GOOOOOOOOOD/MORNING!

Varför ska sängen vara som mysigast när man MÅSTE upp? Faktiskt så anser jag det som extremt typiskt, jag vill bara mysa lite till speciellt när jag vaknat typ två gånger av världens mardrömmar. Mardrömmar kanske man inte ska säga men panikdrömmar iallafall, inte alls att tycka om.
Och nu ska jag och pussa på mina hästar hela dagen. Återkommer senare!

SO/TRUE










smärta rimmar på hjärta !

FRISÖÖÖÖÖÖÖR SÖKES ! ;-)

Jag satt sådär igår och pillade lite i mitt hår, jag blir helt vansinnig varför inte jag kan ha denna ultra mega kvalité som annat folk springer omkring med? Poff poff och så ligger håret precis på milimeter var de vill ha det medan jag börjar med 'pilleri' som slutar i slagsmäl och total-katastrof till hår. Det är en smula orättvist. Till och med hästarnas manar har bättre 'hårkontroll', kan styla det bättre än mitt eget 'sköra-dör-vid-tanken-av-beröring' hår. Men ack, jag har ju iallafall mina lockar när jag vill - alltid något!
Jag vill också ha en 'egen' frisör, helst ska denna infinna sig varje morgon och pilla på!

TAKEN/BY/SURPRICE

SOMMAR, SOMMAR OCH SOL, MASSA MED POLLEN OCH DOFTER AV BLOMMOOOOOOR !!!
Känns helt okey faktiskt.
och idag har jag nästan kunnat fälla en tår av glädje, fick ett brev från min finaste Anna som är i Canada plus försenade födelsedagspresenter både från mor&far samt Martina. När jag såg mitt namn med Annas kråkfötter hoppade det till i bröstet, min bästa! och sedan var kortet så jäkla fint att jag blev alldelens till mig, gud vad jag saknar henne...

SÖNDAGSMYS

Härliga söndag med sina 28 graders värme!

Hello summer!

ZWISCHENPRÜFUNG / MELLANPROVET

Kan väl nu ta mig i kragen och skriva en lite visa om mellanprovet i Warendorf. Detta mellanprov måste man göra och är även en god checkup på var man ungefär ligger i sin utbildning.

Torsdag:
klockan 12.30 var det hälsning och genomgång om vad som ska komma skall. Fy och fasa vilken ångest jag hade. Vi skrev iallafall en skriftligt prov som var tre uppgifter och dödligt svåra. Jag tittade på första - panik, kan inte.., jag tittade på andra - panik, panik panik... tittade på tredje och ville sjunka under bordet men startade iallafall min skrivförmåga på tyska. Första två uppgifterna var om foder, beräkna prisvärdighet, foderstatus ect ect. Riktgt äckligt svårt. Den sista var om 'reitpferdepoints' vilket jag inte hade en susing om vad det var sedan beskrivning om att du fått denna häst X i beritt blahablaha BLAHA. När jag tagit mig igenom de två första och ska börja med den tredje hör jag Frau Lehrmanns stämma om att det är 10 min kvar.... UNDERBART! skrev som en tafatt åsna och lämnade in på mållinjen...
Efter detta var det Deutsche Reitschule som gällde där vi fick dra hästar som vi sedan borstade, beskrev exteriör, gesundheit samt tittade i passet och uttalade oss om vad som stod. Sedan muntligt fodertest med massa komplicerade frågor som jag skulle hitta passande svar på - PÅ TYSKA! jag dog långsamt inombords...



