärna Sterntaler är också ett rent nöje att titta på ! O Triviant, Wahajama, Wüstensohn, Welterfolg.... This is just a dream-horse-paradise!

Dag 11 – Mina syskon.

Nu ska jag berätta om en fyra år äldre tönt, min storebror Per Simon Carlsson.


När jag gick mellanstadiet kom min bror o frågade mig om någon varit dum mot mig för isåfall skulle han nita den personen. Han gav klara spelregler till mina första pojkvänner - sårar du henne ligger du illa till. När omgivningen sa att 'men varför begär du inte tex en skoter av dina föräldrar, Elli har ju fått en häst' svarade han att det är hennes största intresse och att han var stolt över mina framgångar. När mitt hjärta kändes krossat blir han förkrossad, speciellt perioden när jag hastigt förlorade min Denice. När han känner sig otillräcklig får han tendensen att verka agggressiv endast på grund av frustration. När han vill sortera tankar ringer han mig för långpromenad. Han säger att han är stolt över mig och jag förstår inte varför. Han har skrikt sig blå på mig när han tolkat efter skotern med snowbord, jag råkades visst direkt ge full gas och POFF så låg han på backen, uuupppppsssss. Han hade en så kallad (enligt mig) sprängd blindtarm för några år sedan, han har genomgått massa operationer (måndagsexemplar!) medan jag so far har noll. För att motivera honom att få bra betyg hade mor o far ett betyg-penga system medan jag fick kommentaren 'vi skulle bli ruinerade om vi gav dig pengar för bra betyg', skolmotivationen var tio för mig o noll för simon. Han är smart om han orkar anstränga sig. Det är mer än en som trott jag ljuger när jag sagt att vi är syskon. Förövrigt hatar han mig när jag kan sätta ord på hans känslor. En gång när han skulle köra hem mig körde han i diket, kändes bra. Han körde hem min rääserbil NAA från boden, snacka privlegium! Han var en fegis som barn, jag klättrade upp på hustaket, han satt på stegen. Vi har bråkat MASSOR! Men skrattat desto MER!

Han är grymt överbeskyddande. Han vill mig ständigt väl. Han är ful o flummig (misstolka 'ful' rätt) mrn även go o glad! Är en dålig vinnare (speciellt kort, få blir det högljuda stämmor såsom 'vilken sopa du är'.) Tydligen har jag ett smeknamn, för jag får alltid heta 'kläpp'. Insåg aldrig att jag skulle sakna honom när jag flyttade till Tyskland. Han är väldigt störande men samtidigt väldigt underhållande. Okey, han är lite bra ändå.



the small signs

Ibland är det att se de små tecknen.
Ashia, som tydligen gillade att äta råttgift för några veckor sedan, var pigg o alert idag. Ingen tänkte på det men eftersom jag varit omkring de hundarna rätt mycket har jag som lärt känna dem mer och mer. Visst, Ashia var pigg men inte lika hyper som hon vanligtvist brukar vara så jag låste in henne i sadelkammaren kring elva så jag kunde ha lite koll på henne. Magkänslan sa att jag skulle göra det. Runt tre rimgde jag Linsenhoff, berättade om sitationen och blev ombedd att åka till kliniken för säkerhetsskull (jag gav det som förslag..) Väl där klämmer vet. lite här o var o allt verkar ok enligt henne men jag berättar ändå att visst hunden är pigg men absolut inte hyper som vanligtvist. Hon frågar om jag vill att de ska kolla blodvärderna igen och givetvist svarade jag 'väldigt gärna'.
Efter ha väntat mer än en halvtimme (testet skulle ta 20 min)kommer hon tillbaka o visar provsvaren. Hb:et är ok nu men därmot resultatet på hur fort blodet ska reagera, ena testet ska reagera på 5 sek o det andra på 40sek, var alldelens för långsamma, de körde testet flera gånger, även med en frisk hund för att kolla så datorn deras var ok - vilket den var. Så hej dropp o meduciner, kroppen hade tydligen slutat reagera för tabletterna hon får samt att den mängd förgiftning hon fått i sig kan sitta i två-tre veckor (vilket kan göra detta till en 'bieffekt'/återfall) Fyra timmar senare var vi klara.... o sen direkt hem för att sitta barnvakt.

O tur som var är att eftersom jag upptäckte de små signalerna så tidigt fick inte kroppen chansen att bli jätte dålig, detta var nämligen i ett väldigt tidigt skede det upptäcktes (först trodde de att hon käkat för mkt snö). Men återbesök imorgon och serien har bytt namn till:

Ashia, Elli und die tierartz
staffel 4

RSS 2.0