Fredag:
Först stalltjänst och sedan blev vi indelade i grupper samt fått hästar på det. Jag skulle börja med dressyren. Fick mig en fux vallack som var aningen på den väldigt lata sidan så benen om och rid kvinna var min tanke.. Här skulle vi arbeta hästarna självständigt lösgörande arbete. Efter ca 15-20 min var det häst byte och ridning utan stigbyglar var nästa och även fortskriade arbete med den nya hästen. Den jag fick gick inte fram till tygel, sprang gärna iväg liksom, man var tvungen att ha den konstant för sätet (det enda jag tänkte hela tiden var Wüsti wüsti wüsti..) Massa övergångsar, zügel auf der hand kaun lassen, överstrykning, tempoförändringar, skänkelvikningar osv osv. Efter denna häst fick vi tillbaka våra urspung hästar och skulle gå till våra provmän och analysera hästen och ens ridning, varför gjorde jag så, fick jag förväntad reaktion, hur vill jag arbeta vidare denna häst. Sedan bar det av för hoppningen där vi först värmde hästarna, travhoppade ett räcke sedan en kombination och sedan hoppning räcke och oxer i följd. Här fick inte inte mycket tid och jag satt i en högre växel på min häst (tänkte hela tiden på våran suveräna hopptränare Wendenburg om att hästen ska 'dra' hindret) och det sa jag till provmännen också, de nickade och skrattade lätt och instämde. Bättre att hästen drar och söker hinder än att den stannar. Dock var min känsla helt jätte dålig, började allvarligt talat fundera på om jag skulle våga visa mitt betyg till Herr Rath, jag var lättsamt orolig. Jag vill ju göra bra ifrån mig!!! Men ack, den eviga väntan väntade...
TILL SLUT fick vi det slutliga. Vi fick, en och en, gå in i ett rum där provmännen satt. Jag hade Bundentränaren för dressyr (Hessen) och en annan väldigt allvetande med kristisk öga. Bara det gjorde att jag höll på pissa på mig. Jag var såååå spänd och typ skakde, mycket för att jag vet att TYSKA är grymt svårt och min känsla från ridningen var inte hundra. Dock lättades det upp när Bundentränaren direkt sa 'Hej hej pippi långstrump' när jag kom in i salen. Han har grym humor denna provman! De samtalade hit och dit, och slutligen kom deras bedömning.........
Ridning (ihopslaget hopp och dressyr): 2,3
Pferde gesundheit und haltung, fütterung: 2,0
Skriftliga: 4,7 (tillägger här att den bästa hade 3,5 på denna....)
(Betygskriterier: 1 = bäst, 6 = sämst)
Jag satt i chock i minuter. Trodde jag aldrig. Men det bästa mina provmän sa var att det verkligen lyser hur mycket jag verkligen vill göra detta plus kommentaren på mitt protokoll: Frei und sicher in Guten Deutsch (fri och säker på bra tyska) Inte illa pinkat av en som varit i Tyskland två och inte kunnat ett ord tyska. Är nog mest nöjd med den meningen!
Sedan samma helg hade vi Sichtung Turnier här på schafhof så det gällde att jobba jobba jobba. På lördag kväll är det alltid middag för Juniorerna och Unga ryttarna vilket vi också är bjudna till. Från ingenstans kommer Matthias och vill prata med mig. Och börjar ' Elli, det kom en man till oss.....' När han sagt den meningen gick det RUNT i huvudet på om jag gjort något fel eller liknande. Meningen fortsatte '....det var Bundenstränaren från Hessen, han sa att du gjort en imponerande mellanprov, bra gjort elli, vi är stolta över dig' Jag blev helt PAFF! Och i nästa sekund drog han med mig att skåla med alla. Jag var så chockerad så det fanns inte! Och jag är det fortfarande.
Nu fasiken är det blod, svett och tårar som gäller! Slutprov om ett år och jag ska fasiken klara det! PEPP PEPP PEPP! Jag har så grymt mycket jag måste lära och jag är så oerhört tacksam till Rath/Linsenhoff som tillåter migatt uppfylla min dröm om beridarutbildningen samt tacksam till Herr Wendenburg som alltid är så motiverande även om vi krossar kombinationer! Nej, nu ska jag lära mig rida på riktigt!

FÖRVIRRAD/ELLI

Är jag helt hjärndöd för att jag nu gjort som jag gjort ikväll? Jag vet inte själv. Panik.

WARENDORF!!!

Nu är mellanprovet i Warendorf gjort (med den nya provordningen...) !!! Äntligen en kväll utan att plugga tills man ser svarta fläckar av tyska ord överallt. Och förbannat så svårt de skriftliga var! Men jag en bättre blick imorgon, nu ska jag S O V A !

BÄRA/ELLER/BRISTA

Herr Ågren är på besök! Jag är inte alls redo...

ELLI/JANINA/GOES/FRANKFURT


BLEENDING/SMILE

Fröken Carlsson vill ha vitare tänder, ett blendande leende! Så jag sökte på lite huskurer och POFF så satt jag där och borstade tänderna med salt! detta ska tydligen 'nöta bort' lite men man fick inte göra det så ofta sedan kunde man också finula med bikarbonat eller nå liknande. Desperat, ja klart!
Smakade dock inte allt för gott efter en stund.

FINA/KARRO

Jag kunde inte närvara på att säga 'ett sista adjö' till min gamla vän. Vi som busade med våra hästar så, hon som spirrade så jag höll på dö av skräck, massa bus, massa tjorv, massa skratt... Och jag kunde inte vara där. Det gör mig ont. Men blombud har skickas även fast det känns som att det inte är nog. Hur fasiken kan, OM  han finns däruppe, ta en 21årings liv? jäkla gubbjäkel.
Vila i frid vännen.

BY/DOING

Enda sättet att få respekt är by doing. Helt fantastiskt att vissa inte kan förstå att det är så enkelt. Men ack, det är samma sak när det gäller plugget - enda sättet att lära är by doing. Motivation sökes även om det k'nns som jag pluggar tills natten blir dag! Sänd med express-raket-fart!

I/JUST/HAD/TO

En del faller vackert.

En del faller hårt.

En del faller alltid, alltid ner i hål.

 

 

En del hittar inget.

En del de hittar allt.

En del hittar bara, sånt som inte räknas alls.

 

 

Jag vet du lever mitt i bland.

Fast mitt i ingenstans.

Mitt i allt det där, du försöker ge ett namn.

 

 

Jag vet du odlar vingar.

För din hud har blitt för trång.

Jag vet att du försöker, flyga bort nånstans med dom.

 

 

En del kutar runt, i stora svarta nav.

Och hur de kommit minns, minns de inget av.

 

En del lever sitt liv, högt upp på en piedestal.

En del lever sitt, bara för att rasa av.

 

 

Jag vet att du ser bilder, i ditt huvud som gör ont.

Jag vet att du ser bilder, men skit i allting sånt.

 

 

Jag vet du klättrar väggar, som du inte trodde fanns.

Just när du trodde allting, hade fallit ner på plats.

 

 

Men det här är inget sånt. nej, det här är inget sånt.

Det här är ingen neråtsång, som du ska bry dig om.

 

 

En del plockar vingar, från änglar som de mött.

En del plockar sina, från insekter som dött.

 

En del lär sig ljuga, en del de blir soldat.

Men vem av dem är du, vem av dem är du idag?

 

 

Du som aldrig skulle bli, som de andra va'.

Du som aldrig skulle, ha några gudars svar.

 

 

Ikväll spelar allt, allt sånt ingen roll.

Ikväll, ikväll, ikväll, är det inget sånt på gång.

 

 

För det här är inget sånt.

Nej, det här är inget sånt.

Det här är ingen neråtsång, som du ska bry dig om.


AGE/IS/JUST/A/NUMBER

Det är ju roligt att jag, som förövrigt är forever21, har en rygg som en 75årig kärring plus har världens fetaste blåmärke på höger sida av ryggens slut. Var kommer det ifrån? Önskar jag kunnat ge er en spännande berättelse hur jag gjorde akrobatiska dressyrkonster i luften och räddade en häst från att drunkna i en av fontänerna. Men ärligt talat har jag ingen aning, upptäcke bara att der gjorde lite småont vid beröring. Roligt hur jag får mina blåmärken, de hamnar alltid på konstiga ställen och jag har ingen aning hur de uppstår. POFF så är de på besök, jag som inte ens visar gästvänlighet!
Och så har jag kommit in i en tröttis-period också, inte alls passande. Surt sa räven om rönnbären och smaskade vidare...

SUCK/IT/UP

Allt står stilla fast allt går i rakert fart. MELLANPROV om en vecka och jag känner mig som bortblåst.

HORSERIDE

Under skoldagen har vi fått hålla referat, jag hade det fina ämnet hölagring och jag var rätt duktig med min powerpoint presentation, all in german. Sedan hade vår kära Frau Dr. Wagner med sig hö som legat i vattet och ett stetoskop där vi (JAG) ville se dessa heutierschen som hade party. Men partyt var dött och alla festmedlemmar hade lämnat hinken. Jag som ville gå på fest. Sedan disskuterade vi Totilas med Frau Z, denna kvinna alltså. Tror inte vi haft en vettig lektion med henne sedan månader, rätt tragiskt på ett sätt.

MEN det var ju inte alls det jag ville berätta om.
När vi kommer till gården står i vanlig ordning wüsti på mig vilket innebär att han ska longeras och gullas med. TODAY hade AKL gett anvisningarna om att jag, lilla skitungen, skulle longera fram han lite och sedan rida runt på han själv! Utan att hon är där och ger undervisning. För er kanske det är svårt att förstå hur stort det är för mig, wüsti är inte vilken häst som helst han är min drömhäst som är het som kokande vatten. Och han är sååå fin och skötte sig så bra! Och NEJ jag kommer inte sluta tjata om wüsti, det är inte vilken häst som helst helt enkelt. Motivationen är hög att bli bäst på häst!
Sedan slog jag numret till gamla chefen Johan också, behövde nog lite pepp för mellanprovet och multitalngen kan ge sånt! Lite mellan himmel och jord samtalades om. Fasiken, Hofgut tiden var så sjukt bra! Usch vad vi hade skoj!!! team sweden, nothing can beat that!

BACK/IN/THE/DAYS

FINA FINA VINTERLAND OCH DAGNY.



Gör jag något annat än att plugga? Mitt ärliga svar: Nepp. Känns oerhört glamoröst.

DREAMLAND

Jag är hög. Varför ska man ta droger när man får chansen att rida Wüstensohn för AKL? Adrenalinkicken man får är waaaaaaay better än vad drogen någonsin kan ge! Och jag har inte ens provat droger men känslan efteråt är så fantastisk! Måste nästan ge mig själv en käftsmäll så jag vaknar upp och inser att det faktiskt hänt! Både i fredags och i lördags. Shit alltså

RSS 2.0